torstai 16. kesäkuuta 2022

Ensimmäiset löylyt

 Tosiaan nyt kun saatiin lopputarkastus lävitse ja saunan ovi tuli vihdoin niin päästiin kylpemään sitten ensi kertaa .  Kyllä oli lempeät ja makeat löylyt . Vielä puuttuu jotain listoja ja kynnys pelti mutta ei se meitä haitannut pitihän se nyt kokeilla . Tervetuloa lauteille . 

Seinät on paksua ja leveää puupiilu panelia ja katon rajaan asennetut valot antaa seinälle kauniin tunnelmallisen valon .  Kiukaan päällä on myös oma tunnelmallinen mutta erilainen valo samoin suihkun edessä . Katto on valmiiksi käsitellystä kuusi laudasta . 

Meidän oli pakko teettää lauteet mistään ei ollut mahdollista saada valmista . Otimme yhteyttä paikalliseen puuseppään mikä teki meille nämä lauteet ja lopullinen kasaus tapahtui paikan päällä . Nämä on vaaleaa tuppeen sahattua leveää haapaa ja on käsitelty kahteen kertaan parafini öljyllä . Ylälaude on yhdestä puusta kuten kaikki ja leveyttä on ja paksuutta. 


Portaat tai jakkara on jykevä ja kaksiosainen ja muotoilee tyyliltään ylempiä lauteita .


Käsikaiteet on myös upeat 


Selkänoja on myös valittu huolella Laudeliinat ompelin leveästä pellavasta mitä olen ostanut joskus Týristä useampaa erilaista . Laudeliina on 50 cm leveä ja siitä voi päätellä kuinka leveästä laudasta on kyse .  Koska meillä on suihku samassa tilassa on meillä tuuletuksen kannalta ovi suoraan pikkuverannalle ja mukavan kokoinen ikkuna . Tämä viimeinen kuva on otettu aiemmin . Tässä näkyy vielä lauteiden alla oleva lämminvesivaraaja mikä on myös mitoitettu niin että se riittää vaikka olisi useampia kylpijöitä . Tämä iso koko oli sitten taas haasteellinen lauteiden suhteen ja valmiita paketteja ei olisi löytynyt missään nimessä . Varaaja on nyt piilotettu muutamalla sivu laudalla . Minulla raahaa nyt nämä postaukset vähän jälkijunassa . 
 
Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 


36 kommenttia:

 1. Kaunis sauna ja upeat lauteet! Käsityön jälki näkyy, kyllä on ollut taitava tekijä eikä mitään tusinatyötä.

  VastaaPoista
 2. Tulipa upea sauna. Varmasti hyvät löylyt

  VastaaPoista
 3. Melkoinen taidonnäyte puusepältä. Aivan mahtava idea käyttää täysleveää haapaa lauteissa ja selkänojanakin. Uniikki sauna lopputuloksena!

  VastaaPoista
 4. Hei Nila!
  Tulipa hieno sauna, en ole noin hienoja lauteita ennen nähnyt.
  Nyt kelpaa saunoa.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 5. Siis IIK! Miten hurmaavan kaunis sauna ja kaikki kauniit yksityiskohdat ym.
  kruunaavat vielä kaiken.
  Käytännöllisiä ratkaisuja. Ja kerrassaan upea lopputulos.
  Kutsuva ja houkutteleva sauna. Ihanaa nauttikaa löylyistä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 7. Teillä on tyylikäs mökkisauna. Tuo kelpaisi mihin vaan. Lauteissa näkyy taitavan puusepän kädenjälki. Mustat kattolistat, ovenkarmit ja suihku sekä seinät miellyttävät. Mikä on heitellä löylyjä hienossa saunassa.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut lopputarkastuksen läpimenosta ja valmistuneesta hienosta saunasta! Minäkin ihastelin lauteiden taidokasta käsityötä, muutenkin kokonaisuus on kaunis. Voitte olla oikein tyytyväisiä ja varmasti olettekin!

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvän näköinen sauna, ja varmasti tuli tuolla hyvät löylyt:)

  VastaaPoista
 10. Kaunis sauna ja aivan upeat nuo lauteet. Hyviä löylyjä sinne <3

  VastaaPoista
 11. Upea sauna. Lauteet ovat todella mahtavat.

  VastaaPoista
 12. Kaunis sauna. Taidon näyte puusepältä lauteet. Haapa on hyvä materiaali lauteissa ja kotimainen. Meilläkin tuolla rantasaunassa on haavasta lauteet ja tervaleppee seinät ja katto. Ihan perinteiset kylläkin.

  VastaaPoista
 13. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 14. Upea on sauna ☺ Mukavia saunatuokioita ♥

  VastaaPoista
 15. Kylläpä on kaunis sauna. Makoisia löylyjä 🥰

  VastaaPoista
 16. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 17. Kyllä kelpaa löylytellä. Upea selkänoja.

  VastaaPoista
 18. On upea sauna! Kyllä kelpaa löylyjä heitellä 😊 lauteet ovat kauniit ja niissä tosiaan näkyy ammattilaisen kädenjälki. Kerrassaan ihastuttava lattiasta kattoon 🤭

  VastaaPoista
 19. Tyylikäs ja kaunista käsityötä.

  VastaaPoista
 20. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 21. Hieno sauna. Lauteet on tosi kauniit.

  VastaaPoista
 22. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista