tiistai 9. huhtikuuta 2024

Myyrät riesana ja lumikelloja.

 Näin paljon myyränkoloja ei meillä ole ollut koskaan.  Niitä on ihan hirveän paljon .Tässä pitkässä penkissä niitä on jossain kohtaa ihan vieri vieressä  .



Minulla on ollut joka vuosi myyränkarkottimia käytössä mutta viime vuonna ei ollut ja onko tässä nyt tulos  . Nyt tilasinkin niitä neljä kappaletta ja ne voivat  olla talvenkin ulkona  . Saa nähdä mitä tuhoja vielä myyrät on saanut aikaan kun loputkin lumet sulaa ja alkaa kasvu . Kääk 😰 



Minulla on kotona huomasin pari lumikello puskaa.  Toisesta tuli niin huono kuva että en viitsinyt sitä tänne laittaa  . Ajattelin kaivaa nämä ylös ja viedä mökille  . Täällä kotona ne on sellaisessa paikassa että niitä ei edes kunnolla tule katselleeksi . Saila sinä varmaan tunnistat mitä lajia nämä ovat? 😃 . Minä en ole näitä istuttanut mistä lienee tulleet  .

Mutta tällaista tällä kertaa  .

33 kommenttia:

  1. Voi itku! Toivottavasti ei löydy myyrien tuhoja. On niistä joskus hyötyäkin, heh heh – kitkin eilen pihan reunalla ja kun nyhdin yhden ison ohdakkeen lehtiruusukkeen, huomasin, ettei siinä ollut juurta laisinkaan, maassa oli kolo vain. No saman kohtalon kärsii siinä sivussa moni koristekasvi.
    Lumikellosi ovat ihania! Ne ovat perinteistä puistolumikelloa (Galanthus nivalis). Klimppi kannattaa jakaa ja sipulit istuttaa useaan paikkaan, sipuleilla alkaa pian olla ahdasta noin tiheässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minua risoi nuo muhrukat mutta kun katsoin ne oli mennyt ihan tulppaanien vierestä eikä ollut syönyt tulppaaneja....tämä ei siis ole pahis .
      Pitää kukinnan jälkeen kaivaa tuppaat esiin ja istuttaa uuteen paikkaan mökille .

      Poista
  2. Meilläkin on valtavasti isoja multakasoja, mutta monet ihan vain nurmikolla, missä ei pitäisi olla mitään herkkusyötävää. Jospa kasat eivät aina tarkoitakaan tuhoja, toivotaan niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin toivottavasti tämä on vain pinnan koristelua .😃 ,

      Poista
  3. Ääh myyrän roikaleet🤦‍♀️
    Ärsyttäviä vieraita!
    Lumikellot ovat niin kauniita🌸
    Teillä on hyvin lumet sulaneet. Tänään on
    aurinko hellinyt ja lumetkin alkaneet sulamaan.
    Aurinkoa viikkoosi🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä saa nähdä kun viikonloppuna sinne mennään mitä siellä on vastassa. Loputkin lumet on sulanut ulko kamera kuvan perusteella .
      Lumikellot vien mökille kunhan on kukkinut ensin . Yritän saada sinne kevään kukintaa enemmän kun kohta varmaan vietämme enemmän aikaa siellä .
      Kiitos samoin sinne 😃 .

      Poista
  4. The flowers are very beautiful. I believe you can solve the mole problem with the material lights you got. Soon the snow will melt🌼❤️!!

    VastaaPoista
  5. Hirveä myyräongelma 🙁
    Ai miten upeat erikoiset lähikuvat lumikelloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin ihan kauhuissani ja nyt varmaan saa kohta karkottimet paikalleen .
      Kiitos minäkin yllätyin näistä puskista ne pitää viedä mökille että kauneus tulee huomatuksi .

      Poista
  6. Meilläkin on joka kevät kekoja pitkin poikin nurmikkoa ja muuallakin. Joskus kokeilin jotain karkoitinta, mutta niitä ei ollut täällä mitään hyötyä. Keväällä haravoin jäljet tasaiseksi ja onneksi kesän aikana ei tule kuin joku yksittäinen keko. Toivottavasti sinulla ei ole ollut asialla sellainen myyrä, joka on tuhonnut kasveja.

    VastaaPoista
  7. Juu toivottavasti näin on ja niin sanotaan että keot maan pinnalla eivät ole pahiksen tekosia .

    VastaaPoista
  8. Hei Nila!
    Toivottavasti pääsette eroon niistä. Tyttärellä oli kukkapenkissä myyrä joka oli syönyt kaikki tulppaaninsipulit ja kaikkien muiden kasvien juuret. Siitä on nyt muutama vuosi. Me laitoimme uusia tulppaaneja mutta ne laitettiin metalliverkkoon tai pakettiin. Sen jälkeen ei ole myyriä nähty.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksittäisiä juttuja voi suojata mutta koko piha on mahdotonta siksi yritän näillä karkottimilla .

      Poista
  9. Onpas paljon koloja. Toivottavasti eivät ole tehneet kasveille paljoa vahinkoja ja pääsette myyristä eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä todella toivon .Menemme perjantaina mökille ja pitää katsastaa tilanne .

      Poista
  10. Vietävän myyrät. Toivottavasti kaivautuvat saman tien Kiinaan saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä ehdotus miten ne vaan saisi ymmärtämään ?😀 .
      Kaivoin taas tämän sinun kommentin ROSKIKSESTA .

      Poista
    2. Mikähän tekoäly Bloggerilla heivaa minut roskikseen? Omassa roskiksessani ei ole muutamaan päivään ollut ainuttakaan kommenttia. Käyn silti säännöllisesti tsekkaamassa, kun välillä siellä on useampi.

      Poista
    3. Juu kummallista onneksi neuvoit minua näin pystyn minäkin nyt näitä palauttamaan .😀 .

      Poista
  11. Myyrät ovat pirullista porukkaa, harmin paikka että ovat mellastaneet pihassasi turvallisesti hangen alla! Itkujen itku! Koin kerran myyrän koston, kun tuhosin sen talviruokavaraston - se tappoi mun magnolian kostoksi! Mun täytyy ottaa kaikista lumikelloista kuva ja tunnistuttaa ne myös Sailalla, on hän kyllä uskomaton tietämykseltään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos nämä olisivat kontiaisia niin sitten ei niin paha juttu .
      Lumikelloja on useampia lajikkeita minulle ne on ollut vain lumikelloja mutta kiva oli tietää että nämä minun on puistolumikelloja .

      Poista
  12. Jo ovat myllänneet. Toivotaan että uudet hoitavat homman eikä ötökät enää tule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisivat olla myös kontiaisia kuulemma niin sitten ei niin pahoja .
      Mutta nämä karkottimet laitan heti kun maa sulaa .

      Poista
  13. Mehevän lumikellopuskan olet saanut, ovatpa valtavan kauniita!
    Onkohan myyräkannat nyt laskussa vai kasvussa? Nehän vaihtelee. Täällä ei ole ollut aikoihin, enkä tosiaan kaipaa niitä tontilleni. Aikanaan oli pari kasvukautta ihan jäätävää mylläystä, mutta sitten ne katosivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkoa edelliseen: https://www.luke.fi/fi/seurannat/myyrien-kannanvaihteluiden-valtakunnallinen-seuranta/myyramaarissa-suurta-maantieteellista-vaihtelua

      Poista
    2. Kiitos kannat varmasti vaihtelee pitää käydä katsomassa linkkiä .
      Meillä vaan ei ole ollut tällaisia määriä joten karkottimet laitan heti kun maa on sulaa . Mennään mökille huomenna ja pitää lauantaina katsoa tilanne saanko ne maahan .

      Poista
  14. Sinulla on sittenkin ehkä kontiaisia, ei myyriä, koska tulppaanit ovat selvinneet. Kontiainen on lihansyöjä, eli ei tee mitään vahinkoa kasveilla. Myyrämyrkyissä ja karkoittimissa on edelleen kontiaisen kuva, vaikka sitä ei tarvi karkottaa, eikä se ole edes myyrä. Kontiainen on se ihan strasselinenä lapiojalkoineen.

    VastaaPoista
  15. Okei toivotaan niin mutta kyllä ne saavat käytävillä pahaa aikaiseksikin sipulit ainakin nousevat .

    VastaaPoista
  16. Voihan myyrät! En ole vielä löytänyt keinoa päästä niistä eroon. Valkosipulit ja kaneli auttoi hetkeksi. Saa nähdä mitä tänä vuonna on syöty. Ihanat kevään lupaukset: lumikellot.

    VastaaPoista
  17. Älä muuta sano. Nyt virittelin nämä karkottimet saa nähdä mitä jatkossa .
    Lumikelloista olin mielissäni .

    VastaaPoista