perjantai 24. tammikuuta 2020

Verhojen ompeluun vinkkejä.


Ostin tässä kuten jo aiemmin postasinkin yhdestä konkurssimyymälästä paljon kankaita ja muutaman kangasrullankin , ei nyt ihan kokonaista mutta reilusti niissä oli vielä kangasta jäljellä . Tein  nyt vuorostaan keittiön verhot sekä pöytäliinan  . 


Vähän tummalta kangas näyttää kuvassa . Ommeltuani nyt nämä sain yhtäläisen kokonaisuuden ruokahuoneessa olevaan samanlaiseen pöytäliinaan ja yksivärisiin verhoihin josta jo postasinkin . 
Tälläkertaa en ommellut painoja alareunaan koska verhot olivat senverran tanakampaa kangasta ja laskeutuivat ilmankin mukavasti  . 
Olen tehnyt tästä samasta aiheesta joskus postauksen käyttäen kahta erilaista tankoa esimerkkinä mutta nyt kuitenkin ajattelin  keskittyä tähän yhteen . 

On ihmisiä ketkä eivät ole koskaan ommelleet itse verhoja alusta pitäen vaan ovat joko teettänyt tämän työn muualla tai ostaneet valmisverhoja  joten päätin nyt uusia  postauksen . 
Ensin leikataan reunahulpio pois pitkiltä sivuilta . Tämä siksi että se ei alkaisi kiristämään tai vetämään kangasta ainakaan siinä vaiheessa kun sitä pesee ensimmäisen kerran . Minulla on myös sellainen tapa että merkkaan jokaisen verhon joko ylälaidasta tai alalaidasta esimerkiksi hakaneulalla . Joskus on hankalaa  kankaan kuvion takia huomata jälkeenpäin kumpi on yläpuoli ja kumpi alapuoli , kankaassa voi samanlaisia kuvioita mennä molempiin suuntiin   ja joskus  minulla on viisikin samanlaista verhoa työn alla joten tämä helpottaa jatkoa ajatellen  . Nämä leikatut reunat käytän puutarhassa esim  . vadelmien tukemiseen . 


Minä itse silitän ensin kaikki saumat ennen ompelua... koska minusta se vain on helpompaa saada tasainen reuna tai käännös  ja senjälkeen ompelu käy leikiten  . 


Ja vielä kerran .  


Yläkäännökseen minä ompelen aina rypytysnauhan . Niitä on ihan kankaisia metritavarana myytäviä . On vähän jäykempää ja ohuempaa .


Nyt minulla oli kotona tätä vähän jäykempää sopivasti juuri kahteen verhoon  joten käytin tämän  . Tähän olisi kyllä riittänyt ohuempikin koska kangas itsessään oli aika tukevaa  . On myös oltava tarkkana että ompelee nauhan oikeinpäin eli lenkit pitää olla päällä . 


Sitten rypytetään siihen kokoon kuin verhon halutaan leveydeltään olevan . 
Senjälkeen pujotetaan muoviset kiinnityslenkit  . 


Sitten vain verhot paikoilleen . 

Miten on ompeletko itse verhosi vai miten teillä ❓
Mutta tällaista tällä kertaa . 

45 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Teillä on niin kaunista ja viihtyisää💓 Ihana kun voi tehdä itse juuri sellaiset verhot kuin haluaa! Minulla ei ompelukonetta ole, mutta olen siitä kyllä haaveillut että josko sellaisen hankkisi ja pääsisi kokeilemaan kuinka se ompelu sujuisi:) Minä olen joskus kouluaikoina viimeksi ommellut:) Mukavaa viikonloppua💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulla on aina ollut ompelukone mutta ei koskaan mikään viimeisenpäälle oleva. Tai ehkä yli noin 40 vuotta sitten kun tämän ostin. Siinä on sentään joustotikit ja kaikki. Hyvin on pelittänyt ja tyytyväinen saa olla. Näin on kuten sanoit saa sellaiset verhot kun haluaa ja etenkin jos haluaa samanlaisia pöytäliinoja vaikeaksi menee ilman konetta. Mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 2. Enpä ole ikinä tuollaista verho juttua ommellu.Suur -kiitos!,helposta ja selvästä ohjeesta!
  Kauniit tosi tyylikkäät verhot tukeva ja ryhdikäs kangas .
  SAAKO NOITA KOUKKUJA OSTAA ??MINKÄLAISISSA ERISSÄ?
  Niin ihanan viihtyisä koti Teillä.
  Minä ompelen verhot itse,ja naapurille ja naapurinnapurile.aikoinaan,vaan en enää 20 vuoteen muille.Miniälle oon olu kaverina verhon ompelussa,
  Erittäin kaunis oyyhelinateline +päällinen ,oletkos itse kirjaillut?
  :)),niin minäkin kerään pussiin kankaan leikatut suikaleet ja keväällä vadelmien sitomiseen erittäin hyvät;))
  kerran olen ison valkoisen rahkamaton purkanu (kaatopaikalle ois pitänyt viedä,oli painava pesty ,puhdas matto,mutta niin niin raskas käyttää omasa kodissa:) kuteiksi,noin kymmenisen vuotta kesti maton kude määrästä laittaa puille ym tukinaruja,
  Mukavaa viikonloppua!.Sinulle Nila!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koukkuja ostin juuri 100 kpl 5e. Voi ostaa myös yksittäisiä. Kangaskaupat myyvät ainakin näitä. No on ollut sinulla tukinaruja mitä laittaa 🤗. Kannatti tämäkin matto käyttää hyödyksi. Mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 3. Olen ommellut useastikin verhoja, sekä pitkiä, puolipitkiä, että kappoja. Rypytysnauhaakin olen käyttänyt, mutta vähempi.
  Kätevä tapa merkata kankaan yläpää hakaneulalla, ei välttämättä tulis mieleen. Käytännön vinkeistä on siis hyötyä.
  Kuvassa oleva ripustussysteemi on minulle outo. Meillä on ne ihan perinteiset "hampaalliset" metalliset näpsyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se rypytysnauhan käyttö on hyvä saa tasaisen rypytyksen ja ei mene sitten niin montaa metallista näpsyä ja yläreunasta tulee tasainen. Kuvassa oleva ripustussysteemi on kuule tosi kätevä ja sillä saa tosi kauniin yläreunan. Kokeile ihmeessä 😀

   Poista
 4. Kauniit verhot ovat ihania katsella. En osaa ommella, joten käytämme ostettuja tai teetettyjä verhoja. Teetimme yhden joku vuosi sitten Eurokankaassa ja ne tulivat maksamaan ihan älyttömästi. Myyjä suositteli lyijypainoja. Emme olleet sellaisista kuulleetkaan mutta otimme kun asiantuntija niistä puhui 😎 Nyt olemme tajunneet että helpoimmalla pääsemme kun emme laita sivuverhoja, ainoastaan yläkapat. Kovasti haaveilen ikkunaremontista. Kauniit ikkunat ja verhot ovat iso ilo. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teettäminen on kallista puuhaa olen joskus itsekin sen huomannut. Painot on kyllä hyvät jos kangas on ohut niin silloin on hyvä asia jos käyttää painoja kummassakin reunassa, reunat pysyy hyvin suorassa. 🤗 Ikkunaremontit on iso juttu ja kallista sekin mutta jos on siihen tarvetta . Mutta haaveilla aina saa ja pitää 😁

   Poista
 5. Itse olen aina verhoni ommellut. Olen kuullut että kalliiksi tulevat jos teettää, ja koska tykkään yksinkertaisista suorista verhoista ilman mitään laskoksia tai vastaavia, niin helpot on ommella. Tuota silityskonstia käytän minäkin. Kauniit verhot ja pöytäliinan oletkin ommellut.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallista puuhaa on verhojen teettäminen olen pari kertaa sen aikoinaan todennut. Mutta kun itse ompelee saa pöytäliinat ja verhot samasta kankaasta ja kenties tyynytkin. Silitys alussa helpottaa jatkossa todella paljon. ❤ Mukavaa sunnuntai iltaa.

   Poista
 6. Hei, minulla on Englannissa pitkään asunut ystävätär, joka takaisin Suomeen muutettuaan ompelee vieläkin kaikki verhonsa vuoritettuina. Ei taida monikaan nykyään nähdä vaivaa verho-ompelussa, eli poista hulpioreunoja. Muuten, sattuisiko Sinulla olemaan tallessa pyyheliinasuojasi kirjontakuviota? Olen kirjonut samalla mallilla sohvatyynyjä lahjaksi poikieni tyttärille, nyt kaarti on lisääntynyt joten tekisin lisää, mutta ohje on hävinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväsi tekee verhojen ompelusta jopa taidetta 🤗 minä tyydyn vain hulpioreunojen poistoon 😀. Pyyheliinasuojaa en ole itse kirjonut ( en osaa) olen tämän ostanut. Harmin paikka kun en voi sinua auttaa. Ihailtavaa nämä käsityöihmisten taidot ja onnellisia ne ketkä niitä omakseen saa. Toivottavasti löydät mallisi vielä ja pojantyttäret tyynynsä.

   Poista
 7. Kaunis verho-pöytäliinakokonaisuus:) Rauhallinen tunnelma!
  Ompelen myös verhot itse mutta en tykkää siitä hommasta ollenkaan. Isoja kangaspaloja on mielestäni niin hankala käsitellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pitää sanoa samaa että en minäkään tykkää siitä ollenkaan ja hankalaa on isoja kankaita käsitellä ja jos vielä tarvitsee katsoa että kuviot täsmää. Minulla on nyt viisi pitkää verhoa ommeltavana ja siinä piti katsoa leikatessa kuvio. 😰. Nämä verhot ei kauaa kerkiä olla keittiössä kun vaihdan ne vaaleampiin mutta ensi vuonna sitten pidempään 🤗.

   Poista
 8. kauniilta näyttää! Olen todella huono käsitöissä, joten yleensä ompelu jää muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikkien ei tarvitse osata kaikkea ja onneksi on paljon kauniita valmisverhoja myytävänä . ❤.

   Poista
 9. Itse ne pitää värkätä :) Välillä muokkaan valmiita verhoja esim. kirpparilta hankittuja uuteen uskoon. Rypytysnauha on kätevä, välillä käytän, välillä en, riippuu mitä haluan saada aikaan. Tuota hulpioreunaa en ole ikinä poistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin pääsääntöisesti ompelen nämä itse pari kertaa olen ompelupalvelua käyttänyt, käyttäisin enemmänkin mutta liikaa minun kukkarolle.

   Poista
 10. Ompelen yksinkertaisia suoria verhoja itse. Ja muita meillä ei sitten käytetäkään. Eipä tuo rypytysnauhakaan vaikealta näyttänyt, kun selvästi selitit. Eli sitäkin voisi harkita ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaiset nämäkin on ainoastaan käytän rypytysnauhaa niin ei tarvitse niin paljon kiinnitys juttuja käyttää ja silti verhot on tasaisen poimussa. Kokeile ihmeessä niin huomaat sitten eron ja voit sitten jatkossa päättää kumpi on parempi tapa.

   Poista
 11. Itse tietty ompelen! Verhojen ompelu on helppoa. En laita nykyään enää noita rypytysnauhoja ehkä vaan laiskuuttani. Suosin läpikuultavia, keveitä verhoja. Olen huomannut, että ovat enemmän tyylisiäni kuin paksuista kankaista ommellut. Kiva, että annat näitä neuvoja. Voi joku innostua ompelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas käytän aina rypytysnauhaa, ehkä sentakia kun silloin tarvitaan myös vähemmän kiinnitys kohtia verhoon ja silti yläreunassa on kivasti ja tasaisesti poimuja. Nyt minullakin on kevääksi tulossa kevyemmät verhot keittiöön ja ruokailu huoneessa onkin jo kevyet mutta haluan nyt eri väriset kun vaihdan myös matot. Verhojen ompelu ei ole mielipuuhaani ja nyt näissä seuraavissa kun piti katsoa että myös kuviot vielä täsmää. Mukavaa jos joillekin olisi hyötyä näistä postauksista ja saisi uusia ideoita totuttujen tilallekkin.

   Poista
 12. Jos tulee kiva kangas eteen niin ompelen itse mutta laiska löytää valmiita esim. kirppareilta ;) Kauniin kankaan löysit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaat on nykyään kalliita, mutta nyt oli tilaisuus saada edullisesti vähän enämpi kerralla. Kirpparit on kyllä hyvä ostospaikka monesti. 😁. Kiitos sinulle.

   Poista
 13. Kauniit verhot. Olen ommellut kyllä itse jonkin verran verhoja, mutta myös ostanut valmisverhoja, sekä käyttänyt ompelijan apua.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä että on valinnanvaraa tehdä niin kuin se kulloinkin hyvältä tuntuu 😀. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 14. Ihanat verhot <3 Kaunis väri ja kuvio! Itse ompelen verhot. Rypytysnauhaa en käytä, kun on perinteiset verhokiskot klipsuineen ja verholautoineen. Ompelen yleensä verhoihin käyttämästäni kankaasta sohvatyynynpäällisiä. Hyvää pian alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä oli myös ennen tämä sama systeemi mutta remonttien myötä laudat poistui ja samoin kiinnitys systeemi. Hyvä idea on ommella samasta kankaasta myös tyynyt se luo myös hyvän kokonaisuuden. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle.

   Poista
 15. Tuli hyvä, ehejä kokonaasuus.
  Itte. Ei voi ketää muuta syyttää, josei hyvää tuu. Rypytysnauhaa enoo tainnukkaa koskaa käyttää.

  VastaaPoista
 16. Kiitos, rypytysnauhan tarkoitus on saada tasainen rypytys ja siten säästää kiiinnityskohtien määrää. Mutta hyvä se varmasti tulee ilmankin 🤗

  VastaaPoista
 17. Valmiita sekä itse ommeltuja verhoja täällä, juuri tällä viikolla ompelin kahteen ikkunaan uudet verhot. Rypytysnauhalla saa tasaisen poimutuksen vaikka en olekaan itse käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiita en ole koskaan ostanut paitsi nyt mökin terassille ostin. Teettänyt kyllä olen mutta usein kuitenkin teen itse saa juuri sellaiset kun haluaa. Rypytysnauha on hyvä ja sitä voi käyttää myös nipsuilla.

   Poista
 18. kiva tuo vanha pyyhe... äidiltä saanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat pyyheliinanaulakon peittoa niin olen tämän kyllä ostanut valmiina.

   Poista
 19. Näyttääpä kauniilta ja viihtyisältä. Teillä on tosi kodikasta.
  Tuo vanhanaikainen pyyheliinojen suoja on ihana.
  Hienoa kun osaat ommella itse. Saat haluamasi laiset verhot ja pöytäliinat.
  Omista ompeluytöistä on jo vierähtänyt aikaa.
  Minulla on ollut vaikeuksia taas blogien kommentoinnissa (myös omassa). Lukemaan kyllä pääsen.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pyyheliinanaulakon suojapeitto on ostettu mutta minulla on paljon anopilta saatuja ja hän on myös tehnyt niitä minulle. Itse en ole tällaisten käsitöiden taitaja. Minulla oli myös yhteen blogiin päiviä että en päässyt kommentoimaan. Mukavaa viikonjatketta myös sinne.

   Poista
 20. Kauniit verhot ja pöytäliina. Kyllä minä sekä ompelen itse, että ostan myös valmiina. Nykyään ehkä enemmän ostan valmiita, koska meillä ei täällä ole enää kangaskauppaa. Rypytysnauhaa en ole koskaan itse ommellut. Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä juttu kuitenkin että valmiita on tarjolla ja huonoa se on jotain ostaa jollei ole edes kauppaa. Rypytysnauha on kätevä ei tarvitse niinpaljon kiinnitys juttuja. Mukavaa viikonjatketta.

   Poista
 21. Kaunista tuli!

  Meillä ompelee tytär ja hyvä niin, sillä itse en kovin taitava ompelijana ole.

  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 22. Kiitos, hyvä se on jos on joku ketä osaa. Mukavaa viikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 23. kaunista ja kodikasta. aikoinaan kun meil oli viel verhoja, niin ompelin ne itse, myös rypytysnauhat. silloin oli muodissa sellaiset buffikapat ja käytettiin erilaisia valoverhojakin. remonttien myötä verhot ovat vaihtuneet puusäleköiksi ja sälekaihtimiksi. tosin toissa syksynä löysin juur keittiömme uusiin tapetteihin sopivaa kangasta kirpparilta. siitä artesaani ystäväni ompeli verhot jouluksi, kun mun koneeni oli esikoisella lainassa.
  mukavaa tammikuun viimeistä viikkoa Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jotain verhopuolta siellä on kuitenkin harrastettu 😁. Minä olen tottunut verhoihin en osaisi olla ilman niitä. Mukavaa tammikuun loppua myös sinne.

   Poista
 24. Your Affiliate Money Printing Machine is waiting -

  And getting it running is as simple as 1--2--3!

  Here are the steps to make it work...

  STEP 1. Choose which affiliate products the system will promote
  STEP 2. Add PUSH BUTTON TRAFFIC (it LITERALLY takes 2 minutes)
  STEP 3. Watch the system grow your list and upsell your affiliate products all by itself!

  Are you ready???

  You can test-drive the system for yourself risk free...

  VastaaPoista