maanantai 1. huhtikuuta 2024

Pääsiäisen herkkuja

 

Ostin kaksi pakettia lehti parsaa ja itämaisia wokki vihanneksia hanhen kanssa niistä koostuu meidän pitkäperjantain ruoka  .


Meillä on yksi tuttu metsästäjä miltä saamme vähän erilaisia ruuan tarpeita . Hän kävi Ruotsissa metsästys porukoiden kanssa ja toi meille sieltä hanhen  . Annoin  hanhen rauhassa sulaa ja paistinpannulla paistoin oivariinissa ruskean pinnan  senjälkeen suolasin ja laitoin vuokaan folio päällä seuraavaan päivään .


Laitoin seuraavana päivänä sähköllä toimivaan haudutus pataan. Pohjalle suolaa ja hieman kermaa  . Ladoin tuoreiden yrttien kanssa kerroksittain ja peitin vielä pekonisiivuilla ja haudutin....Ostin paljon tuoreita yrttejä ja niitä laitan vielä lisää kun nostan sen toiseen astiaan .Lämmitin uunissa ja laitoin hieman lisää pekonia lihan päälle  .

Lautasmalli .


Tein valmiiksi myös lihaperunasose laatikon jauhelihasta ja kanamuna maito seoksella . Syötiin kotona torstaina melkein puolet.  Viemme tämän myös mökille . Minä yritän tehdä paljon valmista tai puoli valmista kun mökillä on niin paljon hommia ei ruuan tekoon halua paljon panostaa ja suoraan sanoen ei jaksa kunto on sen verran huono että sisälle tultaessa on ihan poikki .
Eikä tässä vielä kaikki ostin 800g valkosipuli kanaa ja paistoin taas hieman paistinpannulla ja sitten kannelliseen vuokaan kerman kera ja uuniin puoleksi tunniksi  . Tämän viemme myös mökille . Nyt on kolmea erilaista ruokaa valmiina  .


Tein torstaina ennen lähtöä vielä persikka rahka piirakan  .

Näillä eväillä mentiin  .


Vielä ajattelin herätellä roskaposti asialla sen verran että laitan jonkin aikaa tiedoksi kommentteihin  kenen postit olen sieltä poiminut ja kävisivät itsekin kurkkaamassa siellä .

Mutta tällaista tällä kertaa ❤️ .

20 kommenttia:

 1. Ihania ruokia olet valmistanut. Tuo helpottaa tosi paljon kun on mökille valmiita ruokia viemisiksi. Saa sitten keskittyä paremmin siihen mökin kevätkunnostukseen. Mukavaa päivää teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä riittää niin paljon hommia näin keväällä että esivalmistelut on tarpeen .
   Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa 😀 .

   Poista
 2. Voi mitä herkkuja, hanhi on kyllä erikoisen hienoa! Tuo Sinun vuoka, eikö olekin niitä Kermansaven keltaisia, muistelen, että aiemminkin olen nähnyt Sinun ruuassa sellaisen. Meilläkin on tuo pitkulainen ja toinen vähän lyhyempi pitkulainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä perinteinen pääsiäisherkku on lammaskaalikeitto. Kotimaisesta tuoreesta karitsanlavasta, kaalista, sipulista ja suolasta kehkeytyy todella hyvä keitto!

   Poista
  2. Kyllä tämä on Kermensaven vuokia ja minulla on ollut myös joskus se vähän pienempi mutta hajosi .
   Kuulostaa erittäin hyvältä tämä sinun lammaskaalikeitto . Lammasta emme tänä vuonna ostaneet kun oli muuta . Laita joskus resepti tulemaan tällaista en ole ennen syönyt .😀 .

   Poista
 3. Vesi kielelle herahti herkuistasi lukiessa. noin tein minäkin silloin kun oli ukko ja mökki, ruuat lämmitämistä-vaille valmiina, talvella pata tai uuniruuat kypsentämistä vaille. hellassa piti pitää tulta lämmön takia siinä sitten sapuskat samalla hautui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minä leivon ja kokkaan täällä kotona valmiiksi paitsi sitten kun jäämme sinne ja käymme ainoastaan kotona . Näin jää aikaa enemmän muulle kun keväällä on niin paljon hommia .😀 .

   Poista
 4. Tosi ihania herkkuja olet loihtinut. Kyllä maistuisi minullekin.

  VastaaPoista
 5. Herkullisia ruokia oot laittanu! Mukava kun on valamista, jota voi lämmittee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on vaan joskus tehtävä kun aika on rajallinen vaikka neljä päivää oltiinkin mökillä .😀 .

   Poista
 6. En ole koskaan tainnut valmistaa hanhea, tässä tuli resepti, jos sellainen joskus lentäisi keittiöön.
  Minäkin laitoin reilummin ruokaa, kun tytär oli lasten kanssa täällä lauantaina. Oli helppoa lämmittää niitä jäljelle jääneitä sunnuntaina ja tänään, kun olin niin paljon ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanhea ei tietääkseni saa Suomessa edes ampua . Hyvää oli kuitenkin ja ruokaa oli riittävästi .
   Ulkona tuli todella oltua ja siitä hyvästä paikat kipeänä mutta hyvä näin .😀 .

   Poista
 7. Great dishes. Looks like you've put in a lot of effort. I hope you enjoyed them! Have a good month and a good week!

  VastaaPoista
 8. Wau mitkä eväät... olenkohan koskaan syönyt hanhea??? Epäilen, että en...
  Olisi upaa omistaa metsästävä ystävä/tuttu. Ukkokullan veli hirvesti aikoinaan, mutta ei enää...
  Meidän pääsiäinen meni lankalauantain synttäriherkkuja (joista vastasi keskimmäinen tyttäremme) lukuunottamatta eväillä. Joskus näin... ihana vesikielellä kyllä katsoa tällaista panostusta!!

  VastaaPoista
 9. Kiitos arki on taas alkanut mutta lyhyempi viikko kuitenkin .😀 .

  VastaaPoista
 10. Kiitos hanhea ei tietääkseni saa edes metsästää Suomessa mutta hyvää oli .
  Pääsiäinen meni ulkohommien kera ja paikat kyllä tietää sen 😀 .

  VastaaPoista