maanantai 31. heinäkuuta 2023

Angervoja ja taas angervoja

 Olen keränyt muutaman vuoden erilaisia angervoja on matalampaa ja korkeampaa  ja keskittänyt ne tähän keskuspenkiin . Penkki on muuttanut muotoaan vuosien kuluessa istutuksien ja rajojen muodossa  . Aina kun siitä on jotain poistettu niin tilalle on tullut angervoja . Nyt siitä on poistettu yksi kuunlilja  ja yksi vielä lähtee hiljattain .



Tästä lähtee vielä toinen kuunlilja vasemmalta 




Tätä matalaa tummaa on minulla runsaasti ja sitä onkin useammassa paikassa pitkin penkkiä  .


Valkoista olen myös yrittänyt laittaa eri puolille penkkiä  rauhoittamaan tämän tumman tuomaa väriä .





Tätä yläkuvassa olevaa olen saanut mieheni siskolta hän ei pidä sen väristä koska on kuulemma liian hailakka  . Tässä se on vasta aukaisemassa alenpia kukkiaan  . Olen sioittanut sitä vähän sinne ja tänne niinikään myös rauhoittamaan värejä  . Osa angervoista on  vielä nupuillaan kuten alakuvista näkyy  . Näin niiden kukinta on todella pitkä .







Tämän hauskan värisen aion siirtää muualle penkkiin ja istuttaa vielä lisää samaa lajia . Kuten huomaatte se jää jalkoihin muiden keskelle  tai sitten lisäänkin sitä lisää keltaisen tilalle  . Kuvat antaa erilaisen kuvan ajatuksesta mikä pyöri ensin mielessä  .




 Keltaista kukkijaa ( mikä lienee lajiaan) siirrän joka tapauksessa muualle joko osan tai kokonaan  .









Mikä teillä on suhde angervoihin  ? 

Mutta tällaista tällä kertaa  ❤️


43 kommenttia:

  1. Meidän varjoisassa pihassa jaloangervot ei oikein kuki ainakaan noin komeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkö on ? meillä on melkein koko päivän auringossa iso vaahtara varjostaa jossain vaiheessa vähän aikaa .

      Poista
  2. On sinulla upeat angervoistutukset! Minä tykkään angervoista. Ovat helppohoitoisia, kestäviä ja kauniita. Eivätkä leviä hallitsemattomasti. Näyttää kyllä siltä, etteivät tykkää näistä pitkistä kuivista kausista. Angervot jäävät minikokoisiksi ja kukkivat tosi surkeasti. Lehdetkin ovat surullisesti kippuraisia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos minäkin olen kastellut jonkinverran mutta joku kyllä on kärsinyt silloisesta kuivuudesta .

    VastaaPoista
  4. Voi miten kivoja! Tuo yksi angervo näyttää sirkushattaralta.
    Pidän kukkapenkin pyöreästä muodosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosiaan hattaralta muistuttaa 😀.
      Minä pidän myös tästä keskuspenkin muodosta vaikka ihan pyöreä ei ehkä ole mutta ehkäpä tulevaisuudessa lähempänä , sitä on niin vaikeaa muodostaa .

      Poista
  5. Komia angervopenkki.Tykkään angervoosta ja niitä onki jo monia. Varijoosemmille paikoolle oon joutunu niitä siirtämähän, ku kuivimpina kesinä juroovat ja kuivattaavat lehtiään. Muuten hyvännäköönen kasvi koko kasvukauren ja färivaihtoehtojaki löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos meillä ei ole oikein varjoa missään mutta olen kastellut jonkinverran.
      Värejä kyllä löytyy ja eri korkeuksia ja kukinta aikaakin voi hieman porrastaa lajeilla .

      Poista
  6. Kaunis jaloangervopenkki ja hyvin ne sopivat teidän ympäristöön! Itse en niistä oikein pidä, jokin niiden ulkomuodossa mättää omaan kauneussilmään :-D

    VastaaPoista
  7. Kaunis on angervopenkkisi. Tykkeen miekin niistä. Valikoimoo on myynnissä, matalampoo ja korkiimpoo. Oon hankkinu meillekkin niitä ja on korkiimpoo ja matalampoo. Tanakat varret on plussoo, ei hevin kaadu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näillä on paljon erilaisia hyviä puolia kuten juurikin eivät kaadu .

      Poista
  8. Onpas ihana penkki! 😍 jaloangervot ovat todella suloisia ja minullakin niitä löytyy jo pari kappaletta 🤭 ehkä jatkossa enemmänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kahdesta ja jopa yhdestä se alkaa 😀

      Poista
  9. Tykkään! Onpa upeita ja mikä määrä. Argervot ovat suhteellisen helppoja ja varmoja. Kukkivat ainakin minulla parhaiten puolivarjossa tai jopa lähes kokonaan varjopuolella. Leviämättömyys iso plussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos helppoja ovat ja terveitä . Varjoa meillä ei oikein tahdo löytyä kuin hetken isosta vaahterasta tähän penkkiin mutta olen kastellut jonkinverran . Todella eivät leviä kuin hieman ja hitaasti .

      Poista
  10. Löysin jaloangervot melko myöhään. Pidän niiden kukinnasta. Toisaalta taas vievät aika paljon tilaa viihtyessään ja en voi antaa kaikkien levitä. Jos olisi paljon suuremmat kukkapenkit, ripottelisin niitä enemmänkin penkkeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut näitä muutamia vuosia ja rakastun niihin entistä enemmän . Olenkin melkein pyhittänyt tämän penkin niille .

      Poista
  11. Niin upeita. Itselläni ollut vanhalla pihalla norjan angervo ja oli upea!
    Ihanaa elokuuta sinulle ❤️

    VastaaPoista
  12. Hei nila!
    Oikein hienoja on. Minulla ei ole niin montaa jaloangervoa mutta toisia, ruusuangervo ja Norjan angervo. Hieno sinun kukkapenkkisi.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos löytyy minulla myös näitä pensaitakin useampia .

      Poista
  13. Keskuspenkki näyttää oikein komealta.

    VastaaPoista
  14. Hienosti kukkivat jaloangervosi eikä lehdissä juurikaan näy kuivuuden merkkejä. Oletko kastellut niitä paljon? Muistelin, että olet kertonut teillä olevan hiekkainen maa ja tuossa taitaa olla vielä aika valoisa paikkakin. Olen siirrellyt omat jaloangervoni lähinnä tontin varjoisampiin kohtiin syvämultaiseen maahan, niin eivät kärsi kuivuudesta vaikka ei sataisikaan. Tänä ja viime kesänä sitä ongelmaa ei ole kyllä ollut, joten jaloangervotkin ovat kasvaneet valtavan kokoisiksi. Oikeita monstereita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä olen joutunut kastelemaan näitä kuivina kausina jonkinverran mutta onneksi on se letku mistä sitä vettä tulee reilusti .
      Meillä on hiekkainen maa ja tontti on aurinkoinen .

      Poista
  15. Upeat jaloangervot. Niitä harvoin näkee noin laajoina ja hyvinvoivina istutuksina. Voit olla ylpeä niistä.

    VastaaPoista
  16. Hienoa angervojen kukintaa. Ne ovat kauniita suurina ryhminä. Jossain vaiheessa keräsin angervoja, koska ne ovat monella tapaa niin helppoja, jos saavat kasvaa hyvässä maaperässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minä yleensäkin pidän suurista ryhmistä ja näitä on mukava kerätä .Ovat helppoja ja kestäviä koko kasvukauden .

      Poista
  17. Angervot on niin kauniita ja monikäyttöisiä eri paikoissa. Olen ihastunut niihin suuriin angervoihin. Sormivaleangervo, ja Kynäangervo, Kilpiangervo esimerkkeinä.

    VastaaPoista
  18. Kiitos näihin angervoihin en ole tutustunut ainakaan vielä 🤔 .
    Pitää googlettaa .

    VastaaPoista
  19. Aivan ihastuttavia kukkia. Kukkivat niin kauniisti. Sinulla on joka kesä ,runsaat kukkapenkit.

    VastaaPoista
  20. Angervosi näyttävät tosi kauniilta. Itsellänikin on muutamaa erilaista.

    VastaaPoista
  21. Kiitos näistähän värejä ja kokoja löytyy jokaiselle mieleinen .😀

    VastaaPoista
  22. Ihania väripilkkuja näin loppukesään!
    Itse olen vasta ihan viime vuosina laittanut niitä omaan puutarhaan, kun kaipasin lisää väriä vihreän joukkoon tähän loppukesään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minä istutan pian muutaman näitä lisää.

      Poista
  23. Oooh - ompa niitä paljon ja kaikissa väreissä. Kaunista katseltavaa, mutta hoitajaksi ei itsestäni olisi! Muistan angervo nimen lapsuudesta, mummilla varmaankin....ei vaan oikein periytynyt puutarhuruus, tai jätti minut välustä - tytär innokas, näin se joskus menee! Ihailen kyllä taituruutta ja ihmettelen miten ihmeessä saa koko kesän kukkimaan.... aina joku lajike kukassaan!! Onko vieläkin KUKKAKESÄÄ jäljellä - vai veikö rankkasateet jo viimeiset "värit"?

    VastaaPoista
  24. Kiitos meitä sisaruksia on useita mutta minä yksin puutarha hullu .
    Vielä leimut kukkii sateesta huolimatta .

    VastaaPoista
  25. Oi, miten kauniisti kukkivia jaloangervoja. Ihanat näkymät kaikkineen. Jaloangervot ovat aina olleet lempikasvejani. ❤️

    VastaaPoista
  26. Kiitos meillä on sama maku lemppareiden suhteen 😀 .

    VastaaPoista