perjantai 15. heinäkuuta 2022

Uudet kesäkukkaistutukset .


Aiemmat tummat orvokit olivat jo yli kasvaneita joten hain mökin läheltä kaupan pihamyynnistä uudet tilalle . Oli vähän hankalaa miettiä että mitä ostaisin kun niitä mitä suunnittelin ei ollut saatavilla . Kauppiaalla oli vähän huono tietämys näistä kukkien kasvu olosuhteista ja minulla myös  . Kotiin päästyäni aloinkin pähkäillä mitä tuli ostettua ja minkäverran . Tässä on kuusi onko tämä nyt jotain laventelia keskellä ja niiden tiesin ainakin kestävän aurinkoa . Mutta mitä sitten reunoille niihin en ollut ostanut mitään . Muistin että minulla on puutarhan puolella heinien ja rikkaruohojen seassa kulmassa mihin tulee havuja jossain vaiheessa jotain reunakasviksi sopivaa . Siellä oli maksaruohoa joka kukkii vaaleanpunaisena ja on muutenkin kaunis hieman hopean harmaan lehdistön takia  . Ja tämän voi sitten istuttaa takaisin penkkiin tai antaa olla talven tässä padassa . 









En ole jostain syystä saanut aikaiseksi istuttaa tähän laakeaan riippuvaan vatiin mitään uutta kuolleiden tilalle . On tämä nyt saamatonta 😣 
En viitsisi enää lähteä uudestaan tähän jotain hakemaan kaupasta mutta jos kaivaisi vielä tätä samaa maksaruohoa mitä on padassakin . Istutus syvyyttä ei ole kovin paljon tässä mutta ehkä ne viihtyisi ja jos ei niin rahallista tappiota ei ainakaan tulisi . 


Sitten tähän toiseen istutus pataan . Sen kiikutin koivujen alta missä siinä oli vain vettä ja keppi että linnut pääsi juomaan . Laitoin pohjalle ensin kiviä ja sitten soraa reilusti  . Tässä on jotain keskellä kolme kappaletta minkä nimeä en tiedä mutta kasvaa kuulemma aika korkeaksi 🤔❓
Sivuilla neljä verenpisaraa eli kaikki mitä oli myynnissä 🤗 
Tämä on osittain varjossa vaahteran alla ja nyt sitten jää nähtäväksi onko varjoa riittävästi kun verenpisarat viihtyvät hieman varjossa kuulemma paremmin . Ja näistä toisista ei ole mitään hajua missä viihtyvät . En ole mikään taitava näissä kesäkukka istutuksissa koska minulla on niitä virallisesti ollut vasta pari vuotta . Eli mikä viihtyy missäkin . Pitää varmaan paneutua paremmin ennenkuin kokemusta tulee niiden kanssa . 












Poistetut orvokit kaivoin kompostiin mutta otin maljakkoon useita vielä hyviä kukkia ja ne on kestäviä näin maljakossakin . Tämän " maljakon " olen ostanut aikoinaan sellaisesta kaupasta kuin Tiimari ei taida missään sellaista kauppaa enää olla . Jokatapauksessa minulla on näitä kaksin kappalein ja ovat aika isokokoisia mariskoolin näköisiä maljoja . Olisi varmaan edukseen jos olisi ollut esimerkiksi valkoinen tai yleensä yksivärinen liina mutta kun ei ole . 




Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 




31 kommenttia:

  1. Orvokit ovat ihania kevätkesän kukkia, mutta sitten ne "ränsistyvät", ainakin minun hoidossani. Toisinaan leikkaan ne lyhyiksi uuden kukkimisen toivossa, mutta ei niistä kovin kauniita sitten kuitenkaan tule. Kaunis tuo pataistutus. Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokkeja pitää saada joka kevät Yhden kerran olen leikannut ja yrittänyt kasvattaa uudestaan ja kuten sanoit ei niistä mitään hääppösiä kasvanut joten nykyään heitän suosiolla pois ja loput kukat maljakkoon.
      Kiitos sinulle ja mukavaa kesän jatkoa myös sinne.

      Poista
  2. Nuo rautapadat ovat kauniita istutuksiin. Tuollaisia haluaisin minäkin,missään kirpparillakaan ei ole tullut vastaan.
    Kauniit istutukset🌼
    Upea tuo lila tupsupää kukka🌸
    Lupsakkaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Padat on kyllä upeita valurautasen olemme saaneet ja toinen vesipadan pata oli jo täällä. Joitakin pienempiä patoja minulla on myös mutta ei nyt juuri käytössä.
      Kiitos ja lupsakkaa viikonloppua myös sinne.

      Poista
  3. Minä olen todella huono kesäkukkien kanssa. Onneksi on joitain kesäkukkia, joiden kasvuolosuhteet tiedän. Ja osa on lemppareita jopa, kuten keijunmekko. Se on vasta edukseen loppukesällä, kun on ehtinyt köynnöstää tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin minä olen huono minä en tiedä juurikaan mitään .
      Keijunmekkoa en ole koskaan kokeillut kiitos ehdotuksesta .

      Poista
  4. Hianot kesäkukkaistutukset. Orvokkia pitää kevääsin hankkia, mutta harvoon son komiaa syksyhyn asti. Joskus otan ittekki jotaki perennaa purkkihin. Ny on kuunlilijaa etuoven portahilla. Taitaa tua sinine laventeli olla kuitenki jotaki salviaa ja tua vaalianpunaane verenpisarojen kans on silikkitassua. Sitei useen näe. Joskus ittellä ollu ja kasvattanu jopa siämenistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos orvokkeja pitää keväällä laittaa kotiin niinkuin haudalle. Myöhemmin poistan myös haudoilta. Vai että salviaa ja silkkitassua ostin 🤗😁
      Ihania te olette tiesin että saan vielä oikeat nimet. Onkohan nuo nyt sitten oikeissa kasvupaikoissa pitää googlettaa kun on nimetkin. Kiitos sinulle ❤

      Poista
  5. Katsoin ihan samoin kuin Navettapiika, että härmesalviaa taitaa olla. Nätti istutus tuli ja varsinkin tuo punainen verenpisara istutus silkkitassun kera. Kiitos nimestä Navettapiika :) Kerrassaan ihastuttava. Orvokit alkaa ränsistyä täälläkin, eilen just katsoin että otanko pois, pitäis löytää jotain tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu salviaa se on ja silkkitassua 🤗😁 mukavaa kun täällä autetaan monin tavoin.
      Orvokit ränsistyy ja uudelleen kukinta ei minusta ole kannattavaa kestää kauan ennenkuin ne uudestaan kukkivat ja onko kukinta runsasta edes . Tämä kesä on niin lyhyt että pitää saada näyttävää nopeasti. Se siinä on että mitä tilalle kun ei oikein tunne näitä kesäjuttuja kuten näkyy 😁

      Poista
  6. Hei Nila!
    Tuo sininen on joku Salvia, muistuttaa paljon Salvia Mystic Spires, blue. Minulla on ollut se ruukuissa monta kertaa, ja se on oikein kiva, kukkii koko kesän. Minulla on kolme suurta ruukkua joissa oli orvokit, niihin en ole vielä mitään uutta laittanut. En tiedä laitanko mitään niihin kun minulla on niin paljon zinniaa muissa ruukuissa. Hienot istutukset sinulla. Kauniit orvokit. Minulla taitaa olla samanlainen iso "Mariskooli" kiva kun muistutit, siihen täytyy laittaa kukkia.
    Oikein hyvää viikonloppua /Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nyt tiedän että se on salvia... aina sitä oppii 🤗😁
      Kiitos minulla on aina vaikeaa miettiä mitä istutan ruukkuihin kun on niin vähän kokemusta näissä kesäkukissa.
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa

      Poista
  7. Ihania kukkaistutuksia sinulla. Erityisen kaunis on tuo, jossa on verenpisaroita.
    Kaunista ja kukkaista viikonloppua sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää alkanutta viikkoa ❤

      Poista
  8. Upeat padat - oikeat aarteet, muistan isomummilla olleen tuollaisen pyykkipatana...
    mitään ei saisi heittää pois! Olet kyllä oikea kukkataituri! Ihailen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää alkanutta viikkoa ❤

      Poista
  9. Verenpisaraistutus on tosi kaunis. Talvettamalla niistä saisi komistusta tulevillekin kesille.
    Tuli mieleen, että laakeaan riippuvaan astiaan voisi laittaa alkukesästä matalia mehikasveja ja siirtää ne sitten syksyllä maahan. Viihtyisivät varmaan aurinkoisessa paikassa ja näyttäisivät kivoilta. Tykkään mehikasveista, jonka vuoksi varmaan tyrkytän niitä moniin paikkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos verenpisara on minun kesäkukka lemppari ja saisi toki niistä ehkä ensivuodellekkin jos yrittäisi talvettaa kellarissa nyt kun sieltä on monia ruukku istutuksia nyt siirtynyt maahan kuten kärhöt esimerkiksi ja muitakin on.
      Pitää jotain kokeilla näitä mehikasveja jotain taitaa minullakin olla. Kiitos.

      Poista
  10. Kylläpä on kauniit orvokit maljakossasi ja muutenkin niin kauniita kukkia puutarhassasi. Verenpisaraa olen nähnyt täällä pensasmaisena,. Kaunista viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos orvokit on kyllä kauniita maljakossa ja kestävät pitkään vieläkin ne kukoistaa.
      Verenpisara on varmasti komea näky pensasmaisena.
      Kiitos ja hyvää alkanutta viikkoa.

      Poista
  11. Täällä jo moni tunnistikin kesäkukkasi. Minä sain vuosi sitten keväällä juuri tuollaisen salvian saatesanoilla, että "me tuotiin sulle tällanen laventeli". Ja minähän uskoin, että laventelia se on. Vasta kun nuput alkoivat aueta, pieni epäilys hiipi mieleen ja viimeistään sitten kun se ei viihtynytkään hiekkamullassa ja pation paahteessa, tajusin, että eihän se mikään laventeli ollutkaan. Googlella sitten selvisi oikea nimi. Istutin sen kukkapenkkiin ja siinä se sitten kukki paljon paremmin koko loppukesän. Oppia ikä kaikki :D Silkkitassu on nätti. Kuvissa olen vain ihastellut sitä, joten en tiedä kasvatuksesta sen enempää. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu kun tunnistettiin minä olen huono tässä asiassa. Toivottavasti nyt nämä viihtyvät näissä paikoissa mihin ne istutin.
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa.

      Poista
  12. Kaunista!
    Orvokki siementää hyvin, pitkin pihaa putkahtelee orvokkeja läpi kesän, kun keväällä niitä on ollut ruukkuistutuksissa. Hauskaa! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut samaa mutta jos oikein yrittäisi kasvattaa niin ei minulla varmaan onnistuisi.

      Poista
  13. Niin hehkeät violetin sävyt ja kauniita ovat muutkin 💜💗
    Hauskat huiskat nuo pulloharjan näköiset 😀

    VastaaPoista
  14. Kauniit istutukset! Silkkitassu on suloinen kesäkukka. Orvokkeja pitää aina keväisin hankkia, mutta niinhän se on, että harvoin ne koko kesää jaksavat näyttää kauniilta.

    VastaaPoista
  15. Kaunis tuo silkkitassuksi nimetty kasvi.

    VastaaPoista
  16. Kiitos minä en ole uudestaan kukittanut orvokkeja pitää saada heti uutta kukkivaa kun kesä on niin lyhyt. Maljakossa tuntuu kestävän pitkään.
    Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa ❤

    VastaaPoista
  17. Kiitos sinulle sanoistasi olen samaa mieltä.

    VastaaPoista