sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Juhlat .

 Meidät oli nyt viikonloppuna kutsuttu vähän erikoisempaan juhlaan se vietettiin Skotlantilaisen runoilijan  Robert  Burnsin kunniaksi runoineen kaikkineen  . Sen syntymäpäivä sattui olemaan viikolla 25 . 1 . joten se siirtyi loppuviikkoon  . Valmistin jauhelihakepakoita otin mukaan 36 kpl  . Kaikkia mitä valmistin en ottanut mukaan koska nämä olivat niinsanotusti nyyttärit ja porukkaa oli kuitenkin reilusti .Tällä kertaa valmistin ne nauta - viljapossusta juurikin sentakia kun jouduin valmistamaan nämä etukäteen ja lämmitys tapahtuisi paikan päällä  . Ajattelin että eivät kuivuisi niin kovin  . Pakkasin ne kahteen folio vuokiin ja folion kääräsin vielä kanneksi  . Nyt lämpö ei haihdu  .Paistoin nämä uunissa . Tikut katkaisin että mahtuvat foliovuokiin  liotin myös tikkuja ennen kuin työnsin ne jauhelihan sisään  .

Etukäteen valmistin myös "tilsi perunoita" valikoin Annabella lajiketta ja keitin ne ja hieman lämpimänä ne tilsittiin kahden muovi leikkuulaudan välissä  . Ne olivat yön yli jääkaapissa  . Seuraavana päivänä otin ne esille ja kastelin munassa ja pyörittelin pankojauhoissa mitä olin hieman maustanut paprijauholla ja aromat mausteella  . Paistoin pannulla öljy ja voi seoksella rapeaksi  .  Minä käytän usein tätä pankojauhoa se on jossain käytettynä paljon parempaa kuin korppujauhot  . Kiltit oli hieman kylmä asu mutta tässä aidolla skotilla oli sukat kääritty vielä alas  .


Lupa kysytty kuvien julkaisuun  .

Isännän itsetekemää riistamakkaraa mikä paistettiin avotulella  . Oli useampi metri tarjolla . Ihanaa lämmintä seljanka pohjaista riista keittoa oli myös isäntäväki valmistanut  .


Syömisen jälkeen olikin runojen vuoro mitä kuultiin useammalla kielellä  . Isäntä itse esitti japaniksi vaikka japanilainen ei olekkaan . Tässä esittää Walesilainen omansa alkuperäis kielellä  .Me esitimme myös omamme mutta suomeksi  , ukko kulta esitti Eino Leinoa  .


Mutta tällaista tällä kertaa  .18 kommenttia:

 1. Varmasti oli hieno juhla. Vesi nousi kielelle kepakoita ja tilsiperunoita katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat oli mukavat ja ruoka ja juomat myös hyviä he järjestää usein näitä hieman erikoisempia juttuja .

   Poista
 2. Vau, onpa hienoa ja monikulttuurista! Minusta on skottifanina mukavaa, että Robert Burns -päivä on rantautunut Suomeenkin, minunkin ystäväni käyvät vuosittain saman aiheisessa juhlassa.
  Voi että, nyt tuli aivan kamala nälkä! Tarjoilusi näyttävät ja kuulostavat vievän kielen mennessään, ja kyllä riistamakkara ja keittokin maistuisi.
  Skottimiesten kiltit ovat tosiaan melkoinen asu talvikauteen. Karaistuneita miehiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu he järjestävät usein tällaisia vähän erikoisempia juhlia . Kuulemma seuraavat on naamiaiset ukko kulta sanoi minulle että ehkä nämä me jätetään väliin .....voi olla ? Oli hieman vaikeaa miettiä mitä veisi ja mitä muut tuovat monenlaista tarjottavaa oli .
   Kiltit oli kyllä vähän melkoista näkyä yksikin kyykki ulkona kun tultiin paikalle ja silloin huomasin että kyllä niillä pikkukalsarit on alla 😀 kun joskus leikillään vitsaillaan että niillä ei olisi mitään .

   Poista
 3. Olipa teillä erikoiset kemut! Varmaan mukava osallistua ei-niin-perinteisiin kemuihin. Ja kaikki osallistuivat! Asut ja kaikki!
  Tilsiperunat on ihan vieras juttu, mutta hyvältä ne näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nämä ei ole ensimmäiset erikoiset juhlat mitä ne järjestää eikä varmaan viimeiset .
   Kokeile tilsiperunia on vähän vaihtelua tavalliselle .

   Poista
 4. Vitsit miten kivan kuuloiset juhlat, vähän erilaista meininkiä kuin perus bileissä :)
  Herkullisen näköisiä ruokia olet vienyt tarjolle.
  Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle ja leppoisaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Juu erikoisemmat hieman olivat taas nämäkin juhlat . Vähän oli vaikeaa miettiä mitä veisi riista oli hyvin edustettuna kuitenkin eri muodoissa. ..
  Tänään saatiinkin kaunista ilmaa, aurinkoa hetken aikaa .
  Kiitos kuin myös sinne .

  VastaaPoista
 6. Ooooooh - ihana postaus... rakastan kaikkia "ruokajulia" ja varsinkin ei niin perinteisiä nakit&muusi ruokakuvia!! Söin silmilläni ja wau.. kiltti... sukat toki nilkoissa ja kai perinteitä noudattaen ei helmojen allakaan mitään?
  Hih.. skottijuhlissa oltu, mutta skoteissa ei kotimaassa...
  Nyt alkoi kyllä mieli järkätä jotain ruokajuttua... onnistuisikohan Malawilaisen illan järjestämään... Heleää helmikuuta...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kuten jo kirjoitin sekin helmojen alla oleva juttu selvisi . Kalsarit on alla .Yksi kyykki siellä ulkona juuri kun tultiin ja näin että kalsarit on ikävä kyllä 😀 .
  Ruokajuttuja tulee silloin tällöin myös järjestettyä ja kohta on kevät ja kesä silloin on ihanaa taas järkkäillä .
  Eikun järkkäilemään vaan ruoka juttuja .

  VastaaPoista
 8. Hei Nila!
  Olipa kivat kestit. Skotlanti on sydämessäni kun mieheni suku on sieltä peräisin.
  Hyvältä näyttää ruoka, tilsiperunoita en tunne ollenkaan enkä ole koskaan maistanut.
  Näin FB sivulla säkkipilliorkesterin marssivan. Tuuli heitti kahden kilttihelmat ilmaan, ja siellä ei ollut yhtään mitään muuta kuin paljaat peput.
  Oikein hyvää uutta viikkoa /Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat oli kekkerit ja kokeile tilsiperunoita on kiva vaihtoehto monelle . Kirjoitinkin että kun tulimme yksi kyykki ulkona kyykkyasennossa ja pikkuhousut oli jalassa sääli..😅

   Poista
 9. Tilsipotut ovat ihan uusi tuttavuus. Pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä on hyvä vaihtoehto monelle . Ja käytin kuorineen .

   Poista
 10. Herkullisen näköistä tarjottavaa, vesi tulee kielelle. Meillä ollut vuosien varrella brittiystävien kanssa monenmoisia juhlia mutta en muista että olisimme olleet Robert Burns-juhlassa. Kiltin näkeminen aina pienoinen elämys 😀 Kauhean kiva postaus ja kepakot on hauska nimi. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juhlat on aina mukavia mutta on niissä myös oma järjestelynsä. Tarjoilut oli hyviä myös omat .

   Poista
 11. Ihania herkkuja ja minullekin on uusi tuttavuus nuo tilsiperunat.Pakko kyllä kokeilla noita.

  VastaaPoista
 12. Kiitos perunat on kyllä hyviä ja eikä tarvi kuoria . Kokeile ihmeessä .

  VastaaPoista