torstai 19. maaliskuuta 2020

Katseen suuntana ja kirjoituskohteena jälleen päivänliljat.


Monellekkin tutut päivänliljat on aina miellyttänyt minun silmääni ja niitä onkin kerääntynyt aika paljon mökkipihalle. Koska niiden kukintaaika on todella pitkä olen alkanut suosia niitä . Vaikka kukka kestää nimensäveroisesti vain päivän uusia kukkia tulee joka päivä lisää  . Ne ovat erittäin terveitä ja pystyjä niitä ei tarvitse tukea millään tavoin . Vielä voisin mainita lehtien koristeellisuus myös syysväriensä puolesta  . Olen tainnut innostua kirjoittamaan näistä ennenkin kuin tietysti monesta muustakin . 
Päivänliljat aloittaa kukintansa jo kesäkuunalussa ja sitä kestää elokuunloppupuolelle saakka riippuen lajista  . Tässä alakuvassa viimekeväänä siirtämäni kukkii siirrosta huolimatta näin upeasti rivarinpihalla 
16. 6. 2019. 


Mökillä 12. 6. 2019.  

Minun tarvitsee jossain vaiheessa perehtyä näiden lajikenimiin ja olen ajatellut siirtää niitä erilaisiin ryhmiin  Nämä molemmat erilajiketta olevat keltaiset jäävät tähän mutta muita siirtoja tulee muunmuassa vasemmalla kuvassa olevat tuijat siirtyvät muualle ja päivänliljojen edestä olen jo siirtänyt vuorikaunokit pois. 


Tässä samassa penkissä on myös muita päivänliljoja eriväreissään 
19. 7. 2018.


Tässä samassa penkissä kukkii  näissä kahdessa alemmassa kuvassa 
1. 8. 2019. 
Tästä penkistä olen siirtänyt myös vuorikaunokit pois  . Tein molemmissa penkeissä vuorikaunokkien siirron hyvissä ajoin koska uusia alkuja ilmaantui jonkinajankuluttua edelleen kasvupaikalle . Nyt keväällä aion katsoa että vieläkö niitä on tulossa  .
Tämä ei ole kukkinut kahteen vuoteen  joten kuva ei ole ihan tuore  . Kukkakatoon saattaa olla syynä heikko kasvualusta sekä kalkin puute mutta hengissä se kuitenkin on edelleen  .


Samoin tämä ei ole kukkinut kahteen vuoteen mutta myös hengissä ja samassa huonossa kasvupaikassa . Toivottavasti saan nämä siirrettyä muualle nyt keväällä niin kukintaakin voi taas olla luvassa  ja uusia kuvia .


Tässä ruskolilja kunnon vanhanajan perenna sitä olisi tarkoitus siirtää kotirivarinpihalle niitä on runsaasti mökillä ja riittää myös jatkossakin .  Jostain syystä en ole tätäkään viimeaikoina kuvannut joten kuva on vanha .  Tämä on kyllä kukkinut tosi runsaasti joka vuosi  .


Vielä lopuksi niiden syysväriä.


Syyskuun 29 päivä.
Lokakuun 20  päivä , vieläkin näin upeaa syysväriä .

Tervetuloa uudet lukijat


Mutta tällaista tällä kertaa .

41 kommenttia:

 1. Super ihania kukkia ja kukkakuvia <3 Hienoja kukkapenkkejä. Liljat ovat kauniita ja voi,kuinka monia erilaisia niitä onkaan! Tuli kesäisiä ajatuksia, kevättä kohti mennään - tänään paistaa aurinko! Hyvää viikon jatkoa sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi, liljat on kauniita ja jo niiden katsominen näinkin tuo hyvän mielen. Aurinko paistaa täällä myös tänään ja se tuo myös ilon tunnetta. Mukavia viikonlopun päiviä.

   Poista
 2. Ihanan paljon päivänliljoja! Ne ovatkin tosi ihania - harmi vain, että myös peurojen mielestä, niin usein ne syödään. Onneksi ei ihan aina ja ihan kaikkia kukkavarsia. Minäkin olen keräillyt monta ihanaa, mutta ne ovat todella hitaita tulemaan kukkaan, osaa olen odotellut monta vuotta. Ehkä niitä voisi lannoittaa tms, mulla kun ei ole tapana tarjota sellaista ylellisyyttä, tai hyvää pussimultaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen joutunut toteamaan että nämä uudemmat kiinnostavat peuria enemmän kuin nämä vanhat lajikkeet. Ja kyllä ne kalkkia ja lannoitusta kaipaisi, ne muutama mille en ole minä myöskään antanut mitään ei myöskään ole kukkinut.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja päivänliljoja💚

  VastaaPoista
 4. Minunkin pitää lisätä päivänliljoja puutarhaan, sinulla on monta kaunista lajiketta. Kiva, että laitoit monta kuvaa eri puolilta puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ne on kauniita kaikki ja kukintaa on runsaasti jos pehkot on suuria. Minä en toistaiseksi aio lisätä lajikkeita vaan yritän saada nämä kaikki entiset hyvin kukkimaan ja omille paikoilleen.

   Poista
 5. Upean värisiä päivänliljoja!

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kukkia. Tääl muuten pilkottaa mm.skillat. Ai nii. Leskenlehdet kukkii ihan kohta. Hmm, mikähän vuoden aika nyt on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole skilloja ja leskenlehtiä en myöskään ole vielä nähnyt. Kummallisia aikoja elellään.

   Poista
 7. Päivänliljat ovat todella kauniita! <3

  VastaaPoista
 8. Sullonki monta erifäristä päivänlilijaa. Mullaki niitä muutamia, kukkimattomiaki. Kaipaasivakko kalakkia neki. Päivänlilijoos on kyllä hiano ruska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä ne kalkkia kaipaa, ne muutama mitkä minulla ei kuki on juurikin sellaisessa maassa mikä pitäisi kalkita ja lannoittaa. Luin jostain että näiden puute aiheuttaa sen että kasvi ei kuki. Ruska on niissä hieno.

   Poista
 9. Uuh, miten monenlaisia liljoja. Meillä kasvaa pihassa edellisen omistajan istuttamana keltaisia liljoja. Sävahdyttävät kivasti kallion kupeessa kukkiessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä keltaiset on varmasti niitä vanhoja perinnepihan kasveja, juurikin niitä myös minulla on ja ovat kyllä kauniita ja kestäviä.

   Poista
 10. Minulla noita päivänliljoja on muutamia mökkipihassa, En oikein niistä pidä juuri tuon lyhyen kukkimisen johdosta. Siirsin niitä vähän kauemmas 'paraatipenkissä'. Yksi ystäväni sanoi sitten, että noiden lehdethän ovat ihan kivan näköisiä. Sitten katsoi itsekin, että niinpä ovat!

  VastaaPoista
 11. Kyllä niiden kukintaaika on minusta ihan verrattavissa moniin muihin etenkin jos pehkot on suuria niin kyllä kukintaa riittää pitkään. Pitää ihan katsoa ja pistää ylös tänä vuonna jos muistaa, ihan mielenkiinnosta 😁. Ja lehdet on todella pystyt ja komea syysväri.

  VastaaPoista
 12. Onpa sinulla paljon erilaisia päivänliljoja. Ne ovat kauniita ja eri lajikkeita istuttamalla kukinta-aika voi olla hyvinkin pitkä. Myös lehdet säilyttävät ryhdikkyytensä syksyyn saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juurikin näin kukinta aika voi olla pitkä ja yksittäiselläkin se voi olla jopa näyttävä jos kasvusto on runsas. Koko kasvusto on ryhdikäs ja terve syksyyn saakka ja vielä värikäs

   Poista
 13. Sinulla on kauniita ja monenlaisia ja värisiä päivänliljoja.
  Ne ovat kiitollisia kasvatettavia ja monestakin syystä. Minäkin olen mieltynyt niihin.
  Oikein ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ne on todella kiitollisia ja niitä ei tarvitse tukea tai ajatella onko niissä jotain ötököitä. Ihanaa että sinä näet ne myös kannattavana puutarhan kasvina. Oikein ihanaa viikonloppua myös sinne teille.

   Poista
 14. Kauniita. Minullakin entisen kodin pihassa, nyt käyn ihaselemassa serkkuni mökillä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, no hyvä kun et niille lopullista hyvästiä tarvinnut jättää. Hyvää loppuviikkoa.

   Poista
 15. Kaunis ja näyttävä kokoelma päivänliljoja. Meiltäkin niitä löytyy. Ovat kestäviä ja kiitollisia kasvatettavia.
  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua. Koetetaan pysyä terveinä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavaa kun sinäkin olet niihin mieltynyt. Kestäviä ja kiitollisia ovat. Mukavaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa myös sinne. Koetetaan pysyä terveenä. 🤗

   Poista
 16. Päivänliljat ovat näyttäviä ja varsinkin sinun monipuolinen värivalikoimasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi, värivalikoima on kyllä sattumien summa. 🤗

   Poista
 17. Onpa sinulla monenlaisia päivänliljoja. Meillä vain kahta lajia. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lajeja on kyllä mukavasti ja kaksi on hyvä alku ja siitä on hyvä jatkaa. Mukavaa viikonlopun jatketta myös sinne.

   Poista
 18. Liljat ovat kauniita. Meillä on kanssa pari viime vuotta liljat olleet lähes kukkimatta, en tiedä mistä johtuu.

  VastaaPoista
 19. Kiitos, minäkin ihmettelin kun muutamat eivät ole kukkineet kahteen vuoteen luin että liljat pitää kalkista ja hyvästä maasta. Nämä kukkimattomat oli eri paikassa eli huonommassa mullassa voi siis johtua siitä. Yritän siirtää ne muualle, sitten katsotaan kukkiiko että johtuiko siitä.

  VastaaPoista
 20. jaa rakkautesi päivänliljoihin Nila:)) minulla on myös useita eri lajeja liljoja, ne ovat kauniita ja helppohoitoisiakin, täytyy vaan muistaa jakaa tuppaat muutaman vuoden välein. liian tihessä kasvaessaan kukinta kyl taantuu helposti kokemukseni mukaan.
  vuorikaunoksista päätin luopua kokonaan viime keväänä, nostin kaikki ylös. nyt jo olen löytänyt muutamia alkuja, jotka nypin heti juurineen pois. vuorikaunokki leviää aivan liian tehokkaasti, en pysty takaamaan sitä, et pysyisi tontillamme. on jo nyt levinnyt naapurin pellolle, mistä käyn sitä myös kaivamassa pois, aina kun löydän uuden tuppaan.

  VastaaPoista
 21. Kiitos sinulle sanoistasi ja vuorikaunokit on saanut häädön myös meillä kukkapenkeistä. Saa nähdä löytyykö vielä niiden alkuja tänä keväänä. Päivänliljat on kyllä minun yksi suosikki luottoperennoista.

  VastaaPoista
 22. Daylilies are beautiful plants that give spectacular flowers.
  I live in an apartment in Lisbon - Portugal, and to avoid the spread of the virus we should not leave the house, only doing it when it is really necessary, so it was great to take this virtual trip through your beautiful garden, thank you very much.
  Have a nice Sunday and keep safe and well

  VastaaPoista