perjantai 5. maaliskuuta 2021

Afgaani villamaton osto ja höyrypesu .

 Minulla on ollut jo pitkään suunnitteilla ja haaveissa ostaa aito käsinkudottu villamatto . Olenkin yrittänyt katsella niitä nyt lähinnä netistä . Vihdoin viikkojen etsinnän jälkeen löysin sellaisen kohtuu hintaan tai oikeastaan suoraansanoen edullisesti  . Tämä oli aivan ihanan värinen juurikin sellainen mitä olen metsästänytkin . Matto oli huippukunnossa reunoja ja hapsuja myöten . 


Matto on kooltaan aika reilu 2 m / 3 m  joten aloitin maton putsauksen ensin imuroimalla tamppari suuttimella maton oikean puolen ja senjälkeen taitoin sen puoliksi ja imuroin alapuolen puoliskon . Senjälkeen tein sille höyrypesun . Toistin toisen puolen samalla lailla.. Senjälkeen oli oikean puolen käsittely höyrypesulla . Tämä nurjapuoli on melkein yhtä kirkas väreiltään kuin oikeapuolikin .Villamatot painaa kyllä aika paljon mutta eihän mattoja enää ulkona tampata... en minä ainakaan paitsi pienempiä kunnon käsinkudottuja räsymattoja . Ostettiin joskus Askon puuvilla räsymattoja ja niistä alkoi päät heti rispautumaan ja loimet katkeili  . Matot oli melko uusia ja valitettiin niistä liikkeeseen  . Ne sanoivat että ei näitä saa ollenkaan tamppaa ja ravistella vaan ne pitää imuroida 🤔😣
Mitä tästä opin en osta enää tällaisia mattoja , anopin kutomat ja ne mitä olemme ostaneet Pohjanmaalta kutomosta mittojen mukaan ne kyllä kestää miehenkin maton ravistelut 🤗😁
No tätä mattoa ei nyt kuitenkaan aiota ulos viedä kuin ehkä ensi talvena... jos on lunta niin sitten hankeen . Joten sen paino on nyt sivuseikka on se vaan niin upean värinen ja tarpeeksi iso tammikaluston alle . Jäykkä ja kankea tämä matto ei kuitenkaan ole . 

Kuvassa vastavalo on paha vaikka kaihtimet on ylös suunnattu 😣Samalla höyrypesin myös nojatuolit  ja tammikaluston tuolinpäälyset . Otan tämän pesurin esiin muutaman kerran vuodessa ja sitten yritän käydä läpi aina joitakin paikkoja . 


Huone on erittäin valoisa tummat kalusteet ja punainen ei yhtään tummenna sitä  koska ikkunat on suoraan etelään . Nyt tosin kuitenkaan kuvassa se ei siltä näytä ja kaihtimet on nyt kaikki kiinni . 


Seuraavaksi kun kerran otin pesurin esiin pesen keittiön lattiakaakelien välit ja kaakelit samoin pikku tuulikaapin lattian ja alakerran vessan  kaakelit ja välit . Nyt minulla on menossa jokavuotinen kevätsiivous ja nämä kuuluvat juurikin niihin . 

Olen nähnyt blogeissa erittäin taitavia orkidean uudelleen kukittajia minun piti tyytyä kaupan tarjontaan . Vielä poltan jonkinverran kynttilöitä mutta harvemmin kuitenkin kesää kohti kun mennään mutta kesäiltoinakin ne kyllä tuovat kivasti tunnelmaa . 
Onko teillä käytössä höyrypesuri ja missä kaikessa sitä hyödynnätte  ❓😁 

Minulla on ollut vuosia ja tämä uusi on hankittu olikohan se reilu vuosi sitten  . Tämä on siitä hyvä että samalla kun höyryttää se myös imee höyryn pyörivään vesiosioon . 

Olen huomannut että ihmiset kirjoittavat myös että tämä ei ole maksettu mainostus . 
Minulla ei ole mitään yhteistyö kumppania eikä tule . Kirjoitan siitä minkä olen omasta mielestäni hyväksi havainnut ja haluan jakaa sen teidän kanssanne  🤗❤


Mutta tällaista tällä kertaa   . 


57 kommenttia:

 1. Wau! upea matto osto,sopii kun nenä päähän tuon kauniin ruokailuryhmän kanssa.
  Ihana iso matto ja tukeva/kestävän laatuinen.
  En minäkään mattoja ulos ole vienyt joskus ehkä kerran vuodessa,imuroin vain.
  Höyrypesuri oli kerran lainassa kun pesin yhden tuolin. Emme ole itselle ostaneet,jäisi ehkä vähäiselle käytölle minulle.
  Luulen että mies enenmmän autojen penkkejä ym sillä pesisi..
  Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nämä villamatot kestävät vuosikymmeniä, parhaat ja kalliit satoja vuosia.
   Höyrypesureja on monenlaisia on tehokkaita ja vähemmän tehokkaita.
   Minä käytän tätä todella paljon ja ostimme heti uuden kun edellinen hajosi.
   Pesen sillä myös suihkutilan seinät. Mutta ilmankin minä tulin vuosia toimeen 🤗😁
   Kiitos kuin myös sinne ja aurinkoista on luvattu.

   Poista
 2. Hieno matto, sopii hyvin kalustoon ja varmasti kestää aikaa! Minulla ei ole höyrypesuria, ihan hyvä vehje varmasti. Orkideat tykkää kai enemmän länsi- tai itäikkunoista, minulla ne kukkivat uudelleen aamuauringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nämä villamatot on todella kestäviä.
   No minulle tämä pesuri on tärkeä mutta tulin myös vuosia toimeen ilmankin 🤗😁
   Minä ajattelin välillä pitää orkidean tällä pöydällä ja siirtää sen keittiön pöydälle kun lähdetään mökille siihen tulee vinoon vähän idän valoa. Kyllä se varmaan on myös taidosta kiinni.. minulla ei sitä ole 😥

   Poista
 3. Kaunis punainen matto,todellinen löytö. Olen kuullut höyrypesurista vaan ei ole tullut hankittua. Miten hyvin se puhdistaa nämä laatat ja saumat ja minkä merkkinen se on . Ei tartte mainostaa ,vaan ois kiva tietää kokemuksia ,ois helpompi ostaa itselle. Minulla käytössä ikkunapesuri ja se on kyllä huippu hyvä ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin pidin mattoa löytönä 🤗
   Minä pesen sillä myös pesuhuoneen seinä ja lattia laatat ja kyllä minä olen siihen tyytyväinen. Se on niin monesta muustakin kiinni tuo pesutulos, kuinka usein pesee ja minkä tehoinen on pesuri jne....
   Se on merkintään Kärcher ja niitä on monenlaisia teholtaan ja hinnaltaan.
   Kiva kuulla että olet tyytyväinen ikkunapesuriin.

   Poista
 4. Todella kaunis matto ja sopii hyvin tammisiin kalusteisiinne ja punaiseen nojatuoliin. Hieno löytö.
  Minulla on kaksi Kärcherin höyrypesuria. Toinen iso, imevä ja tehokas ja toinen pieni ikkunapesuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen myös itse tyytyväinen löytööni ja sopii minusta myös kaluston alle.
   Hienoa kun olet löytänyt tämän höyryn voiman 🤗

   Poista
 5. Voi ihme taas tuota sun tarmoasi! 😀 Kevätsiivouksen aikaan sitä tarvitaankin.
  Höyrypesuri saattaisi olla mainio apuri. Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minäkin ihmettelen että mistä tämä nyt yhtäkkiä tuli. Olen vähän aikaa ollut vähän laiskanpuoleinen. Mutta nyt on osa kuitenkin tehty.
   No tämä on minun juttuni tämä höyrypesuri mutta olen varsin hyvin tullut myös toimeen ilman sitä. Mutta nyt on toinen juttu...

   Poista
 6. Kaunis matto, joka sopii kuin nakutettu kalustoonne. Hyvän kokoinenkin, kun pöytä tuoleineen mahtuu matolle.
  Meillä ei ole omaa höyrypesuria, mutta olemme vuokranneet ison ja tehokkaan viikonlopuksi. Silloin pesemme saunan ja pesuhuoneen sekä pikkuvessan kaakelipinnat. Vuokraamamme höyrypesuri ei käy tekstiilien pesemiseen, koska se kastelee niin pestävät pinnat kuin ympäristöäkin. Ystäväni hankki höyrypesurin, koska kolmen koiran taloudessa likaa ja karvoja riitti. Hän putsasi säännöllisesti sohvan, matot ja tuolien päälliset. Pitääkin kysyä, vieläkö hänellä on pesuri, kun koiria ei enää ole.
  Sain kolme orkideaa kukitettua monena vuotena. Pari viikkoa sitten viimeinenkin niistä heitti henkensä. Jotain tein oikein tai jotain jätin tekemättä väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vuokraus on myös hyvä juttu tiedän omista tutuista myös tekee näin. Minä kyllä pesen tällä samalla kaakelit kuin matonkin.
   Minä en ole oikein orkidean kasvattaja mutta toivottavasti tämä kaupan kestää taas pidemmän hetken. 🤗😁

   Poista
 7. Kaunis matto ja sopii hyvin paikkaan, mihin sen laitoit. Villamatot ovat aikaa kestäviä ja ne jotenkin kestävät hyvin likaa.
  Tuo höyrypesuri kiinnostaa minua kovasti, pitäisi pestä omakin suuri matto ja mielellään paikallaan lattialla, jos se onnistuisi tuollaisella höyrypesurilla. Kuinka paljon siitä teidän pesurista tulee kosteutta lattiaan? Jätitkö sen kuivumaan lattialle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minustakin se sopii juurikin tähän villamatto niinsanotusti pesee itse itseään 🤗😶
   Tämä on hieman vaikea selittää mutta maton pesuun meni ehkä arviolta noin puolitoista desiä vettä ja mikä on lopuksi koostumukseltaan höyryä. Tähän nesteeseen on erikseen oma lokero mihin vettä täytetään. Pesin sen lattialla molemmin puolin ja se ei ollut koko aikana edes vähääkään märän tuntuinen koska nestettä kuluu niin vähän . Lattia meillä on laminaattia ja pitää varoa sentakia kun maton reunoja höyryttää samoin jos on parkettia . Kysyit jätinkö sen lattialle kuivumaan....se ei ollut edes kosteakaan vähäisen nesteen käytön vuoksi. Mutta eihän tämä mitään ihmeitä tee jos matto on oikeasti todella likainen niin en tiedä... Mutta muuten kyllä suosittelen ja näitähän on monen eri hintaisia ja tehoisia. Kiva kun kiinnostuit.


   Poista
 8. Onnea uuden maton johdosta, todella kaunis matto, ja sopii hyvin sinne missä se nyt on. Minulla on pieni villamatto, jonka olen saanut lahjaksi, mutta se on vain sellainen pieni, mutta ehdottomasti paras mattoni.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Villamatto on vaan paras ja niitä minulla on ennestäänkin kaksi mutta jokainen kuitenkin erilainen.
   Kiitos kuin myös sinne.

   Poista
 9. Upea matto! ❤ Ja niin ihanan värinen. Meillä on keittiössä villamatto. Sain maton lahjaksi ja se ihan paras matto. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, uskon että se on paras matto. 🤗❤
   Kiitos aurinkoista viikonloppua myös sinne.

   Poista
 10. Onpa kaunis matto, iso ja ihanan värinen!
  Olen aiemminkin ihastellut siivoustaitojasi. Itse kun en ole ollenkaan siivoukseen taipuvainen ;-) En omista höyrypesuria, ja luulenpa, että jos sellainen jossain kaapissa olisi, niin siellä luultavasti myös pysyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun oli pakko vastaa tähän sinun kommenttiin tässä välissä ekana kun näitä kommentteja luin.
   Ensinnäkin kiitos matto on kyllä ihana.
   Olet kyllä aivan ihana näissä kommenteissa sait taas hymyn huulille ja siksi pidän sinusta tosi paljon 🤗❤

   Poista
  2. Voi että, kiitos samoin! Onpa mukavaa, että ymmärrät huumoriani. Se on meinaan haastavaa, kun ei tunneta, muutaman sanan perusteella! Kiitos sinulle, hymyn aiheuttajalle täällä päässä ♥

   Poista
 11. Upea matto ja sopii tammikalustoon. Todella tyylikäs huone. Tuttava osti höyrypesurin, sellaisen kädessä pidettävän, no niin kerran käytti, sitten unohti johonkin hyllylle. Itse en omista höyrypesuria. Hyvä vehje se olisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minustakin sopii paikalleen. Minulla ei ole kokemusta siitä kädestä pidettävästä mutta mikä sopii toiselle ei välttämättä itselle 🤗😁

   Poista
 12. Kauniin ja hillityn värinen matto.
  Meillä on ollu höyrypesuri joskus lainassa. Pestiin sohvaa ja auton penkkejä. Ihan pätevä peli oli. ei kuitenkaan itselle olla päädytty ostamaan.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vuokraa ja lainaa voi ei kaikkea tarvitse ostaa omaksi.
   Kiitos kuin myös sinne.

   Poista
 13. Höyrypesuri on aivan huippu keksintö, meilläkin niitä on kaksi. Isompiin huonekalujen pesuihin haetaan vuokraamosta jykevämpi peli.
  Komea matto ja sopii kuin nakutettu paikoilleen.
  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinulla on kokemusta useamman eri höyrypesurin käytöstä, hienoa.
   Kiitos minustakin se sopii hyvin tähän paikalleen.
   Kiitos kuin myös sinne.

   Poista
 14. Sulla on niin kesäinen ja positiivinen blogi että tänne on ilo tulla! Kiva myös katsoa mitä blogeja luet, että löytyisikö sieltä munkin lukulistalle jotain uutta!💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Minulla on laaja lukuluettelo ja paljon erilaisia blogeja. Ei siis vain puutarha blogeja.

   Poista
 15. Hyvä, että löyrit ettimäs maton. Oli kyllä nappilöytö :) Nii sopivan kokoone ja färiki o just eikä melekee. Höyrypesuriista ei oo mitää kokemusta, mutton varmasti toimiva pesutapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä olen mielissäni että löysin tämän maton, kiitos kehuista.
   No minäkin olen suurimman osan elämästäni tullut toimeen ilman sitä. Mutta nyt kun se meillä on, ollut kuitenkin vuosia niin se vain on mun juttuni.

   Poista
 16. Aivan ihana löytö.Matto on kauniin värinen ja tolokku
  Minä olen ystävältäni saanut 100% pitkän villamaton,tykkään,lumipesu sillekkin tehdään,kirkastuu raidat;))
  Höyrypesurin tapainen (pieni).
  Mutta haaveessa sellainen jossa likavedelle säiliö?,,olen kääntänytkoko netin ylös alaisin ,hotta mieleisen löytäisin...Minulla imuri/monitoimikone,siinä tekstiili-pesuri/,täkkien ilmatiivis-pesu,vai miksi sitä sanotaan;)
  Meillä satoi vettä,sitten muuttui rakeiksi,nyt sitten vaan pyryttää.
  Toivottavasti meidän alueen hiihtolomalaiset saavat aurinkoisiakin päiviä:)
  Oikein virkistävää😊 ja Rentouttavaa viikonloppua,🌺 Sinulle Nila .
  Liisukka toivottellee 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ ja toivottavasti löydät etsimäsi.
   Olemme mökillä ja ilmat on täälläkin vaihdellut. Kiitos rentouttavaa viikonlopun jatketta myös sinulle. ❤

   Poista
 17. Kaunis matto. Kylläpä värit kirkastui, kun pesit sen. Hieno löytö. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi,
   Kiitos mukavaa viikonloppua myös sinne ❤

   Poista
 18. Upean värinen matto! Ihan näyttää samanlaiselta mikä löytyy anopin olohuoneesta. :) Meillä on myös höyrypesuri, mies on joskus voittanut sen jostain kilpailusta. Kerrankin on ollut hyvää tuuria. Mies on käyttänyt pesuria ainakin mattojen pesuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja anopilla on hyvä maku 🤗😁
   Nyt sitten vain höyrypesuja 🤗

   Poista
 19. Åhh det var ett nydeligt teppe og stor fin stue!Jeg har ikke brukt dampstøvsuger.Jeg vasker for hånd men så har jeg kun to tepper håndlaget fra Kashmir.

  Veldig fin innlegg!

  VastaaPoista
 20. Kaunis matto,se on todella hyvä löytö. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää viikonlopun jatketta myös sinulle.

   Poista
 21. Löysit tosi kauniin maton teille.
  Höyrypesuri on kätevä apulainen. Meillä on sellainen tuolla isossa talossa. Luulen kylläkin tuon sinun uuden olevan vieläkin kätevämmän, kuin entiset mallit.
  Olet kadehdittavan tarmokas ja ahkera ihminen. ❤️

  VastaaPoista
 22. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
  Höyrypesuri on vain minun juttuni ja tämä on kyllä omalla tavallaan kätevämpi kuin meidänkin vanha. Mutta kyllä siinä vanhassa oli minusta jotain taas kätevämpääkin mitä jäin tässä uudessa kaipaamaan.
  No jopas minä olen nyt otettu 😘

  VastaaPoista
 23. On kyllä upea matto! Oli kyllä hyvä löytö. Höyrypesuri olisi kyllä varmasti monessa mielessä kiva laite. Joskus olen sen hankkimista miettinyt, mutta aina on jäänyt harkinnan asteelle ja että olisiko sillä tarpeeksi käyttöä. Tuo teidän laite on varmasti hyvä! Ja monen olen kuullut noita kehuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos matto on itsellekin mieleinen. Höyrypesuri on minulle kuitenkin tärkeä vaikka sitä vain muutaman kerran vuodessa käyttää. Mutta sitten kun sen ottaa esille käyn useampana päivänä läpi erilaisia paikkoja.

   Poista
 24. Loistava valinta! Sopii teille, kuin nenä päähän. Puhdastakin tuli. Höyrypesuri kiinnostaisi minuakin, saisi sohvan ja nojatuolit puhtaiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minustakin se sopii tähän tilaan mainiosti. No tämä matto ei nyt likainen ollutkaan ja minä kun putsaan nojatuolitkin säännällisesti niin eivät pääse niin pahaksi.

   Poista
 25. Mulla ei ole höyrypesuria. Muutamat räsymatot saa kesällä "mäntysuopapesun". Mutta olen kyllä lumihankeen heittänyt mm. lampaan ja lehmäntaljan, kun en muuta pesua niille ole keksinyt. Tänä vuonna onneksi oli sitä lunta ❄️
  Kaunis on mattosi sävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin räsymatot saavat kunnon vesipesun 🤗 Lumihankipesut on kyllä todella hyvät myöskin. Ja olen minäkin ennen vuosia tullut hyvinkin toimeen ilman pesuria.
   Kiitos sinulle sanoistasi ❤

   Poista
 26. Herkullisen värinen matto.
  Höyrypesuri taitaa oll aika kätevä.

  VastaaPoista
 27. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
  Kyllä se on hyvä moneen mutta ei se mitään ihmeitä kuitenkaan tee.

  VastaaPoista
 28. Jopa löysitkin komean maton!
  Minä ostin kerran käytettynä kauniin kukkakankaisen sohvan ja vuokrasin höyrypesurin,kun oli sohvan käsinojat hiukan huhjuiset.En saanut pinttynyttä likaa pois,tiedä sitten oliko koneessa vai käyttäjässä vikaa.😉Sohva lähti takaisin kiertoon.
  Paljon on sinulla täällä osoitusta hyvistä kädentaidoista,ihanat kukkasukatkin tuolla aiemmin!❤
  Hyvää naistenpäivää!🌹🌹

  VastaaPoista
 29. Kiitos.
  Juu ei se mitään ihmeitä tee ja höyrypesureita on monenlaisia teholtaan ja hinnaltaan ja eri käyttötarkoituksiin. Mutta minä otan säännöllisesti kuitenkin tämän puhdistuksen.
  Kiitos kuin myös sinne.

  VastaaPoista
 30. Nyt on matto myös minunkin mieleen. Tosi kaunis.

  VastaaPoista