keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Lintujen pelastusta

 

Me emme ole syöttäneet lintuja täällä mökillä koskaan mutta nyt hätä ei lue lakia . Mies huomasi mökkitien varrella ennenkuin käännytään meille  pihaan  että linnut olivat kasapäin paljastuneella maalla jotain syömässä . Aura auto oli saanut maata näkyviin . Siitä paikasta tuli kotiin ja haki lumilingon vajasta ja ajoi pihatien ja vähän muutakin että sai nurmikkoa esiin .Ei kestänyt kauaa kuin lintuja alkoi kerääntymään meidän pihaan.  Meidän sammaleinen nurmikko sai kyytiä  . Se on nyt pöyhitty viimeisen päälle kuohkeaksi .
Naapuri toi kaupasta yhden linnun tali / siemen pallopötkön  myös meille kun pyysin jos käy kaupassa . Ripustimme vaahteraan pari palloa sipulipussiin mutta vasta tänään tintit käy siinä syömässä.  

Murustin palloa  purkkiin ja lisäsin  kauraryyniä riputtelimme sitä kulkutien maata näkyvälle osalle ja silloin alkoi kuhina käymään  . Meidän pihassa oli varmaan sata lintua ja toistakymmentä erilaista lajia .Ei kestänyt kauaa kun linnut pelästyin jotain ja pyrähtivät muualle . Pieni haukka lensi ulko keinun katolle ja senjälkeen lasituksen nurkkaukseen väijylle . Mies kävi kurkkaamassa ja se lähti lentoon . Ei oltaisi kestetty sitä luonnon kiertokulkua vaikka pitäähän senkin syödä .

Västäräkit ja punarinnat olivat tänä aamuna ensimmäisiä taas syömässä . Oli ilahduttavaa huomata että olivat hengissä  .

Tänään on luvattu jo lämpimämpää eikä lisää lunta .20 kommenttia:

 1. Linnut saavat huokaista helpotuksesta, kun autoitte niitä. Onneksi nyt on vähän lauhempaa ja lumet alkavat täältä olla pois, varmaan sieltäkin. Kyllä on muuttolinnuilla nyt olleet kovat ajat.
  Västäräkkiä en ole vielä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä vielä on lunta noin 10 cm mutta aurinko näyttäytyi jo tänään .
   Yksi punarinta löytyi kuolleena tänä aamuna mutta onneksi monet jäivät henkiin .

   Poista
 2. Meilläkin linnut käyvät ahkerasti syömässä pihassa. Surkea tämä pitkään pysynyt lumi on sekä linnuille että puutarhan keväälle. Ehkä ensi viikko on jo parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin oli pakko tehdä jotain lintujen hyväksi kun nyt täällä ollaan .

   Poista
 3. Olipa hienoa että huomasitte lintusten hädän, kävivät varmasti kertomassa kavereilleen mistä löytyy ruokaa -) Teilläkö on jo näkynyt Västäräkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä täällä oli kaverit ja kaverien kaverit syömässä .
   Meillä on ollut västäräkit jo yli viikon .

   Poista
 4. Glad the birds are fine and coming to feed in your yard!
  I hope next week the weather will be better and the sun will be shining.
  Have a nice day!

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Teitte juuri, kuten asiantuntijat neuvoivat. Pöyhitty nurmikko on pieni hinta siitä, että linnut selviävät tästä takatalvesta. Eipä tarvitse itse nurmikkoa ilmastaa.

  VastaaPoista
 6. Juu huomattiin myös myöhemmin että ihan oikea ratkaisu mieheltä . Tuli hyvä mieli .

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on pöyhitty kaikki mahdolliset paikast missä on maata näkyvissä. Hyvä vain jos ruokaa löytyy. Mies näki tänään kun haukka nappasi sorsan suoraan lennosta. Molemmat tippuivat maahan, oli ilmeisesti painava saalis. Sorsa pääsi karkuun siitä ja haukka jäi tällä kertaa ilman ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljas maa on nyt etsinnässä .
   Teillä samanlaista saalistusta mutta vieläkin täpärämpää .

   Poista
 8. Ajattelevainen mies sinulla. Hieno työ!

  VastaaPoista
 9. Upeaa kun ruokit lintuja. Ovat todella pulassa. Mutta onneksi kelit alkaa hieman paranemaan.

  VastaaPoista
 10. Nyt oli ihan pakko vaikka muuten emme niitä syötä kun emme ole vakituiseen täällä .Sinun kommenttisi oli ROSKIKSESSA mistä sen palautin 🤔 .

  VastaaPoista
 11. Hei Nila!
  Minä syötän lintuja koko talven, niitä on kiva seurata. Nyt on taas tullut vähän lunta joten ne tarvitsee apua.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 12. Kivaa niitä olisi syöttää mutta pitää olla koko ajan paikalla . Apua ne tarvitsevat hyvä kun annat sitä.❤️

  VastaaPoista