tiistai 7. kesäkuuta 2022

Lisää harjaterästukia ja uuden mutta keskeneräisen penkin esittelyä .


Mies aloitti taas ahkeroimaan muutamia harjateräs tukia ne on helpompi hitsata jos laittaa nippusiteillä ensin vähän kiinni reunoiltaan ja etenkin päistä . Ne voi sitten katkoa pois kun teline on kasassa . Nämä on 2.75 korkeita ja näitä tarvitaan kuusi nyt on valmiina kolme ja muutamia pionin ja ritarinkannus tukija myös valmistui . Vaikka ovat aika massiivisia eivät kuitenkaan ole koska luonto näkyy mukavasti koko ajan lävitse .  


Majakkapenkki ilman majakkaa sai yhden kärhötuen ja yhden pionituen lisää . Kulleroiden taakse olevaan osioon on vielä tulossa kärhölle tuki . Pioneja tässä on yli kaksikymmentä ja muutama ritarinkannus . Niihin on mahdotonta saada aikaan tänä vuonna kaikkia tukia mutta alku on lupaavaa . Nyt kun saatiin se lopputarkastus tehtyä voi mies auttaa enemmän näissä puutarhan jutuissa . No kitkemiseen en niin suuria apuja kuitenkaan odottele 😁


Kulleroiden kukinta on alkanut ja se on erittäin kaunista katseltavaa minäkin saan hetken olla kuin "pikku Heidi" Kun nyt saisin nuo viimeiset kattotiilet paikoilleen yksi reuna on tulossa juuri tuohon kulleroiden eteen ja toinen toiselle puolelle . Tarvitaan vielä kaksi pätkää paksumpaa harjateräs tankoa ja muutamia kattotiiliä . Tähän osioon missä on nyt " rojua " on tarkoitus saada se majakka vihdoin viimein tänä vuonna . Olenkohan sanonut jo muutamia kertoja ennenkin 🤔❓Matalat iirikset aloittaa juuri kukinnan ,  kukinta on lyhyt mutta näyttävä kun niitä on tässä aika reilusti . Toivottavasti kukkivat vielä kun palaamme maisemiin . Tänne tulppaanien keskelle on tulossa se yksi tuki kärhölle . 


Keskuspenkissä on nyt molemmille kärhöille tuet ja kaksi ritarinkannusta sai myös omansa  . 


Ostan vielä yhden ruosteisen tulppaani lyhdyn reissulta vielä toisenkin tuen eteen . 
Valkoiset pikkusydämet on kukkinut jo jonkinaikaa. 


Valkoinen tarhakylmänkukka on tehnyt vain yhden siemenalun ja sen olen merkannut tikulla  . Minulla kiertää esikot ja niiden kukinta melkein ympäri tätä isoa penkkiä toiset on jo kukintansa loppumetreillä kun toiset vielä kukkivat . Tämä matala esikko häviää melko pian kukinnan jälkeen noustakseen sitten taas keväällä . Esikko menetyksiä minäkin koin talven jäljiltä muutamia lajeja hävisi kokonaan tästä penkistä  . Angervojen kukintaa odotan kovasti nyt ihailen vain niiden lehdistöä . Tässä penkissä on kolmea eriväristä on tummanpunaista , vaaleanpunaista ja valkoista ja niiden eri lajikkeita . Tässä uudessa penkissä minkä perustin viime syksynä olen kasvattanut tämän samannäköisen esikon siemenestä ja tämä ei häviä syksyllä  . Tässä kukkavanat on korkeammat . Sainkohan siemenet Hiidenkiven puutarhassa blogista  😁🤔  
(Alakuva) 


Tämän uuden penkin sain vain osittain kitkettyä ja laudat poistuu aikanaan ja laitan kivet , niitä kun löytyy edelleen meiltä vaikka kuinka paljon erikokoisia . Syksyllä istutin tähän myös joitakin sipuleja tulppaaneja, narsisseja ja helmililjaa . Narsissit on jälleen kerran noussut huonosti muutamia on noussut tulppaanien väleistä . Laudan vasemmalla puolella alussa  pesäkuusen edessä ei ole muuta kuin yksivuotista rikkaruohoa siihen on tulossa ainakin varjoliljaa ne on minulla vielä ruukussa . Keskellä missä on tikku pystyssä on kärhö ja tuki tulee siihenkin jossain vaiheessa . Nyt nämä kaksi penkkiä yhdistyi samalla kun välistä poistui puureuna ja rikkaruoho alueen saan kunnostettua . 
Tikka teki selvää jälkeä puureunasta ja mies vei sen nyt alas notkoon edelleen niiden saataville jos sieltä vielä jotain löytyisi syötävää. 


Revin kankaan pois penkin reunoista ja näin tuli yhtenäinen ja iso penkki . Kanttaukset on vielä tehtävä ja istutan tähän lisää tarhakylmänkukkaa joten reuna saa vähän eri muotoa . 
Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 


34 kommenttia:

 1. Hei Nila!
  Oikein hienolta näyttää sinun kukkapenkit ja puutarha. Nuo kasvituet on tosi kätevät, ja oikein hyvä kun sinulla on oma rakentaja.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 3. Saat todella hyviä tukia monelle kasville, onni on kätevä mies! Pitäisi riittää kärhölle tila noissa tukipylväissä 😊. Ihana oli nähdä suuret penkkisi kaikkine kauniine kasveineen. Tuolla on hyvä tila kaikille kukoistaa.
  Minulla on myös monta odottavaa projektia, enkä yhtään tiedä milloin saan niitä aloitettua, mutta onhan hyvä olla suunnitelmia, mistä haaveilla. Ehkä osa toteutuu ja osa ei.
  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Olen todella mielissäni näistä tuista jää nyt nähtäväksi miten kärhöt pääsee alkukasvuun näissä. Kahdessa mitkä istutin syksyllä ei ole vielä kasvua mutta odotellaan.....
  Minulla on monia projekteja kesken mutta ne valmistuu kyllä.
  Kiitos aurinkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 5. Nuo tuet on pitkä aikaiset. Ei tarvitse joka vuosi uusia. Sinun kasvit on niin reheviä ja hyvin voivia. ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 6. Kyllä nämä minun elinaikani kestää tai ainakin niin kauan kuin tätä mökkiä pidämme. Kiitos sinulle 🤗

  VastaaPoista
 7. Kestävämpiä köynnöstukia ei taida ollakaan. Kuten itsekin totesit, luonto näkyy harjaterästukien läpi eli ne naamioituvat hienosti maisemaan. Kärhöt kiittävät, kunhan ryhtyvät tukien varassa kiipeilemään.
  Sinulla on kaikkia kasveja määrällisesti paljon. Se takaa upean kukinnan. Minussa on vähän keräilijän vikaa, jonka myötä tulee hankittua yksi kasvi sieltä, toinen täältä. Niinpä puutarha on varsinainen sillisalaatti.
  Tekemistä sinullakin riittää. Vaan kun se on mieluisaa ja lopputulosta on niin kiva katsella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tuet on kyllä minulle mieleen linnut tykkää pitää niitä tähystyspaikkanaan ja toivottavasti myös kärhöt omivat nämä itselleen . Kasveja on paljon aina lajiaan ja se on minun juttuni mutta sinun puutarhasi on kaunis eikä minusta mikään sillisalaatti ja minä pidän itse sillisalaatista myös hyvin paljon. 🤗😁
   Tekemistä riittää tällähetkellä kuten monilla.

   Poista
 8. Onpa hyvännäköinen kukkapenkki. Siellä hommaa riittää <3

  VastaaPoista
 9. Meillä oli aikoinaan kaksi ulko pupua..Ranskanluppia. Nykyään pupujen verkko aitaus on hyödynnetty pensaiden suojina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on mitä parasta kierrätystä 🤗

   Poista
 10. Tulee hyvät ja tukevat tuet mutta kuitenkin ilmavat. Ritarinkannuskin taitaa olla hyvä tukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nämä on kyllä nyt hyvät tähän tarkoitukseen. Minä olen tukenut ritarit muuten saattavat taipua etenkin jos sataa paljon ja nythän sitäkin lajia on tullut.

   Poista
 11. Mahtavat tuet, kätevä ja tekevä mies on kullan arvoinen. Kauniita esikoita olet laittanut, ne ovat minulle kokeilematon juttu.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kyllä mies on kehuja saanut minulta kuin muiltakin 🤗
  Minä rakastan esikoita ja ne jopa viihtyy meillä.

  VastaaPoista
 13. Jos olet tuon yhden esikon siemeniä minulta saanut, niin sitten on kyllä joku ihme mutaatio tapahtunut juuri niissä siemenissä, mitkä sinulle lähetin! Ei ole minulla tuollaista eivätkä nuo näytä kyllä yhtään siltä, mistä keräsin ne siemenet. Kuva siitä on muuten siinä maanantain lemmikkimeripostauksessani kolmantena. Todella nätti on kyllä tuo esikkosi, korkeat varret tuovat kukat ihanasti näkyville.
  Ikuisuusprojektejakin on hyvä olla jokunen. Ehkä saat majakkasi paikoilleen vihdoin tänä kesänä. Tai sitten jos ei, niin jonain tulevana vuonna :) Mukavaa viikkoa ja kärhöille reipasta kasvua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nuo kyllä siitä sinun esikosta ole nuo siemenet mutta mistä minä sitten nämä siemenet olen saanut 🤗🤔
   Sanoit ihan oikein ehkä saat majakkasi, tarpeet kyllä on ollut jo valmiina muutaman vuoden mutta aikaa miehellä ei ole ollut kun on pitänyt satsaa tuohon rakentamiseen.
   Kiitos samoin.

   Poista
 14. Hyvät ja hyvin muihin kasveihin sulautuvat tuet. Sinulla on kaikki kasvit jo hyvässä kasvuvauhdissa. Paljon aina samaa kasvia kasvuryhmässä luo hyvin tasapainoisen ja näyttävän kokonaisuuden. Sinulla on myös paljon jaloangervoja, jotka heti pistivät silmääni niiden suurena suosijana.

  VastaaPoista
 15. Kiitos sinulle sanoistasi ja kasvit on kyllä nyt rykäissyt vauhtiin varmasti sateiden ansiosta mutta ikävä vaan niin myös rikkaruohot.
  Jaloangervoja on minulla paljon vielä muuallakin. Ne on helppoja hoitaa ja aina kauniita.

  VastaaPoista
 16. No, nyt sopii kasvien kipeillä, kun on noin hyvät ja kestävät tuet. Ihania kuvia olet ottanut. Kyllä tuo hehkuvan keltainen kullero on aivan mahtava perinteinen perenna. Olinkin jo unohtanut kulleron, kun nykyisissä puutarhoissani sitä ei ole lainkaan. Täytyy kyllä istuttaa sellainen johonkin kohtaan piristykseksi.

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti kärhöt alkavat kotiutua ja kiipeilyä harrastamaan . Kulleroiden kukinta on vaan niin kaunista ja perinteikästä.

  VastaaPoista
 18. Hyvin hoidettuja alueita ja kasvu näyttää olevan hyvässä vauhdissa ja osa kukkiikin jo kauniisti. Minäkin tykkään kulleroista, lapsuuden ihastus on jatkunut:)
  Upeita tukia on miehesi tehnyt, noita tarvittaisiin täälläkin. Kyllä nyt pysyy kasvit pystyssä ja ovat näyttävästi esillä.

  VastaaPoista
 19. Kiitos kehuista kyllä kuvissakin näkyy että kaikki ei ole vielä mallillaan mutta ajan kanssa
  Tuet on kyllä minulle mieleen .

  VastaaPoista
 20. Nyt onkin hyvät tuet ja kiitos noiden miesten,kun ne jeesaa meitä.
  Minäkin juuri yhden työtehtävän heitin omalleni😂
  Kauniita kukkia ja hyvin hoidettuja kukkapenkkejä. Ilo katsella🌸🌼
  Ihanaa tämä kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ihanaa aikaa. Tulimme juuri mummoa auttamasta ja kyllä oli muutamassa päivässä rikat ja nurmikko kasvanut.

   Poista
 21. Kullerot on kauniita ja ne on minun lempi kukkia.
  Se on ihanaa kun kukat alkaa kukkimaan, ne tuo kukka loistoa.
  Mukavaa alkanutta kesäkuuta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kulleroista minäkin pidän todella paljon ja ne on kestäviä jopa leikkona.
   Kiitos kesäkuu kerkesi aika pitkälle ennenkuin oli taas aikaa blogille.
   Kiitos kuin myös sinne.

   Poista
 22. Sinulla on niin paljon kaikenlaista erilaista kasvia monipuolisesti sijoiteltuna. Kiva, että saat miehistä apuakin silloin tällöin :)
  Paljon seurattavaa kesän mittaan, jos on hoidettavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä mies auttaa aina kun vain kerkiää.
   Kesä on ihanaa aikaa.

   Poista
 23. Runsas valikoima kasveja näkyy siulla olevan ja tuet on vankat ja kestävät. Pioneille ja kärhöille tuet onkin tarpeen, monelle muullekkin korkiille kasville. Miullakin kullerot käyvät kukkimaan. Kaunis kasvi on ja lapsuuskodissa käyvessäni kulleron kukintaikaan, kerreen ison kimpun aina pöyvälle, siellä sitä mehässä kasvaa runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kullerot on kauniita ja kestäviä maljakossa .

   Poista
 24. Hei mitä ovat nuo kasvit, jotka on kuvissasi 4 ja 5 kuvat lila kukkien takana, otin sukulaisen pihalta juurineen yhden, en tiedä sen kasvin nimeä?

  VastaaPoista
 25. Jos nyt oikein katsoin ne on pioneja .

  VastaaPoista