maanantai 23. tammikuuta 2023

Perennojen siemenet

 Hoh hei taas täällä painitaan näiden siemenien kanssa  . Sain muutamia perennojen siemeniä ja kahta omaakin löysin  . No kuskasin ne mökille ja ajattelin kylmää ne puutarhan puolelle lavaan missä on entisiä siemeniä mitä istutin syksyllä  . No eipä se onnistunutkaan kun lapiolla otin lumikerroksen pois olikin jääkansi vastassa ja kova sellainen  . Ajattelin maan olevan pehmeä pinnasta kun on ollut niin kauan nollasssa ja vettä satanut  ja lunta kuitenkin pinnalla  . Ehkä se on jossain vaiheessa ollutkin mutta nyt kaikkea muuta  .

Oma vaaleanpunainen esikko ja Japaninesikko valkoinen  .

No mitä nyt sitten mietin  , haettiin työkaluvajasta pari purkkia ja minulla oli lämmintä kukkamultaa sisällä  . Istutin ne siihen  jaoin tilat välipahvilla ja verkuliittia päälle  .

Valkoista ja punaista korkeaa ritarinkannusta ,punaista tarhakylmänkukkaa ja omaa matalaa valkoista ritarinkannusta  .


Jos taas olisin hetken harkinnut olisi kerkinyt nämä myöhemminkin istuttaa ja kun olin  ne istuttanut  oli jo se tietty käyrä noussut aika korkealle juurikin tämän istutuksen takia . En jättänyt niitä mökille vaan toin ne kotiin  .


Sumuttelin kotona hieman ja annan olla pari kolme päivää huoneenlämmösä sitten parvekkeelle ulos ???. . Jatkosta en sitten tiedä kun näin aikaisin laitoin  . Pitääköhän näitä sumutella jatkossakin jos niin kuinka usein  ?Voi hellurei ja hellät tunteet sanotaan 😔😒 . Ja tuli vielä istutettua sellaisiin ruukkuihin että ei ole pohja reikiä  sellaisiakin olisi löytynyt mutta...... .En ole oikein hyvä näissä asioissa   .

Nyt on viisaat neuvot kalliit  ? Minna hoi  .😀

Mutta tällaista tällä kertaa 😝 .

22 kommenttia:

 1. Vastailinkin jo omassa blogissa mutta laitetaan nyt tännekin vielä lisää, kun sattui otsikko osumaan silmiin. Jos vaikka joku toinenkin painiskelee samojen mietteiden kanssa. Ei varmaan parvekkeelle kannata noita laittaa. Paleltuvat vielä, jos sattuu kovempaa pakkasta tulemaan. Yleensä noille kylmäkäsiteltäville hyvä lämpötila on -4 - +4 asteen välillä, silloin eivät aremmatkaan lajit kärsi kylmästä. Hangen alle maanrajaan kun kaivat, niin siellä ovat kuin herran kukkarossa. Joku isompi laatikko tai levy kanneksi, niin eivät lillu keväällä vedessä. Joskus olen itsekin kylvänyt maitorahkapurkkeihin ja vastaaviin, kun ei ole juuri sillä hetkellä sattunut olemaan oikeita ruukkuja käden ulottuvilla eikä hyviin purkkeihin aleta reikiä tekemään.
  Niin kauan kun purkit ovat sisällä, niin pidät kuin muitakin kylvöksiä: kosteana mutta ei märkänä. Kylmäkäsittelyn aikana ei tietenkään tarvitse käydä välillä kaivamassa niitä ylös kastelemista varten. Jos ovat kosteahkoja hankeen viedessä, niin ei ne siellä muutamassa kuukaudessa kuivu koppuroiksi. Pikkuisen voi ripauttaa luntakin mullan pinnalle, jos tuntuu siltä, että saattavat olla liian kuivia mutta ei uskalla vettä laittaa.
  Eikös sitä sanota, että välillä on hyvä kokeilla itselle uusia juttuja ja vähän rikkoa rutiineja? :D Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Ihana että kuulit huutoni 🙄 yritän saada nämä hankeen ja jos eivät menesty niin susi hukka minut vieköön. 😅

  VastaaPoista
 3. Omani laitan parin päivän päästä jääkaappiin ja siinä vaiheessa sumuttelen jos tarvitsee, jääkaapissa säilyy kosteus hyvin, ehkä kerran viikossa tarkistan.

  VastaaPoista
 4. On minulla myös ollut jääkaapissa joskus mutta taidan viedä mökille kellariin käydään kerran viikossa mökillä .

  VastaaPoista
 5. Jääkaapista muistan tätini puhuneen myös, niin kuin tuolla aiemmissa kommenteissa useampi jo mainitsi.
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Jääkaappi on kyllä hyvä vaihtoehto pitää vielä miettiä ?
  Kiitos ihanaa alkanutta viikkoa myös sinne 😀

  VastaaPoista
 7. Wau - on kyllä ihan hepreaa minulle, mutta tuollainen valkoinen "moniosainen ruukku" minullakin oli - kahdella aukolla. Yritin siinä yrttejä/salaatteja kasvatella, mutta jäi tosiaan yritykseksi...
  Heitinköhän ihan roskiin, voi klups... mitä sinä laitat niihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun piti ihan katsoa uudestaan kuvia että mitähän ruukkua tarkoitat . Minulla on mökillä myös kaksi aukkoinen ja molemmat on kovassa käytössä . Ostamme paljon tuoreita yrttejä talven aikana ja laitan näihin ne tuoreet yrtit joko poistan pussin tai pussin kanssa Pysyvät hyvin pystyssä ja on kauniitakin ilman pussia voi nostaa vaikka pöytään . Tai kesällä voi ottaa puutarhasta tuoretta salaattia ja laittaa näihin aukkoihin ja hieman vettä jos tarvitsee Pitää tehdä jossain vaiheessa vaikka postaus tämän käytöstä . Kiitos kiinnostuksesta . Tämän sinun kommenttisi löysin taas roskalaatikosta kummallista kun sinne menee niin paljon nykyään joutuu koko ajan käydä katsomassa .

   Poista
 8. Olipa mahtavaa kun blogikaveri tuli heti auttamaan ja neuvomaan 🌱
  Puutarhaihmisilla varmaan jo onkin kova hinku päästä istuttelemaan 🙂

  VastaaPoista
 9. Juu ei tarvinnut kovinkaan kovaa huhuilla 🤗😃

  VastaaPoista
 10. Apua, mitä antaumusta! Meikäläisellä on vaikeuksia saada jopa ihan valmiita kasveja multaan, saati sitten siemeniä... En voi kuin ihailla niitä, joilla taidot ja viitseliäisyys riittävät siemenkasvatukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aina kun kiinnostaa niin se kai auttaa asiaa. Sinulla on taitoa vaikka mihin .😀

   Poista
 11. Vau mitkä kylvöt. Kiva nähdä mitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti tulee sentään jotain 😀

   Poista
 12. Monta sorttii oot kylyväny jo. Mie en vielä oo mittään kylyvöksiä tehny, kohtapuolin pitäs siihen hommaan ryhtyy. Perennoja syksyllä laitoin hangenalle, suapi nähä mitä niistä tulloo( jos tulloo ).

  VastaaPoista
 13. Syksyllä minäkin laitoin suoraan maahan saa nähdä tosiaan mitä tulee .Mutta vielä vähän nyt kuitenkin .😀

  VastaaPoista