sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Mökin sisä kukat

 
Meillä kun pakastin siirrettiin mökillä tähän paikkaan niin laitettiin kukkia siihen päälle . Ikkunoista tulee valtavasti hyvää valoa näin talvella ja sitähän  tarvitaan  . Pakastinta ei avata kuin ehkä kerran kahdessa viikossa ja silloin joutuu kukat siirtämään pois paitsi ylintä hyllyä  , pakastimen kansi avautuu kyllä  .Totesin että  tämä on  hyvä paikka muutamalle kukalle talvisaikaan . Tästä pakastimesta siirrän isoon pysty pakastimeen riittävästi tavaraa kerralla mistä niitä on sitten taas tarvittaessa helppo ottaa ja siirtää kotona olevaan isoon pystypastimeen . Juu meillä on kolme pakastinta .  No mutta kukistahan minun piti puhua  . Mies teki raakalaudasta tämän hyllyn minkä voi poistaa taas kun kukat siirtyy muihin tiloihin  .
Siellä hyllyllä nököttää papinkaura ja kalanruotokaktus millä on hurjan kiiltävät lehdet että hyvin voipi  .
Pakastimen päällä on yksi lehtikaktus  , apostolinmiekka  ja punertava muratti  .


Kronn Prinses Mary valkoinen ihana kerrottu pelargonia on ollut koko talven hyvänvoivan näköinen mutta pitää varmaan leikkaa aika reilusti kunhan kasvu alkaa tosissaan  . Siinä on ympärillä vihreää verkkoa mikä peittyy kyllä nopeasti kunhan lehdet saa kokoa  . Tänä vuonna en vaihda koko multatilaa vaan ainoastaan osittain  .
Sallalta saatu pelargonia  ( nimi tikussa) on myös kasvattanut uusia lehtiä ja lehdet tuoksuu kostetellessa ja siirrettäessä  .


Ripple Raspberry itse siemenestä kasvatettu pelargonia kasvattelee myös pieniä uusia lehtiä mutta odottavat varmaan jo kevät aurinkoa  .Rosmariini on myös hyvin menestynyt tähän asti sitä pitää muistaa kastella aika reilusti myös talven aikana  .
Olen saanut sen menestymään monena vuonna mökillä talven yli  tässä huonoissa vanhoissa kuvissa jopa kukkii  4 .2 .17 .


Kuten huomaatte tavallinen posliinikukka sillä on todella kiiltävät lehdet  ja kasvu piippoja sojottaa jo useampia  . Toivoisin että se ei kasvaisi kovin paljon nyt kun sille tulee remontin ajaksi kuitenkin lähtö muualle  .

Anopilta sain tällaisen ison lehtikaktuksen syksyllä kun hänen mökki laitettiin talveksi kylmäksi ja tilaa hänellä ei ole kaupungin asunnossa  . Hän otti siitä itselle alkuja ja minäkin otin aikaisemmin joten nyt on sitten kaksi kappaletta näitä . Tämä kukki meillä mökillä nyt talvella kaksi kukkaa mutta viime kesäkuussa siinä oli mummun mökillä useita kymmeniä kukkia  .
Unohdin asentaa suuremman fontin tekstiin joten tällä mennään   .


Mutta tällaista tällä kertaa 🌞40 kommenttia:

 1. Upeita kasveja. Tuo rosmariini on myös mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosmariini on aika kallis yrtti joten yritän aina sitä säilyttää pidempään .

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos aika mukavasti tähän asti on pärjännyt .

   Poista
 3. Upeasti näkyvät kukkaset viihtyvän sinun hoidossasi talvellakin 🤍

  VastaaPoista
 4. Kasvit tykkäävät olla teillä 💚 Ihanat kukat lehtikaktuksessa. Wow posliinikukkaakin!
  Pelargonioista pidän kovasti, kuvittelen tuoksun mielessäni 💜
  Rosmariini kuuluu lempimausteisiini kuivattuna, harvemmin sitä näkee kodissa. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lehtikaktus oli kyllä kaunis kulkiessaan samoin posliinikukka mutta tuoksusta en oikein pitänyt taas pelargonian tuoksu on miellyttävä .
   Rosmariini välillä menestyy talven yli välillä ei . Se on minusta aika kallis yrtti mutta me pidämme myös siitä paljon . Kiitos sinulle ❤️

   Poista
 5. Hyvinvoivia ovat kukkasi. Ihana lehtikaktus, oisko Hovineidonkaktus nimeltään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lehtikaktuksen nimeä en tiedä mutta kaunis on .🌞

   Poista
 6. Kauniisti kasvavat nuo kasvit tuolla nurkassa, ja jo kuvista näkee että saavat hyvin valoa💚Rosmariini on täällä ainoa yrtti jota en koskaan osta, koska sitä kasvaa kodin edessä olevassa puistossa. Nyt juuri kukkii ja tekee uusiavarsia. Kaubista uutta viikkoa💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa mökin ikkunoista tulee runsaasti ja se on hyvä talvi aikana kesällä ei sisällä ole kuin posliinikukka .
   Voi kun täälläkin sitä kasvaisi luonnossa se on kallis yrtti ja me pidämme ja käytämme sitä kuitenkin aika paljon niin yritän sen tallettaa juuri siksi .
   Voi kun joskus näkisi sen luonnossa ja siellä kukassa . Pidän sen tuoksusta myös erittäin paljon .
   Kiitos sinulle ja samoin sinne 🌞

   Poista
 7. Mökin valo-olosuhteet ovat varmasti hyvät. Hienosti ovat kaikki kasvisi talvehtineet. Avan ihana aarre tuo lehtikaktus ja miten upeat kukat. Rosmariinin saaminen talven läpi osoittaa viimeistään, että sinulla on mainio multasormi.
  Mukavaa alkanutta viikkoa ja tammikuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökin valo ja huoneilma on monelle hyvä näin talvella ja uskon sen olevan myös eduksi Rosmariinille .
   Noita lehtikaktuksia on sitten kaksi ja tosi kauniit kukat kyllä .
   Kiitos kuin myös sinne 🌞

   Poista
 8. Hei Nila!
  Onpa hyvin hoidetut sisäkukat. Minulla ei oikein ole nuo vihreät peukalot että saisi ne viihtymään noin hyvin. Mutta puutarhurin täytyy myös elää, joten ostan uusia kun vanhat on jo tehnyt tehtävänsä. Minulla on muutama pelargonia kyllä täällä sisällä, toivon että niistä tulee yhtä hienoja kuin viime kesällä.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minulla on tässä mökissä hyvät olosuhteet ei kai se minusta juurikaan ole kiinni . Toivottavasti saat pelargoniasi menestymään kevääseen niistä tulee vuosi vuodelta aina vaan komeampia .

   Poista
 9. Ihanan paljon kaikkea vihreää. Vau, että olet onnistunut rosmariinin kanssa jo monta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ei kyllä tämä sama ole mikä kukki .Mutta kyllä ne on aina välillä onnistunut hyvin talven ylitse jopa kaksikin .

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos kukinto kaunis mutta ei tuoksu liian imelä .

   Poista
 11. Sinulla on selvästi toimiva viherpeukalo, toisin on minulla. Kaikki kuolee käsiin :)
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinä et ehkä ole niin kiinnostunut ja siksi epäonnistut kukkien kanssa .
   Kiitos samoin sinne .

   Poista
 12. Sulla on niin hyväkuntoisia ja rakkaudella hoidettuja kasveja.

  VastaaPoista
 13. Onpas kaunista kukkaloistoa. Upea tuo pelargonia. Onko ollut koko talven sisällä. Minä vein omani autotalliin viileään talvehtimaan. Varmaankin kuolee, koska en ole ikinä saanut pelargoniaa menemään talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nämä kasvit on ollut koko talven täällä sisällä mutta siellä on pääasiassa noin 10 astetta mutta viikonloppuna käymme lämmittämässä joten jonkin aikaa on lämpimämpää . Autotalli voi olla hyväkin paikka minulla on pimeässsä kellarissa muut kasvit. Minä olen kastellut niitä nyt kaksi kertaa vähän . Kastatko sinä niitä ollenkaan. Mutta kastamisen kanssa saa olla tarkkana ettei kastele kuin vain ihan vähän . Toivottavasti kuitenkin pärjäävät talven ylitse .

   Poista
 14. Sinun kasvit kukoistaa. Niin ovat kauniita. Posliinikukasta muistin ,että meillä kotona oli semmoinen.

  VastaaPoista
 15. Jos on sinulla viherpeukalo pihalla, löytyy sellainen myös sisätiloissa.

  VastaaPoista
 16. Komeita kukkia. Mulla on taaskin sisäkukista muutama kuollut tämän talven aikana. Ja kuistilla olevat pelakuut saivat pakkasta ennen joulua, enkä nyt tiedä kuolivatko kaikki vai jäikö juuriin jotain eloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos no sinulla on ollut huono tuuri näiden kukkien kanssa . Toivottavasti pelakuut lähtevät juuresta vielä .

   Poista
 17. Ihana rosmariini kukassa! On kyllä kivaa vihreää.

  VastaaPoista
 18. Jestas, miten komea papinkaura. Ja rosmariini menee tuolla noin hyvin yli talvien, upea. Ja tuo iso lehtikaktus, on tietysti oikea katseenvangitsija - ne vaan ovat niin komeita. Ilo katsella näitä kasveja, kiitos! :-)

  VastaaPoista
 19. Kiitos papinkaura on ollut minulla yli kolmekymmentä vuotta ja kuinka kauan sitä ennen mistä sen sain . Rosmariini yleensä onnistuu mutta ei aina tämä ei ole sama kuin se mikä kukki . Lehtikaktuksen kukat on upeita ja kun on vielä montakymmentä yhdellä kertaa anopilla oli .
  Kiitos kehuista .

  VastaaPoista
 20. Onpa hienot kasvit! Hyvin on löytynyt niille oikeat paikat tai sitten oikean kasvattajan taidot.

  VastaaPoista
 21. Kiitos sinulle sanoistasi 🌞

  VastaaPoista