maanantai 2. maaliskuuta 2020

Huone-esikko, kliivia ja Hokusai pajuvene.


Ostin vuosi sitten valkoisen huone-esikon  istutin sen heti altakasteluruukkuun  . Se on kukkinut tauotta lähes koko vuoden viimeisen kukkavarren leikkasin poikki muutama viikko sitten , nyt lehdet on käyneet aika vähiin ja olivat aika kalpeita. 


(vuosi sitten 24 . 3  . 2019 mökillä) 


Nyt uutta kukkanuppua pukkaa jo kahden varren voimalla . Se on viihtynyt mökin talviviileydessä mainiosti vaikka melkein joka viikko käymme kuitenkin siellä ja lämmitämme mökin itselle sopivaan lämpötilaan . 


Samoin kliiviassa huomasin nyt ainakin yhden kukkavanan olevan tulossa  . 

Postasin tässä pari viikkoa sitten perjantaina 21. 2 pajuveneestä ja kiinnostusta herätti täällä sekä ystäväpiirissä  miten tämä uskomaton teos on tehty ja kuka sen on tehnyt  ja mikä sen nimi on . Sain selville että tämän oli tehnyt Jenni Tieaho. 
Soitin hänelle ja hän ystävällisesti lähetti sähköpostia  ,  toteutti pyyntöni ja kertoi tästä kyseisestä pajuveneestä jonka nimi on Hokusai . 
Tässä suora kopio hänen lähettämästä meilistä minkä hän antoi luvan julkaista tässä minun blogissa ja oli iloinen että täällä tunnetaan kiinnostusta hänen teoksiinsa. 
Hokusai rakentui siten, että ensin muotoilin harjateräksestä veneen rungon. Tämän jälkeen runko hitsattiin. Seuraavaksi pajunvitsakset kiinnitettiin runkoon kiinni rautalankasolmuin, niin että yksittäinen pajunvitasas on kymmenillä rautalankasolmuin kiinnitettynä harjateräsrunkoonsa. Veneen valmistuttua se puuöljytään saadakseen sää suojan.

Olen kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija , ateljeeni sijaitsee Siuntion kulttuurimaisemassa.

Olen ollut ammattitaiteilija parikymmentä vuotta. Punainenlanka taidetyöskentelyssäni on ollut käsityötaito ja luonnonmatariaalit. Olen käyttänyt hyvin laajasti suomalaisen luonnon materiaaleja, kuten koivutuohta, eri puulajeja, juuria ja erillaisia kasvinosia.Viimevuosina kierrätysmateriaali on kiehtonut myös. Viimeisin tilaustyöni oli hirviveistos Korkeasaareen. Aihemaailmani kumpuaa myyttisestä metsätarustosta erillaisina  eläin- ihmishahmoina. Parin vuoden takaa on näyttelyprojekti Akseli Gallen-Kallelan museossa , jossa esillä oli mm. koivuntuohesta rakentuneita hevosiani.  Tytyrin(Lohjalla) elämyskaivoksessa on teoksiani ollut useamman eri kerran  esillä. Vuonna 2019 kesäkautena minulla oli oma ympäristötaidenäyttelyni "Musta joutsen" Gallen-Kallelan museon puistoalueella. Ympäristötaidenäyttely käsitti kahdeksan luonnonmateriaalista punoutuvaa isokokoista teosta.

    Veistokseni kumpuavat haltioitumisesta suomalaiseen luontoon, ne kuljettavat metsän myyttisille oudoille takamaille,sen tutkimattomille teille. Veistokseni ovat kuin pistokkaita ,jotka nousevat maanuumenista kuin itsestään. Käsityötaito on veistoksissani keskiössä. Haltijoiden tarusto ja metsäuskomukset innoittavat kookkaisiinkin teoksiin.
Sylinkokoisia myyttisiä pajuveneitä olen valmistanut myös tilaustyönä asiakkaiden puutarhaan tai kotiin kaunistukseksi.
Teoksiini voit tutustua kotisivuillani: www.jennitieaho.fi
Jos sinulla heräsi lisää kysyumyksiä vastaan niihin mielelläni.
Sähköpostini liitteenä pari teoskuvaani.

Kiitos sinulle Jenni Tieaho. 


Tervetuloa uudet lukijat. 

Mutta tällaista tällä kertaa. 46 kommenttia:

 1. Kasvit aistivat kevään tulon :) Näyttää hyvältä <3
  Kiitos sinulle ja Jennille veneen tarinasta. Se jäikin askarruttamaan.
  Upeita nuo Jennin muutkin teokset.
  Hyvää tätä viikkpa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja Jennin teokset on aivan mykistäviä. Hyvää viikkoa myös sinne.

   Poista
 2. Kevät,,kukatkin tietävät lisääntyneestä valosta:),ja alkavat virkistyä...niinkuin ihmisetkin ...talvi horroksesta:))..hitaasti venytellen :)
  Mahtavia töitä Jenni Tieaho,tehnyt,,kerrassaan,Aivan ihania!!!
  Kiitos Nila,kun selvitit "veneen -teoksen "tekijän.
  Oikein ihanaa maaliskuuta-sitä kevätkuuta:))) ,Sinulle !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat selvästi alkaa aistia kevään tulon. Kiitos, olihan se pakko selvittää kun tuli niinkin paljon kyselyjä ja kiinnostihan se minuakin tosi paljon. Oikein hyvää maaliskuun alkua myös sinne.

   Poista
 3. Mukavaa kun kevät lähenee :) Kukat herää ja ilmat lämpenee. Upeita nuo Jenni Tieahon teokset. Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa aikaa on edessä ja Jennin teokset on aivan upeita, ihanaa kun itsekkin sain tutustua näihin. Aurinkoisia päiviä myös sinne.

   Poista
 4. Upeita teoksia Jenni Tieaholla, katsoin kaikki hänen työnsä. Vähän samantyylistä tekee eräs sukulaiseni. Täällä meillä onkin kesällä neljän taiteilijan (kolme kuvanveistäjää ja yksi graafikko)näyttely ja he kaikki ovat minulle sukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä Jennin työt on aivan uskomattoman upeita. Sinulla on taiteellista sukua ja se on kyllä rikkaus.

   Poista
 5. Kas että järjestitkin meille ihania taide-elämyksiä 💚

  Ja esikoista tykkään myös. 💛 ❤️💜

  VastaaPoista
 6. Kiva, että selvitit mysteerin. Hienoja nuo muutkin taiteilijan tekemät työt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen kun lähdin tätä selvittämään, näin upea teos meillä täällä ja emme edes tiedä kuka sen on tehnyt.

   Poista
 7. On kyllä ihanaa kun kevät lähenee! Wau miten upeita nuo kaikki teokset on ja vene on aivan ihana! Mukavaa alkanutta viikkoa ja maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hyvältä tuntuu tämä valon ja lämmön lisääntyminen vaikka vielä rajallisen aikaa. Teokset on upeita ja tämän veneen näkeminen oli kyllä uskomaton kokemus. Mukavaa alkanutta viikkoa ja maaliskuuta myös sinne.

   Poista
 8. Voi miten hyvin kukkiva esikko - minä en tahdo koskaan saada niitä menestymään yhtä kukkimista pidempään. Olipa jännittävä selvitys pajuveneestä. Näillä tiedoilla voi pitää silmät auki ja tehdä havaintoja noista luontotaideteoksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minä olen joskus aiemminkin ostanut huone-esikon mikä ei elänyt kovin kauaa nyt kuitenkin tämä on menestynyt hyvin mutta olot onkin aivan toiset. Suurinosa aikaa se on on talvella viileässä ja siitä se tuntuu pitävän. Minäkin viisastuin paljon tästä Jennin kanssa käydystä puhelusta ja meileistä johtuen.

   Poista
 9. Kiitos, että selvitit taideteoksen tarinan ja tekijän. Muistelen nähneeni Jenni Tieahon teoksen Arboretum Magnoliassa Lohjalla muutama kesä sitten. Täytyypä kaivaa arkistojani, löytyykö kuva vielä. Ihastelin laittamastasi linkistä Tieahon muitakin hienoja töitä.
  Onpas esikkosi ahkera kukkija. Omassa kliiviassani ei vielä näy kukka-aihetta. Toivottavasti sekin vielä tänä keväänä kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös teille kaikille kiinnostuneille aiheesta pajuvene . Esikko on ollut todella ahkera kukkija ja kliiviassa oli tosiaan ilmestynyt viikon aikana tämä kukka-aihe toivottavasti ei jää ainoaksi ja tietysti toivon myös sinun kliiviasi kukintaa.

   Poista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Oletpa onnistunut hyvin huone-esikon kanssa. Minä en onnistu niiden kanssa, en sisällä enkä puutarhassa. Hienot taideteokset, erityisesti vene ja varsat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä oli toinen kerta kun vasta onnistuin huone-esikon kanssa mutta niinkuin aiemmin kirjoitinkin olosuhteet on mökillä sille varmasti aika otolliset. Harmin paikka että sinulla on niiden kanssa niinsanotusti pitovaikeuksia on ne niin upeita vaan puutarhassakin. Jennin teokset on upeita.

   Poista
 12. Ompa upeaa taidetta, joka on tarjolla kaikille! Sinuakin tuli vastaan ihan yllättäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olisin toivonut että paikalislehti olisi tästä jotain tiedottanut niin tulisi useamman tietoon, tämä tuli minullekkin ihan puskista.

   Poista
 13. Kliiviasta on noussut todellinen lemmikki. Minulla on monia ja suuri rakkaus niitä kohtaan. Keväällä aina joku kukkii, kun yksi on jo kukkinut, toinen vasta odottelee. Ihanaa kauneutta kestää pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinulla on kliivioita useampiakin, onko muitakin värejä kuin tämä tavallinen? Kukat kestää itsessään kyllä todella pitkään ja etenkin jos on useampi kukkija.

   Poista
 14. So delicate and beautiful your primroses
  What incredible and fascinating sculptures. I especially loved the boat it is spectacular. Many congratulations to the artist Jenni Tieaho.
  Thanks for sharing.
  Have a nice week.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Luonnonmateriaaleista tehtävät taideteokset ovat kivoja! Olen menossa meillä päin olevaan Anni Rapinojan näyttelyyn. Tekee tosi hienoja taideteoksia luonnonmateriaaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aivan totta ja varmasti kiinnostava näyttely.

   Poista
 17. Kauniisti kukkiva huone- esikko ja kliiviassakin sinulla jo lupaava kukkavana tulossa. 😊 Upeita töitä luonnonmateriaaleista. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone-esikko on kyllä yllättänyt kukinnallaan, taidan ostaa toisenvärisen kun kauppoihin niitä ilmestyy. Upeita nämä luonnonmateria teokset ja työt.

   Poista
 18. Kaunis huone-esikko, miulla ei menestyny kun yhen kevään.
  Hieno on tuo taiteilijan tekemä pajuty ja mukava kun selevis mysteeri. Kahtelin muutkin hänen työnsä ja upeita ovat, eipä suotta taiteilija ookkaan tämä immeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos esikko on minunkin mieleen ja taidan ostaa toisenvärisen kun kauppoihin niitä ilmestyy. Harmi kun et saanut sitä menestymään, mutta minullakin ensimmäinen huone-esikko minkä ostin muutama vuosi sitten kävi samoin. Taiteilija on aina taiteilija ja osaa asiansa kuten tässäkin saatiin huomata

   Poista
 19. Kiva kun tiedotit näin erikoisesta taiteilijasta. Tämmöisiä voisi hankkia puutarhankin koristukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tämä on herättänyt kiinnostusta ja hän kyllä tekee pienempiäkin tilauksesta vaikka puutarhaan näin hän ainakin kirjoitti.

   Poista
 20. Ahkera huane-esikko. Mullei oo koskaa ollu. En tiärä miksi.
  Kiva ku selevitit taireteoksen mysteerin. Hianoja nua hevoosekki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ahkerasti on tosiaan kukkinut. Minulle tämä on toinen, ensimmäinen kuoli heti ostin sen muutama vuosi sitten. Pitihän tämä mysteeri selvittää en halunnut asiaa jättää kun se itseäkin kiinnosti kovasti.

   Poista
 21. Onpa hienoja ja erikoisia veistoksia, kiva kun tiedotit tästä mielenkiintoisesta taiteilijasta. Teokset jotka on tehty luonnonmateriaaleista ovat parasta. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän pajuveneen kohtaaminen oli kyllä sattuma ja pitihän se laittaa muidenkin ihailtavaksi. Mukavaa viikonjatketta myös sinne.

   Poista
 22. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Minunkaan kliivia ei kukkinut muutamaan vuoteen mutta nyt on toinen juttu ja kukkaputkia toivottavasti tulee enemmänkin. Tämä pajuvene on tosiaan uskomaton, nähtävä se olisi niin silloin vasta tulee esille sen huikea kauneus ja taiteilijan taito.

  VastaaPoista
 24. esikot tuovat kevään kotiin, tykkään itsekkin ostaa aina muutaman keittiönpöydälle, olisko tänään juuri sen aika, kenties;)
  Jenni Tienahon tuohihevosia olen aiemminkin ihastellut. en osannut yhdistää häntä kauniiseen purjeveneeseen. upeaa, kun selvitit asian Nila!

  VastaaPoista
 25. Esikot on ihania niitä on minulla puutarhassakin paljon mutta tämä esikko ei siellä menesty eikä kovin hyvin talven yli sisälläkään, mutta mökillä on sille varmasti ollut otolliset talviolot. Tuohihevoset ovat ihastuttavia ja taitavasti tehtyjä. Pitihän tämä asia selvittää oli sen arvoinen.

  VastaaPoista
 26. Upeita teoksia. Tuo vene sopii ihanasti tuonne luontoon. Itsekin haluaisin hieman puutarhaan koristeita, nyt kun meillä on vihdoin iso oma puutarha. Harjateräksestä voisi muotoilla jotakin jouluista näin joulun alla.

  VastaaPoista