maanantai 16. maaliskuuta 2020

Mökillä puuhastelua ja kalojen hiillostusta.


Kuusi on nyt sitten pilkottu klapimittaan" kuivumaan " vettä tosin alkoi satamaan taas sunnuntai iltana. Oksia pilkottu myös kesäkäyttöön niillä voidaan lämmittää padan alla vettä useampia kertoja. Että minä sitten rakastan puupinoja ja niiden kuvaamista. 
Oksia mies myös haketti  ja kasasi niitä reiluiksi kasoiksi ja minä lisäisin niistä pensaiden alle . Rastaat oli taas tehneet omia kaivauksiaan ja pöllyttäneet sanomalehtiä esiin karikkeen alta . Näin lisäyksellä tuli taas siistimpää ainakin vähäksi aikaa .  Ajattelin tehdä homman heti niinkauan kuin karike on kuivaa  jos vaikka alkaa satamaan  niinkuin se alkoikin  kuten kirjoitin sunnuntai iltana ja jos sateen  jälkeen tulee pakkasia niin kasat jäätyy  . Haketta tuli aika reilusti joten säilöimme sitä yhteen isoon lehtipussiin katoksen alle sekä kasaan valkoisen muovin alle mikä näkyy kuvan oikeassa yläkulmassa . Kyseinen pieni kulma on vielä ilman kariketta  siellä taitaa olla muistin mukaan  vielä joitain kasveja mikä pitää ensin siirtää ja senjälkeen laittaa tähänkin osaan puuttuva karike  . 
Edessä olevien havujen alla on joskus ollut myös karike mutta nyt olen pikkuhiljaa alkanut lisäämään vaiheittain päälle multaa ja siihen pintakasvillisuutta  . Kun takana  pensaat kasvavat suuremmaksi myös niiden alustat tarvitsevat vähemmän kariketta pitävät jo luonnostaan rikkaruohot kurissa ja maanpeitekasvit saavat vapaasti levitä myös  sinne  . 


Täällä meillä on satanut aivan valtavasti  mökkipihalle vievä tie on upottava ja kurainen vaikka se on rinnevoittoinen  . 
Muutakin mukavaa puuhaa voi tehdä mökillä  . Hiilloksella paistettiin pohjoisen siikaa   ja 


muikkuja  Lohjanjärven muikut on isokokoisia , valtavan hyvää tätä puuhaa ei voi joka paikassa tehdä . 
Mutta tällaista tällä kertaa  .


Tervetuloa uudet lukijat  .48 kommenttia:

 1. Ihanat mökkipuuhat alkavat taas pikkuhiljaa. Jospa jo viikonloppuna päässisi mökille yöksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä on mukavia puuhia ja me ollaan oltu jo muutama kerta koko viikonlopun. Toivottavasti sinäkin pääset aloittamaan pian.

   Poista
 2. Muikku on yksi parhaista kaloista. Ovat kuin pikku siikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muikkua me syömme aika paljon ja halstrattuna mitä ihanin. Siiat on pohjoisesta pyydettyjä ja hyviä myös näinkin valmistettuna.

   Poista
 3. Minullakin on mielessä oksien hakettaminen, parina päivänä jo keräsin oksakasoja saaressa. Ihmeesti siellä vesakot kasvaa ja oli taas aika leikkoa niitä. Nyt onkin aikaa tehdä pihapuuhia, jos vaan säät sallii. Kivaa tuo oksista tehty aita. Minä tein saaren polun varteen matalaa aitaa tuollaisista oksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksien hankkeesta saa ilmaista materiaalia juurikin näihin paikkoihin. Aita alkaa jo lahota ja on jo kaatunutkin muutamia metrejä, eli on uudistuksen aika.

   Poista
 4. Mukavia mökkipuuhasteluja! Hakettimesta minäkin haaveilen, onko suosituksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on mukavaa puuhastella ja en tohdi mitään haketinta suositella mutta ihan rimpulaa ei kannata ostaa. Me myös satsasimme tähän että on sitten vuosiksi eteenpäin.

   Poista
 5. Minäkin tykkään puupinoista. Kiva katsella kättensä töitä ja ihastella hienoja saunapuita.
  Vettä on tullut niin paljon, että joka paikassa purot ja joet lainehtivat yli äyräidensä. Ainakin pohjavedet on nyt kunnossa.
  Enpä ole Lohjanjärven muikkuja maistanutkaan. Saakohan niitä ostaa paikallisista kaupoista? Myös Säkylän Pyhäjärvessä on isokokoisia muikkuja, jotka maistuvat savustettuina todella hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen oikein puupino fani. Vettä on mökilläkin päin tullut niinpaljon että jotkut tiet on ollut suljettuna jonkinaikaa. Me saamme todella paljon kalaa nimenomaan Lohjanjärvestä ja kyllä kai niitä ainakin torilla luulisi löytyvän. Säkylän Pyhäjärvellä on joskus tullut vietettyä aikaa ja savustettua muikkuja mekin syömme mielellämme.

   Poista
 6. Minäkin pidän puupinoista ja entäs sitten se tuoreiden klapien tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpäs sen sanoit se tuoksu on yksi ihanien tuoksujen joukossa.

   Poista
 7. Pahannäköinen tuo teidän piha, ei uskoisi, kun on mäessä.
  Puupinorakkaus yhdistää. Ne vaan kuuluvat kevääseen. Meillä puut vielä metsässä, kun ollaan flunssassa ja metsätiekään ei kestä traktoria.
  Nam nuo muikut, olen vähän kade niistä. Meidän kalamies saa harvoin muikkuja.
  Mukavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalle pitää jatkossa keksiä jotain mutta kun on niin paljon kaikenlaista kesken ja uuttakin pitäisi ottaa työn alle. Puupinorakkaus on ihanaa ja parempi teidän on nyt parantua ja sitten vasta tositoimiin mitä se sitten onkin. Muikkua saa Lohjanjärvestä hyvin ainakin viimevuosina ja sinun kalamiehesi saa muita niin upeita ja erikoisia saaliita mitä täällä taas ei ollenkaan. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 8. Kaunis mökkipiha ja ihana sää siellä ollut, märkyydestä huolimatta! Eiköhän pian kevät kuivaa maan pinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi mökkipiha on vielä pahasti keskeneräinen mutta pikkuhiljaa. Kevään voi jo suorastaan haistaa.

   Poista
 9. Puupinot ne viehättää minuakin:))
  Tykkään käyttää halkomakonetta,ja laittaa halot liiteriin pinoon,hakettaa oksia.ah,mikä puun tuoku:))
  Olenhan metsurin (ennen oli metsätyömies ) tyttö:))
  Kevät on teillä pitkällä.vähän kelirikkoja näköjään....jatkuvat sateet :((
  Kuorikate/puuhake erittäin hyvää,pensaille....
  joo,kyllä minun nenään tulee kalan halstarointi:))huumaa tuoksua! ja herkullista!!!
  Oikein hyvää viikkoa! Sinulle Nila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puupinoja meillä on paljon ja lisää tuli nyt yllättäen. Meillä on myös halkomakone mutta mies käyttää sitä ja pinoo puut, se on hänen valtakuntansa ja minä en saa siihen puuttua 😁. Ihailla saan ja muita puuhommia tehdä mitä sattuu olemaan tekeillä, halkasukirvestä hän ei myöskään minulle anna.... vaikka en minä sitä osaisi ja uskaltaisi edes käyttää. Nyt kun maa vähän kuivahtaisi niin voisi tehdä enemmänkin ulkona hommia mutta odotetaan, odotellaan. Puuhake kannattaa hyödyntää juurikin tällaisiin kohteisiin.

   Poista
 10. Mukavia puuhia teillä on siellä. Kaikki käsillä tekeminen on niin mukavaa ja palkitsevaa.
  Hyvää ja aurinkoista viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja mukavaa kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä tein samoin. Hyvää aurinkoista viikonjatketta myös sinne.

   Poista
 11. Minäkin olen tehnyt mökillä risuissa haketta. On siinä aika homma, mutta hyvä mieli tulee kun uusi säkki täyttyy edellisen täytyttyä. Odotan oikein, että pääsen aloittamaan pihoilla pihatyöt. Vielä ei ole oikein innostanut. Varmasti hyvää kalaa tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tälläkertaa hakettanut ja aika paljon tein myös sisällä siivoushommia kohta ei sitä viitsisi tehdä millään. Kalat oli kyllä maukkaita.

   Poista
 12. halstrattua kalaa, nam!
  kuusen kanssa olikin iso urakka. tuoreen puun tuoksu onkin ihana, ja puupinot silmiä hivelevän kauniita. tykkään tuosta riukuaidastanne.
  mukavaa, aurinkoista maaliskuuta Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala on kyllä hyvää myös näin valmistettuna ja jokapaikassa ei tähän ole edes mahdollisuutta. Kuusessa oli paljon oksia mikä hankaloittaa sen pilkkoomista, mies tekee tämän käsin kirveen kanssa. Hyvää hyötyliikuntaa hän sanoo aina. Riukuaita on osittain tullut tiensä päähän joten uusia sitä pitää. Mukavia hetkiä myös sinne.

   Poista
 13. Piristävää se on klapien kanssa toimia ja tuoreen puun/havupuun tuoksua ei mikään voita. Herkkuhetkiä hiilloksella paistetun kalan kera, nam nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä hommat on mukavia jos kolottaakin paikkoja mutta silloin on löytänyt kadonneiksi luultuja lihaksia... luit aivan oikein lihaksia 😀. Kala on aina hyvää ja meidän herkkua.

   Poista
 14. Klapien teko on kivaa puuhaa, ja hyvää kuntoilua. Karike onkin näppärä tapa pitää ei toivotut kasvajat poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänä vuonna ei olisi ollut niin väliä puuhommista... mutta minkäs teit. Karike on kiva kylkiäinen mikä on hyvä hyödyntää.

   Poista
 15. Oi kun ihanaa , tuon kalan tuoksu tuli tänne asti.
  Oikein hyvää viikonjatkoa /Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin saamme joskus nenäämme anoppilasta tulleita tuoksuja puhelimessa kun puhutaan ja joskus jopa ihan lämpimäisiä. Elämme ihmeellistä aikaa 🤗😂. Hyvää viikonjatketta myös sinne.

   Poista
 16. Kyllä onkin kevät pitkällä siellä. Olette olleet ahkeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tullut ja sen myötä myös sen haittapuolet. Mutta kun aurinko paistaa unohtaa kuran ja upottavan liejun. Kiitos sinulle.

   Poista
 17. Saitte paljon aikaan! Nyt on klapeja ja haketta pitkäksi aikaa. Meillä on myös runsaiden sateiden vuoksi märkää, vaikka viime öiden pakkanen -13 astetta kovetti kaiken jäähän. Oikein vesi herahti kielelle kuin näin muikkunne, nam!

  VastaaPoista
 18. Puun tuoksu on luonnon hajuvettä ❤. Samoin siellä pysykää terveinä ja hyvää viikonjatketta.

  VastaaPoista
 19. Niin minä en tähän puusavottaan tällä kertaa osallistunut kuin karikkeen levitykseen. Mies teki kaiken yksin ja käsipelillä kirveen kanssa. Moottorisahaa toki pätkimiseen. Kyllä se meilläkin vesi tuli kielelle kun odottelimme näiden valmistumista.

  VastaaPoista
 20. Tehän laitootta het tuulemahan ja teittä savotan loppuhun asti. Hyvä te, tuli palio hyäryllistä tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ajateltiin saada tämä savotta pois alta niin pääsee taas uuden kimppuun.

   Poista
 21. Montakertoo lämmittää saunoo ja tuppookin noilla puilla! Herkkuja on teillä ollu muikuista, oon mehästäny sitä hitti särkisäilykettä, vaan on nyt niin mänevee sorttii, jotta hylly on aina tyhjä. Se on meijän muakunnassa tehty. Meillä on vielä puusavottoo ja hakettamista eissäpäin.

  VastaaPoista
 22. Nyt ei muu auta kuin muikun tai jonkun kalan valmistukseen 😁

  VastaaPoista
 23. Kyllä näillä lämmittää kummasti ja sellaisesta hittijutusta ei täälläpäin ole tietoa on ilmeisesti juurikin niitä paikalisjuttuja. Puusavotta on onneksi meillä nyt vähän aikaa ohi, muut työt kutsuu.

  VastaaPoista
 24. On siinä klapi poikineen. Kala on kyllä hyvää. Harmi, että ahvenia ei ole saanut mistään moneen viikkoon. Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puita on kyllä ennestäänkin moneksi vuodeksi että juuri nyt ei olisi ollut mikään hinku näille mutta kun kerran kuusi oli pois raivattava niin... Ahvenia ei olla mekään pitkään aikaan syöty. Yksi lemppareista on ahvenpyörykät tai pihvit. Mukavaa viikonjatketta.

   Poista
 25. Keväiset puuhommat tekevät keholle hyvää ja siihen päälle kun vielä pistää savukalan tuoksun ja maun, voi tuntea elävänsä ihmisen parasta aikaa. Pienet ilot mutta suuri vaikutus, varsinkin näinä aikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuotiset puuhommat tulivat kyllä puskista kun kuusi kaatui. Niitä ei tänä vuonna oltais tehty ollenkaan mutta hyvää liikuntaa nämä kaikki on ja näkee kättensä jäljen heti. Kalasta me pidämme erityisesti ja arjen askareista nämä pienet ilot tulee ja niistä kannattaa nauttia.

   Poista