perjantai 9. joulukuuta 2022

Onko joulumuotiakin?

 Luin tänä aamuna artikkelin mikä käsitteli joulumuotia ja luin sen ihan mielenkiinnosta onkos sellaistakin ja yllätyin  . Yllätyin että tänä vuonna olen todella muotitietoinen  , tiesin sen juuri äsken  . Joulumuoti on tänä vuonna mm . punainen ja kulta  .Maanläheistä käytetään luonnon tarpeita heiniä jne....kuusenkin olen koristellut tavallista aikaisemmin  tänä vuonna  .



Alakerran joulukuusi  .


Myönnän että tämän tähden koko on kyllä aika iso tähän ikkunan kokoon nähden  . Ostin sen viime vuonna alesta joulun jälkeen ja ajattelin käyttää ja sitä tänä vuonna  . Hups kun se viriteltiin ikkunaan sanoin miehelle että meneeköhän tämä nyt yläfemman puolelle  ? Mutta aikani kun sitä maistelin niin olkoon  . Mutta palaillaan kuusen pariin  .


Kuusen jalka on ollut jo pitkään rikki joten olen käyttänyt tällaista pajukoria tukemaan kuusta  .



Nämä puusydämet on minulla jo koristanut vuosia ja nämä kultaiset käädyt kolme kappaletta ostin kierrätyksestä euron kappale jo tässä hetki sitten  . Pöytäkoristeena olen vuosia  käyttänyt tätä vanhaa leipien säilytys lautaa  ja koristeena vuosia vanhoja käpyjä myös kultaiset on vuosia vanhat  . Kukkia yritin hakea punaisia amarylliksia leikkona mutten löytänyt mitään väriä nimenomaan leikkona joten maljakko on tyhjä  . Pitää käydä vielä katsomassa viikonloppuna jos löytyisi ja yhdessä puutarhassa ajattelin käydä  . Joudun varmaan ostamaan joulupöytään uudet mutta olen joka vuosi ostanut muutaman nipun  . 



Nämä koivukiekot on omasta metsästä  . Kiekot tehtiin muutama vuosi sitten kaadetusta koivusta  . Koivu kaadettiin nimenomaan hakeamaton puu päivänä kuukirjan mukaan , nämäkin on  ollut jo  parina vuonna käytössä . 



Leivoin eilen 75 kpl  pieniä taatelikakkuja ja laitoin osan pakkaseen joulua varten   . Meille on tulossa pikkuväkeä jouluna joten jouluista pitää olla  .



Lisäsin tämän kuvan nyt jälkikäteen olen muistaakseni tilanut tämän vuuan Annin uunista  . Tähän mahtuu paistamaan 24 pikku kakkusta  . Normaali taikina ja uuni 180 astetta  noin 10 minuuttia  . Voitelin varmuudeksi öljyllä kupit ja hyvin lähti irti  .Jäähtyä pitää kyllä kunnolla  . Minulla on toinen puolet pienempi ostin kierrätyksestä 1 e .oli halpa  .Vuorottelen näitä paistossa  .
 

Nyt kysynkin että miten teillä on joulu valmistelut alkaneet  . Tiedän että tämä postaus ei kaikkia sävähdytä mutta seuraavaksi on sitten luvassa muuta . Olkaa kuulolla  .❤





36 kommenttia:

  1. Nätin jouluisen tunnelman olet jo tehnyt vaikka eihän tuohon jouluun enää paljon aikaa olekaan. Joitain joulukoristeita olen myös laittanut jo vähän aikaa sitten ja tänään on kuusen vuoro.
    Pikkutaatelikakut ovat ihastuttavia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minäkin lisäilen vielä jotain yläkerran olohuoneeseen.
      Pikkutaatelikakut on mukavia suupaloja .

      Poista
  2. Kaunista! Ihana tuo pöydän leipälauta koristeluineen.
    Heh, täällä ei ole jouluvalmistelut alkaneet. Mutta tavallaan on joulu jo vietetty, kun siskon perhe lähtee jouluksi matkoille, niin syötiin jo jouluateria ja vaihdettiin lahjat. Eipä tässä enää sitten muuta kuin kevättä odottelemaan ;-D Ehkä luumukiisseliä voisin tehdä vielä toisenkin kerran, sillä se on herkkua.
    No, otin kyllä yhden joulukoristeen esille, se vielä odottaa johonkin ripustamista. Pari valosarjaa, jotka sain joululahjaksi, odottaa myös inspiratsioonia ripustamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavaa se on joulu viettää vaikka vähän ajoissa kalenterin mukaan mutta ei se mitään paina .Me emme osta lahjoja kuin lapsenlapsille .Tänään koristeltiin yläkerran olohuone .

      Poista
  3. Millaisessa muotissa paistoit pikkuiset taatelikakut? Erinomainen vaihtoehto isommalle kakulle.
    Taitaa olla jonkinlainen myynninedistämiskikka julkaista joululle oma muoti-ilmiö. Eikös joku vuosi sitten joulun pitänyt olla valkoinen joulukuusta myöten? Meillä joulukoristeet ovat valtaosin jo vuosia vanhoja. Lapset tykkäävät aikuisinakin perinteistä. Ehkä he niitä tuttuja koristeita katsellessa palaavat lapsuuden tunnelmiin.
    Minulla on tänä vuonna aika vähän joulukoristeita esillä. Lähinnä erilaisia valosarjoja, kynttilöitä paljonkin, muutama keramiikkafikuuri, kransseja ja joulukukkia. Keittiössä on jo pari viikkoa ollut punasävyinen pöytäliina (tosin viininpunainen on liinassakin vallitseva väri). Kangasliinan käyttö tarkoittaa sitä, että aatoksi on varattava toinenkin liina. Aina joku läikyttää tai pudottaa liinalle jotain. Myös minä. Joulupöydän ruokiin panostan, sen homman olen jo aloittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sainpahan tämän kommentin palautettua kiitos ohjeesta . Jouluruokiin mekin panostamme huolella ja kukkia pitää olla jo nyt reilusti ostan uusia jos tarvitsee jouluksi. Liinoja minä käytän joka päivä ja kyllä ne likaantuu väkisinkin ja kaikki tahrat eivät vielä meinaa lähteä pois .No ne ovat elämän jälkiä ei haittaa .Kiitos sinulle vielä kerran olet varmaan huomannut että laitoin postaukseen jälkikäteen lisää tietoa ja kuvan muotista .

      Poista
  4. Kodissasi on jo niin jouluista ja nuo suloiset pikku kakut ovat aivan ihania. Meilläkin on jo kuusi olohuoneessa koristeltuna ja kyntteliköt ja tähdet paikoillaan. Mielestäni tuo teidän tähti ei ole olenkaan liian iso, vaan sopii tuohon just hienosti.
    Mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on siellä jo niin jouluista ja kaunista. Minä olen lähinnä siivonnut huoneita yksi kerrallaan joulua varten.
      Mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta. 🕯🌲

      Poista
    2. Kiitos minä teen vain normaalin viikkosiivoukset myös jouluksi .
      Kiitos mukavaa joulun odotusta myös sinne .

      Poista
    3. Kiitos nuo pikkukakut pitäisi tehdä useammin. Kiva kun tähti on mielestäsi sopivan kokoinen minäkin alan tottua sen kokoon .
      Kiitos mukavaa joulun odotusta myös sinne .

      Poista
    4. Jostain syystä en pysty vastaamaan Kristiinan kommenttiin kuin näin eli tämä edellinen on hänelle .

      Poista
  5. Kaunis tuo puusydän, ja joulukuusikin hienosti koristeltu. Aika hurjan määrän söpöjä pikku taatelikakkusia olet leiponut. Minulla on silikoninen muotti, jolla saactehtyä samanlaisia kakkusia. Täällä ei joulu ole virallinen juhla, ja aikaisemmin oli vaikeaalöytää kauniita joulukoristeita, mutta nyt on sellaisis löytynyt, ja juuri postasinkin siitä. Mukavaa joulun odotusta sinulle🎄🎅❄️❄️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuo puusydämet on minun koristeiden lemppareita .Taatelikakkuja voi maistella näinkin pienimuotoisesti . Pitää käydä kurkkaamassa sinunkin muotiasi ja koristuksia .
      Kiitos kuin myös sinne.

      Poista
  6. Mihinkähän se minun kommenttini taas sinkosi? Tuollainen muotti olisi kätevä. Täytyykin kulkea kaupoissa silmät avoinna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä nämä kommentit kulkevat omia latujaan .Kerkesin lukemaan kyllä sen kysyit että mistä minä sen olen hommannut .Outoa että se on ensin ja sitten katoaa .

      Poista
  7. Vähänpä olen mitään tehnyt joulun eteen, eli en oikeastaan mitään. Nyt viikonloppuna jos tulisi kuusi ja koristeet. Hyvä vuoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen pikkuhiljaa lisäillyt näitä koristuksia. Leipomuksia teen ensi viikolla lisää .
      Vuoka on näppärä .

      Poista
  8. Jouluista teillä siellä on. En oo mittään vielä erikoisemmin tehny. Kinkku on tilattu. Ensiviikolla aloitan jouluisemmat hommat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos .Meille tulee savukalkkuna kinkkua ei ole ollut vuosiin .Ensi viikolla minäkin teen lisää leipomuksia .

      Poista
  9. Ihanaa joulun tunnelmaa. Kauniisti koristeltu. Puu sydän on kaunis.

    VastaaPoista
  10. En ole koskaan ollut näin myöhässä lahjojen kanssa kuin tänä vuonna. Kummitytöille annan vain rahaa, mutta äidilleni ja bonusisälleni pitää vielä jotain pientä käydä kaupasta hakemassa.
    Ihana tuo teidän kuusi <3 Kaunista viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ethän sinä vielä myöhässä ole 😀 .Me emme osta muutakuin lapsen lapsille lahjoja .
      Kiitos kuuset on koristeltuna aina kauniita .
      Kiitos kuin myös sinne.

      Poista
  11. Ihanat pikku kakut.
    Meillä oli tänään lastenlasten pikkujoulu. Askartelua, leipomista ja kuusen koristelua ja tietenkin syömistä 😍 ja ihan muodin huipulla keikutaan: kuusessa punaisia nauhoja ja kultaisia palloja sekä kultalametta 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukakkuja on tullut tehtyä ainakin jouluksi koska ovat pieniä suupaloja ja kun on niin paljon muutakin niin vähäisempi riittää .Teillä on ollut ihanaa aikaa lastenlasten kanssa ,
      Muodissa ollaan vahvasti mukana tänä vuonna .

      Poista
  12. Valmistelut ovat ihan hyvällä mallilla. Huomenna on tarkoitus siivota ja keskiviikkona menen jouluostoksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kiirettä emme mekään pidä mutta jouluostokset on onneksi jo tullut tehtyä ainakin lahjojen osalta .

      Poista
  13. Tosi vähän olen itse tehnyt joulun eteen. Hedelmäkakut on leivottu ja vähä pikkusuolaista valmiiksi pakastimeen. Ja yhden satsin tein porkkanalaatikkoa valmiiksi pakasteeseen. Ajattelin, että on ainakin jotain valmiina, jos lähempänä joulua on muuta viemässä aikani.
    Minäkin ajattelin koristella kuusen jo hyvissä ajoin, mutta vielä se on tekemättä. Nuo pienet taatelikakut näyttävät hauskoilta, uskon lasten tykkäävän niistä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olethan sinä saanut paljon jo aikaiseksi minä en ole leiponut kuin nuo taatelikakut tänään ajattelin tehdä Wilhelmiina pikkuleipiä. Joulukoristelut on loppusuoralla. Jouluruokia kun meillä ei näitä perinteisiä ole niin en voi mitään ennalta valmistaa . Taatelikakut on suu paloja ja siksi mukavia .

      Poista
  14. Punainen ja kulta ovat olleet meillä jo yli kymmenen vuotta joulukoristeiden vakiovärit. Kiva, että ollaan siis vihdoin muodissa mukana :D Teillä on jouluun valmistautuminen jo hyvässä vauhdissa. Herkullisen näköisiä taatelikakkusia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ollaan sitten muodissa molemmat minä kyllä vaihtelen joitakin koristeita toiset on esillä ja toiset laatikossa ja hankin yleensä jotain uutta alesta .Nyt en aio ostaa mitään ostin nuo jutut kierrätyksestä ja muuta en .
      Kiitos maistettu on kakkusia ja hyviä ovat.

      Poista
  15. Ihana joulun tunnelma ja kauniita koristeita <3 Nuo koivukiekot ovat sieviä. Jouluvalmistelut ovat vielä "ihan vaiheessa". Syyslukukauden lopussa on paljon työasioita ja vapaa-ajalla iltamenoja. Työpaikan pikkujouluakin pukkaa :) Stressiä en jouluhommista ota, vaikka hoidettavien ja tehtävien hommien lista on vielä pitkä. Leipomaan taatelikakut näyttävät söpösiltä ja herkullisilta <3

    VastaaPoista
  16. Leuat loksahti auki kyllä niin monesta asiasta tässä postauksessa, että koskahan saan ne kiinni... leipien säilytyslauta... mielestäni anoppilassa oli aikanaan vastaava... voi ei... ei sitä mitään saisi heittää pois. Taitosi luonnonmateriaalein luoda niin kaunista saa ihan herkistymään.
    Ja nuo pikkukakkuset... aivan ihanat! Ihanaa joulunalusaikaa... sellaiselta se tosiaan jo näyttääkin...

    VastaaPoista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista