perjantai 9. helmikuuta 2024

Helppoa ja hyvää kinkkua ja kananmunaa .

 Tein pitkästä aikaa jotain suolasta melkein valmiista aineksista . Tämä paketti valmiista taikinasta on monelle tuttu ja tapa miten sitä käytetään  . Mutta sitten se kaikki muu voi olla uutta  . Olen huono valmis juttujen käyttäjä mutta joskus on paikallaan  .




Tässähän on kaksi levyä ja käytin toisen pohjaksi ja toisen kanneksi piirakan teolle  . Ostin myös tällaista valmista kinkkua tässä on 200 g ohjeessa on 250 g  mutta tämä riitti ihan hyvin .


Sinappi on jotain tämän tapaista mitä käytän  mutta mitä kotona on käy myös  .



Mutta sitten ohjeeseen  vuokana käytin tällä kertaa kerman saven pitkulaista vuokaa minkä voitelin pohjalta ja reunoilta  .

Ensimmäinen levy pohjalle ja reunoille  . Voitelin pohjan reilusti sinapilla noin  3 rkl senjälkeen puolet kinkusta  . Senjälkeen munat varovasti vuokaan yksitellen pienen kupin kautta ( ettei ole huonoja) seitsämän kappaletta  . Riko munien rakenne varovasti ettei sekoitu valkuaiseen ja lisää niiden päälle hieman suolaa  itse käytin Aromat maustetta missä on enemmän maustetta kuin suolaa  . Pakkasessa oli ruohosipulia ja senjälkeen hieman parmesaani juustoa mitä minulla ei ollut joten käytin muuta . Senjälkeen loput kinkut varovasti päälle  .



Kaaviloi toinen taikina kanneksi ja taita reunat alimmaisen alle  . Reunoista tulee jokseenkin paksu joten painoin feta kuutioita makuiseksi  .


Voitele pinta ja reuna munalla ja 1 rkl maito seoksella ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia  . Tämä on kyllä heti syötynä parasta  .



Nämä valmiit kuvat on otettu seuraavana päivänä  kuohkeus ja rapeus on hieman laskenut  .


Söimme tätä piirakkaa yöllä kun mies tuli työmatkalta Norjasta ja hieman punaviiniä ja jos saan suositella meidän merkkiä  . Erittäin täyteläinen ja hyvä viini  .


Kuten huomaatte vielä on jotain kausivaloa  jäljellä tai oikeastaan otin esiin tämän valopullon vasta joulun muun koristeluiden lähdettyä .

Sanoin että pistä viestiä kun auton nokka on kotiin päin kentältä niin tiedän laittaa uuniin.  Tämän voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jos haluaa ja paistaa kun on sen hetki . Minä teinkin juuri näin ja se oli jääkaapissa jonkin aikaa ennenkuin laitoin uuniin  .


Suosittelen kokeilemaan kerran ja se jää pysyväksi teille kuin meille  😀 .

Mutta tällaista tällä kertaa  .


12 kommenttia:

  1. Oi millaisilla herkuilla hemmottelet miestäsi!

    VastaaPoista
  2. Mehevät kuvat, varmaan ihana piiras. 🌷 Kiva vinkki tuo valmistaikina!

    En oikein erota viinin nimeä (Apasionado?) Ehkä googlaamalla selviää. En ole tänä vuonna vielä innostunut viiniä juomaan, mutta viikonvaihteessa on tulossa ystäviä kylään. Juhlajuomia tarvitaan. 🍷🥂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinin nimi on ihan oikein suosittelen hyvä pehmeä kuitenkin vaikka täyteläinen maku.

      Poista
  3. Kyllä kelpaa miehen saapua kotiin, kun on sekä vaimo että maistuvat herkut odottamassa :).

    VastaaPoista
  4. Kiitos tämä kommentti meni sydämeen ❤️

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää! Miehelläsi oli mukava kotiinpaluu.

    VastaaPoista
  6. Voi namskis täälläkin herkku tarjottavat😋
    Kiitti viini vinkistä🍷 ja juku miten herkullinen piirakka, täytyypä suolainen piirakka tehdä myös joku päivä. Valmistaikinat huippu käteviä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin käytän näitä valmiita piirakka taikinoita mutta kuitenkin joskus . Käteviä ovat .

      Poista
  7. Tämä resepti menee kokeiluun. Ainekset on lisätty kauppalistalle. ;)

    VastaaPoista
  8. Kiva juttu uskon että ilahdut lopputuloksesta .

    VastaaPoista