keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Keskuspenkin kuulumisia

 Tämä Keskuspenkki on kasvanut vuosien kuluessa jonkinverran ja muuttanut muotoaan olen  myös joutunut poistamaan joitakin havuja nyt olisi vuorossa oikealla oleva kartiovalkokuusi siirsin sen syksyllä siihen se oli silloin jo aika ruskea ja nyt on ruskettunut vielä lisää  . On minulla havupuupalsamia mutta päätin jo silloin kun siirsin sen että jos siirto ei auta niin lähtö tulee . Olen keväällä aikaisin peitellyt nämä kolme mitkä tässä penkissä on ja kastellut lämpimällä vedellä mutta aina on jotain ruskettumaa . 


Kivipolkuja on neljä mutta tässä yhdessä taitaa olla ainoastaan kangas alla muut syntyivät senverran nopeasti ettei kerkinyt kangasta miettiä . Aika hyvin kuitenkin on rikat pysynyt poissa  kohentelen niitä jos on tarvetta  . Tästä näkee että aukkopaikkoja on ja näistä kuoli esikoita mitkä jaoin syksyllä . Paljon talvi ei meillä tehnyt tuhoja mutta jotain kuitenkin . 


Pääsääntöisesti tässä on erilaisia jaloangervoja tämä on niinsanotusti angervo penkki mutta löytyy myös muuta perennaa . Angervot on vielä voi sanoa kukinnan alussa suurinosa on niinsanotusti nupuilla . Pääasiassa on punaisen eri sävyjä ja kokoja , valkoista löytyy myös muutamia . 




Ritarinkannusta on kaksi kappaletta mutta istutan saman verran lisää . Uusien tukien ansiosta ne on komeasti pystyssä . Kuunliljaa löytyy myös useampia värejä . 




Ruusujuuret on kasvanut liian leveäksi ja tässä vaiheessa leikkaan ne lyhyeksi . Kasvattavat vähän lyhyemmän ja kauniimman lehdistön . Tästä (alakuva) aukkopaikoista on hävinnyt jotain talven jäljiltä luultavasti myös esikkoja . 



Valkoiset pikkusydämet eivät kunnolla erotu valkokirjavista kuunliljoista ehkä pitäisi vaihtaa ne muualle penkkiin tai siirtää kuunliljat penkistä.... no tässä sitä taas ollaan . 



Tämä kärhö kukki koko talven kellarissa nyt ei tunnu jaksavan . 



Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 


20 kommenttia:

  1. Hienot ritarinkannukset, niitä haluan lisää omaankin puutarhaan. Eiköhän kärhö siitä vahvistu, hyvä kun keskittyy juurtumiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minulla on niitä muutamia lisääkin toisessa penkissä ja toivottavasti kärhöt kasvavat.

      Poista
  2. Hieno tuo keskuspenkki on. Talvituhoja kävi monella. Harmi, että sinultakin hävisi esikoita. Ritarinkannukset ovat komeita. Körhö on varmasti ensi kesänä taas aikataulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos harmittaa nämä esikot mutta ei voi mitään. Ritarinkannukset on komeita ja toivottavasti kärhö muistaa milloin pitää kukkia 😁

      Poista
  3. Teillä on kauniita istutus ryhmiä. Kaikki ovat niin vehreitä ja hyvin voivia. Kauniita.

    VastaaPoista
  4. Onpa upea keskuspenkki, mutta ymmärrän, että haluat tuon havun tuolta poistaa. Kiva myös kun tuolla keskuspenkin sivulla on paikka jossa istuskella.
    Kaunista keskiviikkoa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos olen poistanut useampia havuja tästä penkistä mutta samalla se on myös muuttanut kokoaan ja muotoaan. Meillä on täällä useampia paikkoja missä istua.
      Kiitos täällä satoi vettä eilen 53 cm ja lisää tulee ukkosen kanssa.

      Poista
  5. Tämä on hieno kokonaisuus! Ja miten järkevästi on hoitopolutkin tehty. Hyviä kasvivalintoja, havujakin mukana ajatellen lehdetöntä aikaa. Komppaan valkoisten pikkusydänten siirtoa, eivät pääse tuossa oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos minä pidän paljon havuista mutta olen myös joutunut niitä poistamaan useita tästä penkistä mutta vielähän niitä jää.
    Juu pitää miettiä kumman siirrän ja missä vaiheessa nyt tuntuu listalla olevan paljon siirrettäviä pensaita ja perennoja jopa isoja havuja.

    VastaaPoista
  7. Onpa kiehtova alue 💚 Kerrassaan kiehtova. Pistää mielikuvituksen liikkeelle.

    VastaaPoista
  8. Voin vain kuvitella millaista on kävellä puutarhassasi, jossa kasvaa erikoisiakin kukkia, ainakaan itse en ole misään kaikkia nähnyt.

    VastaaPoista
  9. Kylläpä sulla on upea puutarha. Varmasti on myös työtäkin ?

    VastaaPoista
  10. Hei Nila!
    Oikein kiva kukkapenkki, kauniin vihertävä. Ritarinkannus on kauniin sininen. Niitä minulla on vähän eri värisiä, mutta ei noin korkeita. Oikein hienosti kasvaa sinun puutarhassa.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
  11. Kiitos sinulle sanoistasi. Ritarinkannusta on myös matalampia lajikkeita jos sinulla on sellaisia. Onneksi mies rakensi harjateräs tuet niille muuten olisivat taittuneet kun täällä satoi todella paljon vettä kahtena päivänä.
    Kiitos ja hyvää loppuviikkoa ❤

    VastaaPoista
  12. Kivan näköinen penkki tämäkin. Nuo laattapolut rajaa kivasti näkymää.

    VastaaPoista