sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Sisätilan kasvit .

Kylvin kahdeksan kurkun siementä  . Edellisenä vuonna oli yksitoista  nyt muutamia vähemmän  .


Tässä vadissa on kolme kesäkurpitsaa ja viisi lehtikaalia .

Ajattelin että olisin osan ruukuista  saanut terassille kun tulimme mökille mutta ei kun pakkaset saapuivat lumen myötä  . Nyt on satanut noin kymmenen senttiä lunta ja lisää tulee .


Meillä tämä mökki ei ole kovin iso kuitenkaan ja kohta on kaikki ikkuna paikat varattu . Saunassa ja vessassa tosin vielä on mahdollista laittaa jotain . Etenkin saunan ylälauteelle pitää varmaan laittaa kun viikon päästä lähdetään kotiin  . 


Keittiökin on valjastettu kukilla  . Ja missähän me syödään ?? Pitää siirtää tämä painava laatikko pois pöydältä johonkin siksi aikaa  . Jouduimme tuomaan tämän kotoonta mukana kun täällä ollaan viikon päivät. 
Joka vuosi tätä rumbaa mökin ja kodin väliä . Välillä jopa mummulassa mukana  . Tämä on tosi viljelijän arkista puuhaa kun ei asu paikalla vakituiseen juurikin tähän aikaan  .


Ylähyllyllä odottaa neljää erilaista pelargonian juurellisia alkuja mitkä sain naapurilta istutusta  .Olen merkannut ne nauhalla  .


Hakuropaju on saanut kauniit lehdet ja niitäkin pitää varjella  kun ojentautuvat ihan pöydän päälle asti .


Sisällä on tällä hetkellä 28 ruukkua + kurkku , kesäkurpitsa ja  lehtikaalin  muutamat kukkaruukut on todella suuria  . Multaa niihin en aio lisäillä enkä vaihtaa ennenkuin voin tehdä sen ulkona.  Kellarissa on vielä muutamia ruukkuja  mutta niitä en tuo kyllä nyt sieltä pois ennenkuin lämpenee  . Kun saan pelargoniat purkkeihin purkkeja onkin yli kolmekymmentä täällä missä mekin  . No ennen ihmiset asuivat eläinten kanssa samoissa tiloissa joten ei mitään hätää .😀.
Onneksi on myös pysty pakastin mitä käyttää . Pari mattoa on pystyssä rullalla nurkassa kuten huomaatte  . Niitä ei vielä terassilla tarvita .


No nyt on lauteilla pelargoniat tänään emme mene saunaan mutta huomenna ne pitää roudaa muualle siksi aikaa  .Neljää erilaista pelargonian juurellisia alkuja on nyt sitten istutettu yksi on Antseppä nimeltään muista ei ole tietoa  ....ei hän muista  . Minulla on iso pata mihin ajattelin ainakin istuttaa  niitä sitten myöhemmin
Tuolla se pata odottaa kallellaan ison vaahteran alla  . Lunta riittää nyt ei onneksi sada lisää  .


Mutta tällaista tällä kertaa  .

27 kommenttia:

 1. Voi miten ihailtavaa kasvatustoimintaa, mutta nyt on sellaiset kelit, että kaikki paikat pitää käyttää hyödyksi - takatalvi teki sellaiset kepposet että ei olisi tarvinnut! Tuo Antseppä onkin hieno perinnepelakuu! Kaikenlaista sinulla jo kasvaakin. Kävin tänään kylmässä 'lasihuoneessa', viime viikolla kylvin sinne kaalit ja vähän samettikukkaa, ovat kuin ihmeen kaupalla taimettuneet. Tänään meillä on ollut kylmä tuuli, mutta aurinko on paistanut, ensi viikolla pitäisi tulla lunta lisää - ei oikein jaksaisi enää tätä talvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu suunnitelmia oli tälle viikolle paljon mutta toteutus jää kyllä vähäiseksi kylmyyden ja lumen takia . No niitä istutuksia sain tehtyä .
   Antseppä on valittu joskus kuulemma kauneimmaksi pelakuuksi .
   Toivottavasti onnistun sen kanssa .

   Poista
 2. Tutulta kuulostaa taimiruuhka, samaa saunan lauteille levittäytymistä mietin juuri 😊 Piti ihan sinun innoittamanasi laskea purkkien määrä. Niitä on täällä viitisenkymmentä, vallan riittävästi. Semminkin kun useampi noista on vähän turhan kookkaiksi venähtäneitä tomaatintaimia, joiden todellakin olisi syytä päästä pian pihalle!
  Olen myös piakkoin lähdössä reissuun, ja ihmettelen miten ihmeessä puolisoni tulee pärjäämään taimien kanssa 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on tämä purkkien kanssa oleminen meillä kun on 30 neliössä keittiö ja huone ja kukat ja me .
   Siinä voi miehellä olla ihmettelemistä yleensä ne ainakin kastelee liikaa 😀 .
   Sinulla taitaa blogi olla tyhjä?

   Poista
  2. Hei, juu ainakaan ei ole ollut kovin tasaista tuo puolison kastelutouhu, toisille vähän enemmän, toisille ei niinkään. No, oma vika, kun pitää reissata tähän ehkä kriittisimpään aikaan.
   Olipas hyvä kun mainitsit tuosta blogistani. Hankalaa näiden eri kirjautumisten ja muiden kanssa, olen koko ajan kuvitellut, että tämä nimimerkki johtaa oikeaan blogiini, mutta ei siis johdakaan 😞 Se on Parasta puutarhasta, eli: https://parastapuutarhasta.blogspot.com/?

   Poista
  3. No oli hyvä että mainitsin blogistasi olen sitä ihmetellyt?
   Nyt pitää käydä kurkkaamassa .😀 .

   Poista
 3. The plants are in a hurry to get out, but I think the snow will take a while to melt. I love geraniums!

  VastaaPoista
 4. Tuo taimien siirtely paikasta toiseen on niin tuttua puuhaa muutaman vuoden takaa. Nyt mulla on vain muutama, joten ei hätää.

  VastaaPoista
 5. Juu minulla ei pitänyt olla yhtään mutta tässä taas ollaan . Ei ole varmaan koskaan ollut näin täyttä 🤪 ,

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Juu minulle myös uutta viime vuonna tutuistuin ja ihastuin .

   Poista
 7. Pelargoniat ovat suloisia, tykkään niistä. Meilläkin yksi sisällä odottamassa lämpimämpää ilmaa että pääsee ulos 💚 Hyvät hyssykät mitkä työmaat sinulla on noitten kasvien kanssa 😀 Ja puuhaa kahdessa paikassa! Meiltä ovat lumet hävinneet, mutta kylmä viima tekee ilmasta hyytävän. Ihana ajatus että kevät on tulossa ☘️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut on minulle myös tärkeitä ne on moni ollut jo matkassa monta vuotta .
   Juu löytyy vielä kolmaskin paikka anoppilassa . Kohta mennään sinne laittamaan kesäpaikka kuntoon . Tekemään puita, siivoamaan kaivo ,laittamaan kukkapenkit kuntoon ja piha jne...
   Mökillä on vielä lunta ja lisää tulee räntänä .

   Poista
 8. Hei Nila!
  Täällä on myös aika kylmä vielä, joten nämä kylvetyt paprikat ja tomaatit saa olla sisällä vielä, kunnes tulee lämpimät säät. Toivon että pian.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kasvatella keväällä ja siemeniä kokeilla erilaisia. Kuten sanottu, eihän kevät ole kevät, jos ei kasvattele kaikkea kivaa. Tila on meilläkin niin ahtaalla, että lampuilla olen jatkanut, kun ikkunoita ei riitä. Pelargonit on parhainta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ollaan sielunkumppaneita tilan puutteen takia.
   Kevät on ihanaa aikaa joka tapauksessa.
   Pelakuita on tullut hamstrattua .

   Poista
 10. Lumiset on näkymät! Voi hitsi.
  Teillä on siellä ruukku poikineen. Kunpa pian lämpenisi, tulisi helpotusta tuohonkin asiaan ja muutenkin olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin rupeaa ottamaan päähän vaikkei pitäisi koska tämä on itse aiheutettua .🤪 .

   Poista
 11. Ahdasta on pöydillä. Meilläkin on niin järkyttävä sää ja lunta maassa, ettei voi vielä viedä kasvihuoneeseen taimia. Nehän paleltuisivat jo sisältä kasvihuoneeseen siirron aikana. Tuuli on hyinen ja lunta sataa, huh.
  Tsemppiä teille taimipurkkien keskelle :).

  VastaaPoista
 12. Juu ahdasta on tänä vuonna enemmän kuin koskaan ennen . Ja jonkinlaista ötökkää myös .
  Samoin kiitos ❤️ .

  VastaaPoista
 13. Olet kyllä puuhakas, kun kaikkien taimien kanssa kuljet ja paikkaakin välillä vaihtaen! Mutta jokainen taimi on tärkeä, ja niistä on pidettävä huolta! Tsemppiä puuhiin, kyllä kohta lämpiää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onneksi meillä suuret kukkaruukut on altakasteluruukkuja ja pärjää ettei mukaan tarvitse ottaa .
   Kiitos nyt tosin satoi lunta lisää ja reilusti .

   Poista
 14. Nostan olematonta hattuani, noin mahdottoman paljon kukkia ja uusia tulossa!!

  VastaaPoista
 15. Kiitos niitä on tähän aikaan aina liikaa .

  VastaaPoista
 16. On kyllä paljon kukkasia ja kasvatettavaa. Teille tulee kaunista kesällä.

  VastaaPoista