keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Huone esikko

 

Hih löysin Cittarista huone esikon pikkasen alle 5 e muistaakseni  . Nämä ovat kauniita mutta talvella on niiden kanssa vaikeuksia kuivan ja lämpimän huoneilman takia  joten tämäkin matkaa mökille viikonloppuna ja pitää ostaa multaa ja istuttaa se altakastelu ruukkuun  .


.Keväällä 2019 ostin valkoisen huone esikon 
Helmikuun 24 .2019 otettu kuva  . Olen vaihtanut sen altakastelu ruukkuun ja hyvin viihtyy  .
Muistaakseni melkein heti oston jälkeen  .Maaliskuuta 28 .2020 .3.4 .2021  keväällä olen vaihtanut ruukkua uudestaan ja kukinta on hyvää . Kaksi talvea takana  .


27 .4 .21 olenkin vienyt sen tässä vaiheessa lasituksen sisälle kukkimaan ja myöhempiä kuvia ei sitten ole  . Oli varmaan niin kiireitä pihalla ja se komistui vielä entisestään . Mutta sitten tapahtui jotain ja se kuoli  , ei mitään muistikuvaa miksi .
Toivottavasti tästä tulee yhtä pitkäikäinen kuin edeltäjästä ja nyt pitää olla myös keväällä tarkkana  . Kastelinko sitä valkoista liikaa vai mitä  , en kuitenkaan olisi uskonut että se kevääseen kaatuu  . 
Onko teillä ollut kasvatuksessa huone esikkoa ja miten sen kanssa olette pärjännyt  ? Minä etsin uutta esikkoa viime keväänä mutta en löytänyt  nyt ostin heti kun eteen sattui  .
Mutta tällaista tällä kertaa 🌞

24 kommenttia:

 1. Rakastan esikoita 💜 Tuo violetti on niin minun mieleiseni väri että huokaisen ihastuksesta.
  Joskus kun on ostettu joku yksilö tai lahjaksi saatu keväällä olen istuttanut meidän pihaan ja hyvin ovat viihtyneet, isoiksi kasvaneet ja toisinaan lopulta hävinneet. Sympaattinen varhainen kevää merkki. Kiva kun meitä noilla ilahdutit. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minäkin rakastan esikoita .Tätä esikkoa ei voi puutarhaan istuttaa talvetusta ajatellen . Eikä kunnolla huoneessakaan menesty kun on kuivaa ja lämmintä .Mökillä tuntuu viihtyvän .
   Kiitos sinulle .🌞

   Poista
 2. Tosi kauniin värinen kukka esikolla💟Toivottavasti jatkaa kasvuaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä toivon minäkin että kasvu jatkuisi vielä pidempään kuin tämän kesän .🌞

   Poista
 3. Onpa se söötti ja miten isot kukat! Huone-esikosta en tiedä mitään, mutta olisiko kumminkin niin etteivät nämä ole alun perinkään kovin pitkäikäisiä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näinhän se on että kausikukkana myydään mutta joskus onnistaa kasvattamaan vähän kauemmin .🌞

   Poista
 4. Kaunis huone-esikko ja hieno väri. Muistelen minulla joskus myös olleen samainen esikko, mutta minulla se ei pitkään kestänyt. Hienoa, että olet saanut kasvin menestymään. Olen ihan luullut, että se on pelkästään kausikukka. Olet taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minustakin väri on ihana. Kausikukkanahan tätä myydään mutta mökillä taitaa olla hyvät puitteet talvi säilytykseen ei kai se minusta johdu vaikka kehut kyllä piristää .😊

   Poista
 5. Ihanuus esikot ovat niin kauniita ja tuovat kevään ajatuksiin.
  Hurmaavan väriset.
  Ja kaunis lasiveranta kuvassa, ihastelen aina tuota verantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu esikoiden ilmestyminen kauppaan samoin tulppaanien on varma kevään merkki.
   Kiitos lasiveranta on kyllä meistäkin kaunis ja käytännöllinen . Kohta se on käytössä taas .

   Poista
 6. Upea väri esikossa. Minä onnistun nämä aina puolessa vuodessa saamaan hengiltä :(
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin minustakin esikossa on upea väri .Nämä kukat on niinsanotusti kausikukkia ja on huono saada sitä juurikin talvella menestymään kuivassa ja lämpimässä huoneilmassa joten epäonnistuminen niiden kanssa on yleistä . Tämä matkaakin nyt mökille viileään ja valoisiin tiloihin .
   Kiitos sitä samaa sinne toivottavasti on kaunista .🌞

   Poista
 7. Kolme esikkoa on salin ikkunalla. Kastelen lumella aina kun mahdollista, saa vähän kuivahtaakin välillä. Yleensä pärjätään kevääseen saakka ja sitten istutan puutarhaan. Löysit kauniin värisen esikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä esikkoja en ole keväällä ostanut vuosiin mitkä voi sitten istuttaa ulos . Mutta mukavia nekin on ja iloa vuosiksi eteenpäin puutarhassa .🌞

   Poista
 8. On muuten upea kukka. Tuo violetti on meikän suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minäkin usein valitsen myös orvokeista juurikin näitä sävyjä 🌞

   Poista
 9. Kaunis esikko ja upeaa, että sait valkoisen esikkosi kukoistamaan noin pitkään. Toivotaan pitkää ikää myös tälle uudelle esikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olin iloinen itsekin valkoisen pitkä ikäisyydesä ja ihmettelen vieläkin että miksi se keväällä kuoli .
   Nyt pitää tätä uutta ihanuutta tarkkailla myös ensi keväänä jos niin pitkälle päästään .🌞

   Poista
 10. Hei Nila!
  Kauniit on, sekä sininen että valkoinen. Minulla ei viihdy pitkään, joten ei kannata edes hankkia. Olen ihmeissä että sait sen valkoisen viihtymään niin kauan.
  Terveisin Marika.

  VastaaPoista
 11. Kiitos molemmat on kyllä hyvän värisiä . Ne ovatkin yleensä kausi kukkia ja niiden talvetus on haastavaa . Meillä mökillä on kyllä siihen hyvät puitteet on valoa ja viileää .

  VastaaPoista
 12. Tosi nättejä kumpikin. Yllättävän pitkään sait tuon valkoisenkin menestymään. Olen nimittäin luullut, että huone-esikot eivät kovin pitkäikäisiä huonekasveja olisi. En ole kyllä itse koskaan kokeillut, joten hyvä huudella :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos niin minustakin nämä on nättejä ja vähän ovat kinkkisiä säilymään pidempiä aikoja huoneen ollessa kuiva ja lämmin .Mökillä on eri olosuhteet .

  VastaaPoista