perjantai 16. heinäkuuta 2021

Yläterassin näkymät .

 Nyt  lasikaide on vihdoin saatu kuntoon  mutta oleskelu on ollut siellä aika vähäistä kuumuuden takia .  Illalla myöhään olemme istuneet keinussa ja katselleet pihaa tässä suunnassa . Haaveilen että tähän saataisiin moottorilla toimiva markiisi katos 🤗 . 




Tähän olisi tarkoitus hommaa vielä pieni vaalea samanlainen pöytä tuolien kaveriksi ja suihkulähde koristeen vieressä oleva sininen lumihiutale istui ensin tämän pöllinpäässä (alakuva) mutta tämä oli liian korkea ja pieni halkaisijaltaan . Jotenkin se sitten vain jäi tähän eikä ole vielä kuljetettu poiskaan pitäisi..... keinussa istuessa ihailen aina tämän pöllin värejä ne kiehtoo minua jotenkin kovasti . Tässä oli myös kuori ( koivun) mikä irtosi ehjänä sanoin että se pitää kyllä säästää  tulevia aikoja varten  . Mies ei aina oikein meinaa ymmärtää näitä minun tulevia aikoja  😛


Suihkulähde tytön toimme kotoa tänne koska sitä olisi ollut hankalaa käyttää veden putsaamisen ja lisäämisen kannalta  me olemme niin vähän enää kesällä siellä . Se ei ole vielä toiminnassa kun sähkö ei ole vielä asennettu tytön taakse tulevaan joskin jo olevaan tolppaan . Johdot kulkee jo terassin alla . 


Luin juuri paikallislehdestä että lumihiutale ei siedä suoraa paahdetta ja minä vähän hämmästyin miten tämä kuitenkin on viihtynyt kun paahdetta riittää koko päivän.. 




Keskuspenkki näkyy nyt todella hyvin kokonaisuudessaan kun tämä terassi on jonkinverran ylempänä .. Keskuspenkissä kukkivat nyt pääasiassa erilaiset jaloangervot  niitä taitaa kyllä tulla vielä ehkä jokunen lisääkin kun alan tehdä siirtoja ilmojen viilennyttyä . Nurmikko on palanut ihan ruskeaksi mutta hyvin se toipuu kun sateet alkavat . 


Tästä penkistä lähtee todennäköisesti molemmat katajat  mitä niiden tilalle........ toisen tilalle tulee ainakin kärhö toisen tilalle ehkä joku pienempi havukasvi  Onhan tässä penkissä vielä näiden katajien lisäksi yksi korkea tuija ,  kolme kartiovalkokuusta ja kaksi pallotuijaa vihreyttä antamassa 


Ja kyllä näette ihan oikein jonkinlainen kärhö tuki on jo tässä tai siis puolikas toistaiseksi  . Poistimme tästä huonokuntoisen sinikynäkatajan ja tämä siksi mallina että näen mihin istutan keväällä ihka ensimmäisen kärhön . Tähän penkkiin olisi tarkoitus siis istuttaa kaksi kärhöä  ensi keväänä . Penkin reunat on vielä osittain kesken ja istutukset . 









Kuten monissa blogeissa on todettu nyt on perhosten kesä . En muista nyt äkkiä koska niitä on ollut näin paljon  muunmuassa angervot on niitä aivan täynnä . 


Minulla on useita erilaisia angervoja  niitä on koko keskuspenkin alan tasaisesti  jotkut aloittavat vasta kukintaansa . 






Mutta tällaista tällä kertaa  . 




51 kommenttia:

  1. Kaunis terassi. Lasikaide tuo avaruutta. Kukat niin komissa kukissa,on kaunis piha.

    VastaaPoista
  2. Johan on angervoissa perhosia. Tänään oli ihan lehdessäkin uutinen perhosten runsaasta esiintymästä.
    Markiisi voisi olla hyvä ratkaisu terassille. Tuo taitaa olla aika kuuma paikka auringon paistaessa. Veljeni osti toukokuun lopussa moottorimarkiisin ja on siihen tosi tyytyväinen. Pitää kuulemma myös sisätilat hivenen viileämpinä, kun aurinko ei paahda suoraan olohuoneeseen. Terassillakin jaksaa paremmin istua, kun sinne saa varjon. Pikkusateista puhumattakaan.
    Miten ihmeessä jaksatte olla niin ahkeria näillä helteillä? En yleensä helpolla hyydy, mutta nyt alkaa tehdä tiukkaa selvitä pienemmistäkin töistä. Ja nyt onkin lähdettävä jälleen kasstelemaan.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tosiaan on perhosia eikä yksin angervoissa. Markiisi olisi kyllä hyvä vaihtoehto tähän tilaan.
      Energian puute kyllä vaivaa meitäkin mutta jotain tulee kuitenkin tehtyä. Ja tuo katseleminen kyllä vie paljon aikaa.
      Kiitos viikonloppuna oli porukkaa joten vastaaminen jäi mutta mukavaa alkanutta viikkoa.

      Poista
  3. Tosi hieno terassi, ja varmaankin markiisin kanssa vielä parempi. Hienot näkymät terassilta kauniiseen puutarhaanne:) Hyvää viikonloppua Nila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
      Mukavaa alkanutta viikkoa.

      Poista
  4. Kyllä tuollaiselta terassilta on ilo katsella ja nauttia puutarha näkymästä.

    VastaaPoista
  5. Kyllä sinulla on paljon kaunista katseltavaa:) Varmasti on ihana istua terassilla ja nauttia näkymästä:)

    VastaaPoista
  6. Hieno terassi, jossa varmasti on kiva viettää aikaa ja ihailla puutarhan istutuksia ja näkymiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut niin kuumaa että ei ole oikein voinut aikaa siellä viettää. Mutta kiitos.

      Poista
  7. Upea terassi <3 Lasikaide ei peitä puutarhanäkymää. Meillä on terassilla markiisi ja se on hyvä. Saa suojaa, kun tarvetta on.

    VastaaPoista
  8. Viihtyisää! Terassi on itsessään kaunis ja siitä vielä ihanat näköalat. 💚 Tuostahan kehkeytyy myös taidenäyttely. Kumma miten tuommoisia pöllejä voi tuijottaa lumoutuneena iät ja ajat. Ja angervot ovat suloisia 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu minä ihmettelen kyllä sitä että mikä noissa pölleissä minua kiinnostaa. Juurikin lumoutuneena on oikea sana. Angervoja alkaa uusia kukkimaan ja jotkut lajit on vielä nupuilla.

      Poista
  9. Kaunis tuo suihkulähde. Joko siinä on vettä? Sehän toimii linnuillekin näin helteillä juomapaikkana. Pitäisi keksiä itsekin pikkuystäville joku, vaikka itsetehty juoma-astia. Ideoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siinä ei ole vielä vettä kun sitä sähköä ei ole vielä kytketty. Voisihan siihen tietysti jo laittaa ilman sähköä mutta limottuu herkästi näin kuumalla kun vesi ei kierrä.
      Meillä on kotona vielä isosta raparperinlehdestä tehty lintujen juoma - astia minkä voisi jossain vaiheessa myös tuoda.

      Poista
  10. Lasikaide on hieno, ei estä maiseman näkymää.

    VastaaPoista
  11. Terassilta onki hianot näkymät! Ei meilläkää isäntä aina meinaa ymmärtää mun hamstrausintua. Joskusku pyärittelen käsissäni jotaki romua, se tuumaa het suaralta käreltä, että tuata et sitte säästä, ekkä puutarhahan verä. Mutta kuinkas sitte kävikää.....
    Keskuspenkki kukkii hianosti ja kärhöt sopiivat siihe vallan mainiosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näinhän se menee että nämä isännät eivät aina ymmärrä meidän luovaa taidetta 🤗😁.
      Keskuspenkissä on nyt paljon kukintaa tällähetkellä ja kärhöt voisi tuoda siihen mukavaa lisää.

      Poista
  12. Fiksun näköinen terassi ja kivat näkymät. Meillä on veivattavat markiisit terassilla ja ne ovat kyllä todella hyvät, etenkin näillä keleillä, kun varjostavat sopivasti. Niitä ei ole viikkoihin tarvinnut laittaa kiinni. Tai no reissun ajaksi laitettiin, jos olisi sattunut joku myrsky tulemaan (ei tullut).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, uskon että olette olleet tyytyväisiä markiisiin. Saa nähdä milloin sen sitten saadaan, paljon on vielä hankinnassa ennen sitä mutta haaveilla voi jo nyt 😁

      Poista
  13. Kerrassaan kaunis näkymä. Todella ihana teranssi ja extra viihtyisä.
    Lasikaide antaa kivan avaruuden.
    Kyllä kelpaa istuskella ja nauttia näkymistä.

    VastaaPoista
  14. Upea terassi!
    Muutenkin näyttää tosi kivalle.

    VastaaPoista
  15. Moottoroitu markiisi on varmasti hyvä ja toimiva ratkaisu. Terassiltanne on hyvät näköalat.
    Perhosia olen minäkin ihastellut, paljon niitä on. Tuohon penkkiin sopivat oikein hyvin kärhöt ja kokonaisuudesta tulee varmasti kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markiisia saan kyllä vielä odottaa mutta haaveilla voi kuitenkin jo.
      Kiitos, perhosia on todellakin nyt paljon.
      Kärhöt on ostettu ja ruukutettu.

      Poista
  16. Lasikaiteet olivat hyvä ratkaisu terassille. Näkymät ovat hienot ja terassi tuntuu vieläkin suuremmalta, kun kaiteet eivät peitä näkymiä. Markiisi vielä lisää käyttömukavuutta kummasti.
    Onpas jaloangervoissasi paljon perhosia! Meillä jaloangervoissa ei juuri perhosia näy, mutta muita pörriäisiä kylläkin. Ehkä perhosille on meillä mieluisampiakin mesilähteitä, niin eivät siksi mene varjopaikkoihin angervojen kukille.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasikaide on kyllä ainoa hyvä tähän kohtaan näkymiä ajatellen.
      Markiisi on hyvä unelma taas mitä voi ajatella. ❤
      Jaloangervot on meillä ihan auringossa kuten muutkin kun varjoa ei ole.
      Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa.

      Poista
  17. Niin kaunista ja tunnelmallista.

    VastaaPoista
  18. It's great to have such a cute place to relax!
    Greetings

    VastaaPoista
  19. Kaunis lasikaide ja saat ihailla kaunista puutarhaasi. Upeaa.

    VastaaPoista
  20. Kyllä noin kauniilla terassilla kelpaa ihastella hyvin hoidettua puutarhaa.
    Sinä suunnittelet koko ajan uutta. se on arvostettavaa.
    Hyvää uutta viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suunnitella pitää sanotaan että vierivä kivi ei sammaloidu.
      Kiitos kuin myös sinne teille.

      Poista
  21. Todella kaunis terassi ja sen kaide. Lisäksi suihkulähdetyttö on kuin piste iin päälle tuossa kohtaa 🤍 Ja uskomattoman hienosti ole saanut kärventävästä kesästä huolimatta pidettyä perennat elossa ja istutukset kunnossa 🤍 Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
      Tyttöön kun saadaan vielä vesi virtaamaan niin paranee minusta.
      Meillä on putki suoraan lähteestä mistä tulee vettä omalla painollaan ja se on aina jossain kohtaa penkeissä vuotamassa.
      Kiitos kuin myös sinne sinulle.

      Poista
  22. Todella kauniin näköistä!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  23. Hieno terassi. Perhosia on tosiaan lennellyt. Toki pari viileämpää päivää myös teki sen, että perhosia ei ole näkynyt.

    VastaaPoista
  24. Kiitos, perhoset on kyllä ilahduttanut sankoin joukoin.
    Lämpö kuulemma palaa takaisin.

    VastaaPoista