maanantai 4. maaliskuuta 2024

Puut kaatuu ja muuta kuulumisia

 Ammatti metsuri kävi lauantai aamuna kaatamassa kaksi puuta  . Yhden pienemmän edestä ja ison sen takaanta  . Olin puhelimessa ja katsahdin ikkunasta ulos ja huomasin että nyt puut kaatuu . En ollut kuullut yhtään auton ääntä ja olin ottanut ulkokameran hälyttimet pois päältä  . Meidän piti jo viime vuonna näitä puita kaadattaa mutta notkossa kun on lähteitä ja keväällä ei ollut kunnon pakkasia  . Nytkin tulee jo paikoin vettä lumen pinnalle .
Kyllä on suuri homma miehen raahata pöllit ensin yläkuvan tasaanteelle ja siitä vielä samanverran ylös puuliiterin eteen  . Hän aikoo pilkkoa ne siellä liiterin edessä suoraan klapi mittaan  ja laittaa kuivumaan  . Toinen puu on tyvestä todella leveä siihen ei tavallinen laipan pituus riitä  . Mutta on täällä notkossa ollut joskus useampi kymmenen puuta pötköllään ja silloin tarvittiin jo minunkin lihaksia 😀😝😀 .


Tämän työn lisäksi pitää tämä muutamia metriä pitkä oleva puupino kasattava uudestaan ja siirrettävä se on kallistunut aika pahasti  . Tossa missä on aidanseiväs pystyssä kaatui pari vuotta sitten suuri kuusi jopa yli 70 cm halkaisijaltaan  ....aita on vielä väliaikaisesti korjattuna . ( väliaika tieto 😀 .)


Täällä notkosssa on tosiaan paljon lähteitä ja olemme säästäneet vielä tuon vetopuun  .
Laitoimme tulet eka kertaa terassille ja paistoimme siellä makkarat  .
Kovin hyvin ei siellä lämpö vielä pysynyt mutta tuntumaa jo saatiin  . Kohta viedään keinu ulommalle terassille siitä on lumet jo alkanut sulamaan kuten näkyy  . Meillä on talvella nämä kori tuolit täällä terassilla ja kankaiset sisällä . Lämpimät taljat pepun alla ja viltit jalkojen päällä juotiin myös kuumat totit .  En ole vielä yhtään koristellut terassia ja ylimääräisiä tavaroitakin on  vielä kesän keittiön remontin jäljiltä. 


Saunan myös lämmitimme ja mies sanoi että tekee hyvää rasittuneille jäsenille  .Lumi on alkanut vetäytymään jo muualtakin terassilta .Tässä pussukan alla on maksaruohoa ja alkaa varmaan heti kasvuun kun pussin poistaa  ..... mutta vielä ei ole sen aika .
Talveksi tosiaan tuomme nämä kankaiset tuolit  sisälle.  Ostamme tähän seinälle uuden television ja television yläpuolelta puuttuu vielä kasaamatta toinen kaappi . Tässä ensimmäisessä on kaikki tekniikka ja toiseen laitamme  elokuvat sun muut . Televio kun vaihtuu ohuempaan ja kevyempään on sille myös pistoke takana joten silloin ei tätä yhtäkään johtoa näy  .
Uusista ompelemistani  verhoista kaksi olen saanut kiinnitettyä jo ikkunaan  . Lattialla on nyt talvisin kotimainen iso lampaantalja matto  . Se on ommeltu erikoisella tekniikalla taljoista niin että se on molemmin puolin samanlainen  . Erittäin lämmin on jalkojen alla  .


Pöydän joudun tyhjentämään joka kerran ylimääräisistä kukista että päästään syömään  . Vien niitä vessaan pesukoneen päälle 😀 . No kohta voi jotain laittaa jo parveelle kun kellarista tulee ensimmäisiä valoon .
Mutta tällaista tällä kertaa  . 

25 kommenttia:

 1. Meillä ei ole lainkaan televisiota, vaan iso tykki katossa, josta heijastamme kaiken isolle valkokankaalle, jonka saa kelattua pois näkyvistä. Siitä voi katsoa ohjelmat, elokuvat, keskuskovalevyltä omat valokuvat jne. Teillä on kaunis koti.

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ollut pitkään aikaan koko televisiota mutta sitten tuli kuitenkin hankittua .
  Niin tämä on meidän mökki paikka mutta kiitos kehuista .

  VastaaPoista
 3. Teillä (tai miehellä) on ollut siinä savottaa saada puut jyrkkää rinnettä ylös! Matto kuulostaa todella ihanalta, lämmintä kaipaa jalkojen alle. Ja sauna raskaan työrupeaman päätteeksi, se on aivan ihana.

  VastaaPoista
 4. Juu ja hän kantaa ne vielä tosta ulkovessan edestä suoraan rinnettä ylös ...ei kuulemma viitsi kiertää .
  Matto on kuule tosi ihanan lämmin ja jäi kotona vähälle käytölle niin ajateltiin että mökillä sille on juurikin käyttöä silloin kun on kylmä eli talvella . Kesällä ei meillä ole sisällä mattoja ehkä keittiöön laitamme mutta voi olla että ei sinnekkään .

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja tunnelmallista. Kodikasta. ☘️
  Toti hyvä idea ja taljat kun on kylmä.
  Jännittävää katsottavaa nuo puunkaadot, naapurissa olen nähnyt.
  Kiitos sun kivasta kommentistasi tänään vaikka sainkin satikutia pionien hävittämisestä 😀🙃😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taljat ovat myös ihania ja niitä minulla on useita .
   Minusta ansaitsit sen satikutin 🙃 ....mieti mikä sana .😀 .

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. On siinä riittänyt miehelle hommaa, vaikka ammattimetsuri kaatamisen hoitikin. Valon määrä tontilla lisääntyy ja klapeille on varmasti käyttöä. Ei tarvitse lähteä muualta ostamaan kalliiksi käyneitä klapeja.
  Lasiverantanne on todella monikäyttöinen, valoisa ja luultavasti tähän aikaan vuodesta lämpeneekin kivasti. Mikäs on lampaantalja peffan alla makkaroita paistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu metsuri teki ainoastaan kaadot senjälkeen sitä hommaa sitten onkin . Meillä on puuta jo nyt todella paljon mutta kun nämä piti kaataa kuitenkin .
   Lasiveranta näytti taas miten kiva se on .
   Lampaantaljoja meillä on useita kotonakin enää tosin vain yksi .

   Poista
 8. Tuttua hommaa joka vaatii kyllä voimaa ja hauista.
  Sauna raskaan ruumiillisen työn jälkeen on ihanan rentouttavaa.
  Ps. Laitoin sinulle sähköpostia. Käyhän ehtiessäsi kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minunkin allit kohoaa kummasti vaikka nyt vielä en ole tähän talkoisiin joutunutkaan .

   Poista
 9. Puuhommat on kivoja, ja vielä jos on mäntyä tai kuusta, niin on ihana tuoksu niiden kanssa touhutessa. Tunnelmallista istuskella tulen loimussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu hommia on kiva tehdä mutta jos niitä on liikaa tai tällaisessa paikassa missä saa tehdä ison työn tuoda ne työstettäväksi parempaan paikkaan . Mutta kaikenkaikkiaan kivaa puuhaa ja kunto nousee .
   Tulen ääressä on aina oma tunnelma .

   Poista
 10. Kyllä oli sauna tarpeen metsurille - kovaa hommaa!!
  Voi kuinka kaunis maisema siitä nyt avautuukin - keväällä, kesällä laittanet uusia kuvia.
  On teillä kaunis miljöö....

  VastaaPoista
 11. Sauna on kyllä kummallinen lääke lihaksille ja mielelle .
  Kiitos sinulle .

  VastaaPoista
 12. Kyllä hommaa riittää tuossa puusavotassa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 13. Puusavotan jälkeen sauna tekee hyvää. Hieno matto!

  VastaaPoista
 14. Sitähän se on mutta me otamme sen myös hyötyliikuntana .

  VastaaPoista
 15. Aivan ihanat kuvat kevään heräämisestä! Puusavotta on todellista urakkatyötä, etenkin kun mies tekee sitä "käsipelillä" aina välillä apua tarviten mutta ei pyytäen.
  Sinulla sormet varmasti syyhyää kun odotat kevään pihatöitä.
  Aurinkoa päivääne!

  VastaaPoista
 16. Puusavotta on kovaa hommaa mutta palkitsevaa kuitenkin .
  No kyllä tässä jotain muutakin kuin sisähommia mielellään tekisi .
  Kiitos samoin .

  VastaaPoista
 17. Nyt avartui maisemat ja tuli paljon polttopuuta. Melkoinen urakka on kyllä raahata nuo rungot ylös, riittää tekemistä varmaan useammalle päivälle.
  Ne on nuo puupinot hanakoita kallistelemaan. Meillä alkoi kaatua viime kesänä liiterin seinustalla juuri se takimmainen pino kahta edessä olevaa päin. Oli yksi pinon alle laitettu kuormalava vähän heikompaa tekoa ja varmaan jo pikkuisen lahonnutkin, niin ei kestänyt tuoreiden halkojen painoa. Eihän sitä saanut sieltä millään suoristettua, niin kurkoteltiin vain sen verran päällimmäisiä halkoja toiseen pinoon, että vähän edes keveni ja sitten rautakangella pinojen välistä ja edestä kopsuteltiin niitä pystympään sen mitä saatiin. Pitkin kesää kävin toistamassa operaatiota ja yhden kerran kävin nyt talvellakin. Ei ole vielä kaatunut yksikään pino, mutta vähän ne on venkuroita :D
  Komea lampaantaljamatto ja varmasti sekä pehmoinen että lämmin. Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 18. Me olemme pikkuhiljaa nyt ottaneet näitä isoja kaadettavaksi . Aikaa tähän puusavottaan menee kun emme asu osoitteessa .Tämä puupino on kyllä siirrettävä mutta hieman myöhemmin meillä on rautalangat myös pinossa mutta näin nyt kuitenkin .
  Matto on erikoisella tekniikalla kudottu taljoista. Siihen on mennyt eräskin kappale kun on näinkin suuri . Lämmin on jalan alla .
  Kiitos samoin sinne .

  VastaaPoista