maanantai 24. kesäkuuta 2024

Pioneja ja valkosipulin skeippejä



Juhannuksen vietimme kahdestaan ja oli mukava aamusta hieman puuhastella pihalla ja puutarhassa  . Lopetimme kuitenkin ajoissa ja hain seitsämän uutta pionia juhannuspöytään .









Tässä nämä on kuvattu sunnuntaina eli hyvin ovat jo kestäneet  auenneet ovat vain  hieman  . Valitsin nyt kaikki samaa lajiketta  . Pionin omia lehtiä myös valikoin mukaan.  Tummemmat vai onko kirkkaammat punaiset keijunkukat on kestäviä leikkona ja vielä muutama kirjavalehtinen kuunliljan lehti . Siitä oli juhannus asetelma tehty  .

 


Meillä on tämä vuonna valkosipulit onnistuneet yli odotusten  . Pidimme muutaman vuoden väliä kun ei onnistuttu näiden kanssa  . Mutta sain syksyllä Aleksadran valkosipulit alkuja ja siitä kaikki lähti  . Laitoimme ne syksyllä myöhään hyvin palaneellla  lannalla  lannoitettuun maahan  . Keväällä lannoitimne vielä uudestaan luomulannoite liemellä , laitoin muutaman kourallisen niiden rakeita  likoomaan veteen ja kastelin sillä .


Näin pääsimme myös nauttimaan eka kertaa näistä skeipeistä ja muutama kurkkukin oli jo valmistunut . Paistoimme nämä paistinpannulla ja suolaa mausteeksi  . Kyllä oli aivan älyttömän hyvää . Nyt pitäisi saada vielä kunnon pesto ohje niin kokeilisin seuraavasta erästä  . Oletteko te käyttäneet nämä skeipit ruuaksi jos niin miten ?



Mutta tällaista tällä kertaa  .

30 kommenttia:

  1. Upea pöytäkoriste pioneista, ihana idea ja näyttävä.

    VastaaPoista
  2. Peonies are wonderful!
    I like them a lot !!
    I have never cooked anything like this so I have no idea!
    Have a great week Nilla!

    VastaaPoista
  3. Sykähdyttävän kaunis pioniasetelma. Minun piti kyllä tarkistaa, mitä ovat skeipit.
    Selvisihän tuo. Omat valökosipilini eivät varmastikaan ehdi tehdä kynsiä, täällä kesä on melko lyhyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos skeipit on kyllä mahdottoman hyviä .
      Harmi jos et saa nauttia omista valkosipuleista .

      Poista
  4. Kerrassaan ihana kesäkattaus🌸
    Pionit ovat niin kesän silmäniloja.
    Miten voikin kukka olla noin kaunis.
    Olet kyllä mestari kattausasetelmien tekijä.
    Ihania hetkiä kesäkuun viimeiseen viikkoosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi pionit on ihania ja niitä saa maljakkoon lyhyen aikaa . Ovat niinsanotusti kausikukkia 😄 .
      Nämä asetelmat on helppo tehdä tähän pohjaan ei siinä tarvita mitään erikois taitoja mutta kiitos kuitenkin kehuista 😄 .
      Kiitos samoin sinne .

      Poista
  5. Asetelma on aivan upea; hienosti isompaa ja pienempää kukintoa ja värit sopivat yhteen. Sinulla on silmää rakennella kaikkea kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asetelma on minustakin todella kaunis eikä liikaa värejä .
      Kiitos kehuista niitä on aina mukava kuulla 😄 .

      Poista
  6. Silmäähivelevän IHANA pöytäkoriste 💗💜💗🌸 Täydellinen.

    VastaaPoista
  7. S.B. on upeista upein pioni ja joka kesä kymmeniä kukkia. Mielenkiintoinen valkosipuli postaus!

    VastaaPoista
  8. Kyllä kelpaa nautiskella pöydän ääressä kun on noin mahtava pöytäkoriste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitihän sitä jotain silmän iloa laittaa vaikka ruoka hiveli myös silmiä .

      Poista
  9. Kaunis pöytäkoriste, ihana!
    Minulla oli pöytäkoristeena vain pino kirjoja ja kahvikuppi 😂
    Pieni koti kun on, niin meillä ei ole varsinaista ruokapöytää näin kahden kesken ollessa; Poika jos tulee juhlapyhänä, niin sitten levitetään keittiön pöytää sen verran, että mahdutaan kolmestaan siihen yhtä aikaa. Niin oli aikanaan A-nopin kanssakin 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kuppikin voi ilahduttaa .
      Minä levitin pöydän isommaksi juurikin tuon pöytäkoristeen takia . Muuten mekin kahdestaan mahdutaan pienempäänkin. 😄 .

      Poista
  10. Upea kukka-asetelma. Olen kuivannut skiepit ja tehnyt niistä valkosipulisuolaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Okei että kuivatakin voi ja tehdä suolaa.... kiitos .

      Poista
  11. Hei Nila!

    Oikein kaunis koriste ihanista kukista.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi 😄 .Pionit on kyllä minunkin lemppareita .

      Poista
  13. Runsaasta upeasta puutarhasta riittää näemmä pöydänkoristeeksikin... onko asetelmassa kuunlijan lehtikin? Asetelmasi ovat kyllä ammattimaisia ja sielläkin Pro-luokkaa!! Ja riittäähän tuota kekseliäisyyttä lautasellekin...
    Minä olen kova tekemään pestoa - milloin mistäkin "ylituotannosta"... ja niillä aineilla mitä sattuu löytymään, joten tämä on varsin epämääräinen ohje, mutta laitan silti

    n. ½litraa yrttejä, viimeksi tein basilikasta, sitä ennen pinaatista
    n. 1½ dl neitsytoliiviöljyä
    ½-1 dl pinjansiemeniä, joskus kurpitsansiemeniä, mantelia ja kerran pekaanipähkinöitäkin
    pari-kolme valkosipulinkynttä
    kunnon ripaus kosher-, kristalli-, tai vuorisuolaa
    kourallinen ohueksi raastettua parmesaania, pecorinoa, manchegonoa, goudakin passaa

    Kaikki muut mössään pamixilla sileäksi, mutta hienon juustoraasteen sekoitan lusikalla tarjoiluastiassa joukkoon. Jotenkin koostumuksesta tulee parempi meidän makuun näin, mut voihan ne mössätä kaikkikin....
    Meillä on tosi usein pestoa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista...ehkä oli jo liikaakin 🤔 .
      Ihana ohje ja tulee käyttöön . Missä kaikissa käytätte pestoa ?

      Poista
  14. Kaunis pioni-keijunkukka asetelma. Nyt pionit alkavat poksahdella oikein toden teolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista . Nyt pioneja riittää vielä myös maljakkoon jos kerran poutasäät jatkuu .😄🤔 .

      Poista
  15. Onpa kaunis asetelma!
    Hyvin näyttävät valkosipulit sinulla kasvavan. Ensimmäistä kertaa kokeilin itsekin viikonloppuna skeippien valmistusta. Tein kuten sinä, eli paistelin pannulla ja ripaus suolaa. Isäntä ja minä tykkäsimme, lapset eivät. Puolet jäi vielä jääkaappiin odottelemaan valmistusta. Pestoa olen tehnyt vähän samaan tyyliin kuin Repolainen, eli vähän "tunteella" ja sitä sun tätä sekaan. Varmaan siellä menisi skeipitkin. Jossain nettisivulla näin, että skeipit oli säilötty johonkin etikkaliemeen. Sellaistakin voisi olla hauska kokeilla.

    VastaaPoista
  16. Kiitos nyt on pionien aika joten niitä asetelmiin ja sitten vasta jotain muuta .
    Pestoa pitää minunkin yrittää tehdä kunhan kerkiän mutta luulen että nämä skeipit kyllä syödään edelleen paistettuna kuten edellisetkin niin hyvää oli .

    VastaaPoista