sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Valkoiset perennat puutarhassa.
Valkoiset perennat näyttelee isoa osaa perennaistutuksissa. Niillä saadaan rauhoitettua villeimmätkin väriyhdistelmät ja kokonaisuudesta tulee rauhallisempi. Vaikka tämän vuoden trendi puutarhassa on juurikin villit väriyhdistelmät. Olenkin nyt koonnut yhteen omat valkoiset perennat. Tälläkertaa ei ole kyse pensaista tai puista vaan ainoastaan perennoista. Jotta tästä olisi enemmän hyötyä muillekin ja ennenkaikkea itselleni, laitan tämän kaikille avoimeksi  "haasteen"  muotoon. Omilla perennoillani ei ole kaikilla tiedossa lajinimikkeitä ja kaikki kuvat eivät ole ehkä ihan uusiakaan, mutta idea kuitenkin on tärkeintä jos vaikka löytäisin teidän postauksien myötä jotain uutta valkoista puutarhaani ja kenties kadoksissa olevat nimet perennoilleni. Jotkut näistä ihastuttavat lehdillään ja kaikki eivät ehkä rauhoita tilannetta samalla tavalla mutta ovat kuitenkin löytäneet oman paikkansa molemmissa pihoissani. 

Maraton kuvakooste omistani. 

Syysleimu. Iris.


Pioni. 


Laukka Multibulbosum. 


Sulkaneilikka.


Karhunlaukka. 


Jalolupiini. 


Pikkusydän.


Laukka Mont Everest. 


Levisia. 


Tarhakylmänkukka. 


Sipulikukista en laittanut kaikkia mukaan esim. narsisseja mutta toivon näkeväni niitä teidän esittelyssä.

Lumikello.


Helmililja. 


Valkoinen sinisarja. 


Esikko.


Julia esikko.
 puhdas valkoinen iiris.


Kohokki.


Jaloangervo. 


Pikkutöyhtöangervo " Noble Spirit "


Nimi katosi aivoista. 🤔


Kurjenkello. Campanula persicifolia " Alba "


Ohatanlaukka. 


Nimeä vailla oleva noin kymmenen senttiä korkea pikkukaunotar.


Ruusu.


Unikko.


Tuoksuorvokki. 


Rikko. 


Sammal-leimu. 


Tämänkin nimi kadoksissa.


Isorikko. 


Särkynytsydän. 


Hopeahärkki.


Tiarella. 


Maksaruoho


Maksaruoho.


PeippiSitten ei valkoista kukintaa mutta valkoista lehdissä. Nämä eivät suoranaisesti rauhoita mutta jossain tapauksessa kuitenkin selkeyttää ja yhdistää.Komeakuunlilja " Francee "ilman kukintoja.


Kirjokuunlilja "  Undula "


Sinilatva "Brise D Anjou." 


Toinenkin sinilatva myöskin kirjavana. Laitoin tästä kaksi kuvaa toisessa näkyy lehdet paremmin ja toisessa kukat.
Tämänkin nimi kadoksissa. 🤗


Rotkolemmikki. " Jack Frost "Jos teet oman postauksesi valkoisista perennoista , käy ilmoittamassa Lappalainen etelässä blogiin "valkoiset perennat puutarhassa"  kommentti kenttään niin löydän ne paremmin ja voin käydä katsomassa sinun valkoisiasi.

Toivon löytäväni näin uusia valkoisia perennoja puutarhaani.

Mutta tällaista tällä kertaa. 


48 kommenttia:

 1. Paljon on sinulla valkoisia perennoja! Ja osuvasti sanot, ne sopivat aina rauhoittamaan ja viilentämään tunnelmaa. Valkoisissa kukissa on jotain niin tyylikästä, olivat ne sitten millaisia tahansa. Kiva haaste myös, meinaan osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kyllä niitä on osa rivarinpihalla. Valkoinen väri on aina valkoinen ja sopii kaikkien kanssa. Kiva kun osallistut vaikka uusia minulle ei tulisikaan vastaan niin mukava nähdä miten olet ne sioittanut ja minkä kanssa.

   Poista
 2. Laaja valikoima valkoisia perennoja!! Olekin maininnut, että valkoiset ovat suosikkejani ja rauhoittavan tyylikkäitä. Valkoisia tarvitaan aina muiden värien ilakointia viilentämään. Minäkin varmasti osallistun, kunhan ennätän etsiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerännyt näitä valkoisia perennoja jo muutaman vuoden ja nyt olisi taas haku päällä. Ja kuten sanoin vaikka uusia ei minulle tulisikaan vastaan niin mukavaa nähdä missä ja miten olet ne sioittanut.

   Poista
  2. Haasteeseen vastattu :).
   https://kottikarrynkaantopiiri.blogspot.com/2020/01/puutarhan-valkoiset-perennat.html

   Poista
  3. Ihanaa käyn kurkkaamassa.

   Poista
 3. Monipuolinen valikoima sinulla, ja tuosta esikkomerestä olen suorastaan kateellinen, aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valkoisen esikkomeren jouduin siirtämään toiseen paikkaan. Meille tulee siihen penkin paikalle jossain vaiheessa poreallas, joten olen alkanut jo nyt siirrot kun sopiva paikka aina löytyy.

   Poista
 4. Valkoiset kukat ovat kauniita! Sinulla onkin laaja kokoelma, minulta löytyy muutamia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset kukat on saanut minun puutarhassani ison paikan, yritän kasvattaa niitä isoissa ryhmissä jos mahdollista.

   Poista
 5. Kauniita valkoisia kukkijoita! Monta noista löytyykin jo omasta puutarhasta. Minä tein reilu vuosi sitten postaussarjan, jossa esittelin melkein kaikki puutarhassani kasvavat kasvit väreittäin ryhmiteltynä. Siellä oli myös valkoisista oma postauksensa. Tässä linkki suoraan siihen https://hiidenkivenpuutarhassa.blogspot.com/2018/11/viehkea-valkoinen.html
  Pitänee ensi kesänä tehdä päivitetty postaussarja, sillä kasvilajit ja -lajikkeet ovat jotenkin kummassa vain lisääntyneet vuosi vuodelta. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä löytyy varmasti monenkin muun puutarhasta, mutta pitää käydä kurkkaamassa sitä sinun postaustasi. Minä ajattelin saada näin lisää ideoita niiden sioittelussa ja ehkä jopa muutaman uuden kasvinkin. Mukavaa loppiaista.

   Poista
 6. Vau, paljon upeita kukkasia. Valkoinen on mahtava väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valkoinen on ihana vaikka jotkut sanovat väritön. 😀.

   Poista
 7. Valkoiseen ei koskaan kyllästy.
  Onpa sinulla paljon valkoisia perennoja.
  Hyvää uutta viikkoa täältä 33 asteen lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olen samaa mieltä. Valkoisia on tullut kerättyä muutama vuosi ja niiden haalimiseen ei vain kyllästy. Hyvää lomaa teille ja kiitos kuvista. 😁. Terkkuja.

   Poista
 8. Valkoiset kukat ovat kyllä kauniita ja valkoisen ja vihreän yhdistelmä niin hieno. Paljon sinulta valkoista puutarhastasi löytyykin.
  Mukavaa loppiaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä valkoisen ja vihreän yhdistelmä on sitä parasta. Paljon niitä on mutta vielä mahtuu. Mukavaa loppiaista myös sinne.

   Poista
 9. Minulla melko (liian) vähän valkoisia kukkia mökkipihassa. Valkoinen on kaunis väri. En ole kukkapenkissä minkään räikeän väri-iloittelun ystävä. Noita valkoisia pitäisi saada lisää, samoin ihania kuunliljoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain sitten tästä ja ehkä tulevista postauksista ideoimaan lisää valkoista mökkipihaan. Kuten Kristiina osuvasti sanoi vihreän ja valkoisen liitto on hieno. Kuunliljoissa se yhdistyy upeasti ja kun sinulla mökillä on paljon vihreää ympärillä valkoinen on siellä parasta.

   Poista
 10. Kauniita kukkia ja ihania valkoisia perennoja.
  Leppoisaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa loppiaista myös sinne.

   Poista
 11. Onpa sinulla paljon valkoisia eri kukkia. Upeita :) Mukavaa alkanutta vuotta 2020 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon niitä on mutta vielä mahtuu. Mukavaa alkanutta vuotta myös sinne.

   Poista
 12. Paljon kauniita valkoisia kukkia,
  joitaki tunnistin;)
  Valkoinen kukka kuuluu ehdottomasti kesän kukkiin!
  Hyvää alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.valkoiset vaan on niin ihania ja sopii kaikkien kanssa. Hyvää vuodenjatketta.

   Poista
 13. Tässä minun postaus:
  http://paivanpesanelamaa.blogspot.com/2020/01/valkoista.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo tutustumassa sinun valkoisiisi. Sinulla oli melkein kaikki mitä minulla ei ole. Olin onnellinen kun luin postaustasi. ❤

   Poista
 14. Paliohan niiton kertyny. Valakoone onki siitä hyvä färi, että sopii paikkahan ku paikkahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertynyt on mutta vielä mahtuu. Ja väri tosiaan sopii moneen ja meillä kun on paljon erivärisiä perennoja niin rauhoittaa kummasti.

   Poista
 15. Sinulla onkin paljon kauniita valkoisia kukkijoita puutarhassasi. 😊

  VastaaPoista
 16. Hieno idea laittaa kerralla oikein reilusti valkoista 🖤
  Hyvää loppiaista ja huomenna alkavaa arjen paluuta 🙂

  VastaaPoista
 17. Valkoinen on aina valkoinen melkein missä vain käytettynä. Hyvää loppiaisiltaa. 😀

  VastaaPoista
 18. Onpa sinulla paljon valkoisia perennoja. Hieno oli tuo valkoisen tarhakylmäkukan kimpullinen kukkia. Ei ole minulla kylmäkukka tehnyt noin montaa kukkavartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarhakylmänkukka kyllä vanhemmiten tuuhentuu ja on loppujenlopuksi aika helppo lisätä myös siemenestä. Olen itsekin lisäillyt. Myös siementää itse aika hyvin. Minä peitän sen havuilla myöhään syksyllä.

   Poista
 19. Hitsi, kuinka paljon valkoisia kaunottaria! Mietin oikein kuvia katsoessani...kuinka monta valkoista itsellä on...ei kyllä näin paljon. Olen vähän värien sekametelin synnyttäjä.

  Mukavaa kukkaiskesän odotusta!

  VastaaPoista
 20. Kiitos, olen kerännytkin näitä muutaman vuoden joten sentakia niitä on aika reilustikkin. Minulla on myös puutarhassa niinpaljon värikirjoa että olen yrittänyt niitä juuri vähän siloitella näillä valkoisilla. Väriä pitää elämässä ja puutarhassa olla 😁.

  VastaaPoista
 21. Kiva idea ja ihania kukkia. Minulla on itseasiassa suunnitteilla lähes täysvalkoinen perennapenkki uuden terassin ympärille, joten minäkin hyödyn esittelyistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva juttu täysvalkoinen penkki on varmasti ihana. Odotan siitä postausta. Näin minäkin ajattelin että tästä hyötyisi varmasti muutkin.

   Poista
 22. Innostuinkin tekemään uuden postauksen valkoisista jo nyt, sillä huomasin, että siinä vuoden vanhassa postauksessa ei ollut kuin murto-osa kaikista puutarhani valkoisista kukista. Sarjaan tulee myös kolmas osa, kunhan ehdin käydä loput kuvat läpi. Enpä olisi uskonut, että niitä on jo nyt noin paljon. Ensi kesänä tulee varmaan neljäs osa :D Linkki: https://hiidenkivenpuutarhassa.blogspot.com/2020/01/viehkea-valkoinen-osa-2.html

  VastaaPoista
 23. Kiitos, kävinkin jo katsomassa yhtä postausta mutta siinä oli paljon pensaita ja puita. Nyt olisi tarvetta perennoille.Pitää käydä tätä uutta katsomassa. Kiva kun innostuit.

  VastaaPoista
 24. On sinulla mahtavat kukkaistutukset. Itse tökkään multiin mitä sattuu, mutta mukava katsella toisten hienoja istutuksia. Taloyhtiön porukka on onnellinen kun joku laittaa noin kauniiksi pihaa.

  VastaaPoista
 25. Kiitos niin meillä on kaksi pihaa mökkipuutarhan istutukset on pääroolissa tässä blogissa.

  VastaaPoista
 26. kiva postaus & haaste, valkoisia kukkia lumenkaipuuseen;) puutarhassasi aivan mahtava määrä valkoisia kukkija. osa löytyy myös minulta, muutama sellainen tuli mieleeni, joita sinulla ei ehkä viel ole mm. pääskynkukka ja nukkajäkkäärä.
  ihastuin tuohon kirjavalehtiseen sinilatvaan. tykkään kovin sinilatvoista, multa löytyy vain sinikukkaisina ja täysin vihreällä lehdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja pitää googlettaa näitä sinun ehdottomia pääskynkukkaa ja nukkajäkkärää, nimet ei sano minulle mitään. Hitsi kun tekisivät nämä sinilatvat että niitä voisi jakaa... pitää oikein katsoa tarkemmin... voitaisiin tehdä vaihtarit. 🤗.

   Poista
 27. Ooh, ihana kuva tarhakylmänkukasta. Olen yrittänyt, mutta ei ole minulla menestynyt. Levisia on myös ihana. Se kesti hoivassani pari vuotta, mutta hävisi sitten.

  VastaaPoista
 28. Kiitos, Tarhakylmänkukka on ihana niitä on minulla kolmea erilaista, kaksi lilaa toisella on ripsuiset lehdet. Levisia on vähän nirppanokka joten saa nähdä kuinka pitkäikäinen se minulla on. Kiitos vierailusta toivottavasti tulet toistekin.

  VastaaPoista