torstai 19. tammikuuta 2023

Monivuotiset Unikot

 

Tämä unikko on ollut mökillä kun sinne tultiin ja tuolla se kasvoi heinien keskellä mies siirsi sen nykyiseen kasvupaikkaansa olikohan se toissa keväänä  ? Ei se on itseasiassa siirretty jo kahteen kertaan ensin täältä aidan tälle puolelle penkkiin ja sitten vasta toissa vuonna nykyiseen paikkaansa  .


Sen paperisen ohuet lehdet on kauniita  .


Tässä se kukki viimekesänä omassa paikassaan ja toivottavasti viimeisessä ei tämäkään kaikkia sentään kestä  🌞


Hyvin on siirrot onnistunut viimeksi tänne siirrettäessä katkesi jopa pieni pala pääjuuresta mutta ei tuntunut haittaavan  .

Tämä  valkoinen unikko on kasvanut meillä kotona vuosia otin siitä nyt siemeniä syksyllä mutta en löytänyt niitä mistään  . Elikkä uudet pitää ottaa ja ajattelin istuttaa niitä mökille johonkin  ehkäpä juuri näiden oranssien seuraksi  . Olisi kiva jos saisi vielä jotain muutakin väriä kenties vaaleanpunaista .Niissä on ihanat pullukat pallukat ennen kukkien avautumista  . 


Onko teillä näitä suurikukkaisia unikoita pihallanne ja oletteko niiden ystäviä  ?

Pitää katsoa josko jossain olisi valmiita taimia myynnissä  .


Mutta tällaista tällä kertaa 🌞🌞🌞

27 kommenttia:

 1. Meiltä taitaa löytyä samanlainen punainen idänunikko, kuin tuo sinun kuvissasi oleva.

  VastaaPoista
 2. Omalla pihallani ei ole, mutta äitini pihalta löytyy unikkoja. Niin kaunis kukka <3
  Mukavaa iltaa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun voit äidin pihalla niitä ihailla .
   Kiitos kuin myös sinulle 😊

   Poista
 3. Tuli heti mieleen lapsuus :) Meidän pihalla kasvoi unikoita (luulen) yhdessä kukkapenkissä. Minusta ne oli tosi kauniita ja päätin poimia niitä äidille maljakkoon... ei tullut päälaelle silityksiä ;D

  VastaaPoista
 4. Haaveellisen kauniita. 💕 Kukkivat niin lyhyen ajan että jo monta vuotta sitten kitkin pois meidän pihasta. Sinne ne silti vaan aina ilmestyvät 😀 Kauniin oransseina ja niiden nuputkin ovat niin suloiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeitä tuntuu olevan kasvutavaltaan ja olet oikeassa lyhyen ajan kaunis mutta jää kuitenkin kauniit pompulat .

   Poista
 5. Meiltäkin löytyy idänunikko. Oon tähänasti luullu sen suuttuvan siirrosta. Olipa hyvä kun onnistuitta, miekin uskallan omani siirtoa kokkeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen onnistunut siirtämään ainakin kuten myös tarhakylmänkukkaa millä on porkkana juuri .Olen myös kuullut että siirtää ei näitä kumpaakaan kannata .Minä olen sellainen että en välttämättä usko ja on kannattanut .

   Poista
 6. Olen unikkojen ystävä ja niitä löytyy pihastani. Tätä idänunikkoa on punasena ja vaaleanpunaisena . Olen siirrellyt ja jakanut kasvia eri paikkoihin . Kylvän joka vuosi myös yksivuotisia unikoita ja ne kerkiää yleensä tiputtaa siemmeniä joka paikkaan ,niinpä niitä nousee milloin mistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei juurikaan ole unikoita mutta jotain kuitenkin .😊

   Poista
 7. Hei Nila!
  Minulla on niitä muutama, Olen pitkään halunnut valkoista missä on tumma silmä. Moneen kertaan olen ostanut ja kerran taisi tulla oikea väri. Oranssi löytyy myös, se väri ei oikein sovi tänne, joten se taitaa joutua tyttärelle. Olen ripotellut siemeniä yksvuotisista pari päivää sitten , toivottavasti ne kukkii kesällä.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 8. Kyllä tämä väri on hieman räikeä mutta kun on alkuperäinen asukas niin olen ajatellut antaa kasvaa . Meidän tontilla on kyllä tilaa . Yksivuotisia ei taida olla yhtään .

  VastaaPoista
 9. Vaikka olen niin huono kukka- ja puutarha ihminen, niin unikoisat tykkään-tykkään-tykkään...
  Niit yritin siirtää vanhasta kodista tänne uuteen... mutta paikka ei lie ollut suotuisa, vain yhden kesän olivat ilonamme - sama kävi, kun äidin naapurista sain harventaa villinä leviävää unikkoa... sekin oli ilonamme vain kesän. Matkoilla saa joskus ihailla kokonaisia unikkopeltoja - Intiassa taisi olla viimeksi. Kyllä on kauniita unikkosi... tuollaista valkoista en olekaan koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
 10. Kiitos unikko ei nyt ihan minun lemppareita ole mutta kauniita ovat . Uskon että oikea pelto on ollut ihana näky .😄

  VastaaPoista
 11. Punainen idänunikko on minusta puutarhan klassikko. Meillä se on siementänyt itsensä aroniapensaiden sekaan ja aronioiden ja pionien taakse. Pitäisikin keväällä siirtää muutama alku ja monistaa idänunikko uusiin paikkoihin. Unikon nupun pullistuminen ja avautuminen on yksi alkukesän hauskimpia ja kuvauksellisimpia seurattavia.
  Olen kasvattanut siemenestä valkoista idänunikkoa (papaver orientale 'Royal Wedding') ja vaaleanpunaista (papaver orientale 'Princess Victoria Louise'). Ne eivät ole punaisen lailla levinneet. Näiden siemeniä on löytynyt helposti ihan markettitelineistä.

  VastaaPoista
 12. Meillä se ei ole itse siementänyt . Luulin joskus kotona kun valkoisen unikon terälehtiä oli jo pudonnut että joku on taas heittänyt papari nenäliinojen paloja meidän puolelle .Isoja olivat mutta ehkä ei kuitenkaan ihan liinan kokoisia mutta sade oli kasvanut maata ja se erehdytti . Kiitos pitää katsella joskus sillä silmällä marketeista siemeniä mutta helponpi olisi ostaa taimi kuten olen joskus tämän valkoisen ostanut .

  VastaaPoista
 13. Meillä on idänunikkoa ja tykkään kyllä siitä. Se vaan harmittaa kun se leviää niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö minulla ei ole levinnyt mihinkään olen tosin leikannut siemenpallukat pois .

   Poista
 14. Idänunikko tuntuu olevan sitkeätä sorttia. Kasvatin niitä siemenistä, mutta halusin siirtää ne syrjemmälle aikaisen kuihtumisen takia. Nyt niitä kasvaa sekä uudessa paikassa että siirtokohdassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtosi onnistui ja todistaa että tätä voi siirrellä onnistuneesti .😀

   Poista
 15. Minä sain unikon siemenkotia ison pussillisen. Osan kylvin elokuussa maahan ja nyt kylvän lisää keväällä. Ihanaa odotella, saanko mitään kasvamaan

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista